Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość najwyższy czas

Dlaczego Polacy nie potrafią się zjednoczyć?

Polecane posty

Gość najwyższy czas

Francuzi - 3mln ludzi wyszło na ulicę, bo rząd chciał im podnieść wiek emerytalny. U nas było by to max 3 autokary z jakiejś tam kopalni czy stoczni, której i tak się nic nie należy. Mamy tą pieprzoną demokrację wiec pokażmy kto tu rządzi w tym kraju!

Gość antyglupocieeee
bo polacy to zawistna nacja przykladem jest wlasnie kafe:)

Gość ja Ciebie przepraszam
ale pod pałacem prezydenckim 10 kwietnia to się pięknie zjednoczyliśmy :)

Polacy nie potrafia sie jednoczyc poniewaz przez lata uczeni byli jak sie nawzajem oszukiwac, rabowac, podpieprzac. Polak dla polaka wilkiem bym powiedzial. Komuna zrobila swoje. Poza tym sa za duze polaryzacje miedzy roznymi srodowiskami, wynikajace z roznic kulturowych i intelektualnych, z ktorymi polacy sobie nie radza. Sa tez byt egoistyczni, kazdy mysli o sobie no i taki jest efekt.

Gość bo nie ma takiego wymogu
będą Was ruchać aż się patrzy a wy palcem nie kiwniecie

też nie rozumiem obecnie mamy wyższą świadomość społeczną, dostęp do mediów, więcej informacji ma na nas wpływ, większości z nich się sprzeciwiamy ale nadal trwamy w tym marazmie społeczeństwo jakoś nie potrafi się zjednoczyć, ze strachu? braku herosa który chciałby reprezentować interesy uboższych? nie mam na myśli mniejszości seksualnych, wyznaniowych kurcze chyba (?) z tym da się żyć, ale żyć na granicy ubóstwa? raczej nie bardzo, co? ja teraz czuję wściekłość gdy słyszę, że "moje" państwo chce zabrać przywileje dla samotnych rodziców czy inni samotni rodzice tego nie czują? czy emeryci godzą się z żebraczymi rewaloryzacjami? obecnie mieszkam w mieście, które ma najdroższych w utrzymaniu urzędników und np. najdroższą wodę w naszym "kochanym" kraju dlaczego moi znajomi muszą wyjeżdżać za granicę żeby żyć godnie? reasumując co z nami współczesnymi nie tak? że nie mamy sił, chęci, odwagi by się sprzeciwić systemowi ? brak nam cojones chyba :( albo?

Wspolczesne pokolenia sa wychowane na cioty, bez wlasnego zdania, ktore mialy byc grzeczne, posluszne, i wykonywac polecenia rodzicow... No i takie wlasnie sa.

mumi w pełni się z Tobą zgadzam. Coś tu jest nie tak. Codziennie oglądamy newsy w rodzaju: walki o krzyż, dopalacze, zabójstwa. Nikt nie zajmuje się sprawami naprawdę istotnymi dla Polski

hej sosza ja też z zagłębia 🖐️ patrz gdzie nam przyszło żyć, z czym się godzić (?) to, za co nasi dziadowie krew oddali, nasi rodzice protestowali my sprzeniewierzamy za kredyty na: plazmę, holideje und szmatki made in China

tak myślę (pomijając kwestię dopalaczy), że te osobliwe społeczne demonstracje (typu krzyż) to taki wentyl gdzie społeczeństwo może upuścić swoich emocji bezpieczniej nas kontrolować na rejestrowanych pochodach i medialnie monitorowanych demonstracjach a opłacane przez społeczeństwo media co robią? przeinaczają nasze emocje i negują je czytaj: nie czujesz tego co czujesz, bo to co czujesz jest niezgodne z jedynie słusznym.. ale to już Orwell