Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muszelka123476

PORÓD W WODZIE......

Polecane posty

Gość muszelka123476

jestem w szóstym miesiącu ciąży i zastanawiam sie jaki 'sposób' porodu jest najbardziej znośny. wiele razy słyszałam o porodzie właśnie w wodzie, podobno nie boli aż tak... ile to kosztuje? czy jest wykonywany w każdym szpitalu? mam też wiele obaw z tym związanych. czy któraś z was zdecydowała sie na cos takiego?

Gość hhhhhff
Pierdolić sie to każda ale rodzić by bez bólu chciały

Gość callendarioooooooop
ja rodziłam.

Gość callendarioooooooop
nic nie płaciłam ale wiem, że w PL wołają za tego typu poród. Faktycznie lepiej. Woda odpręża i nie boli tak bardzo

Gość muszelka123476
callendarioooooooop i jak? w prywatnej klinice czy po prostu w szpitalu? ile musialas doplacic?

Gość iloveya
a nie chcesz znieczulenia ZZO?

Gość callendarioooooooop
rodziłam w UK a tam sie za to nie płaci.

Gość muszelka123476
a po takim znieczuleniu nic sie dziecku nie stanie? slyszalam ze po ZZO dziecko moze byc zamroczone i jakis paraliz moje wystapic.. nie wiem. moze to bzdury. ale chcialam urodzic Sn, naturalnie, bez znieczulen. tylko boje sie tego bólu :(

Gość iloveya
ja tez jestem ogolnie w ciazy, w 5 miesiacu...i z tego co wiem to prawie kazdy bierze to zniczulenie...mi troche szkoda $ :( przeciez za 400zl mozna tyle kupic...a wiem ze sa przypadki, ze to znieczulenie duzo nie pomaga, a ja nawet u dentysty nie biore znieczulenia bo mnie wtedy jeszcze bardziej boli...;/

no niestety porod bez bulu to nie porood nawet z znieczuleniem boli przykro mi bedziesz musiala urodzic powodzenia;)

Gość muszelka123476
u mnie z kasa tez krucho :( a co sadzicie o cesarce?

Gość nfnfs
pobieranie oplat za zzo jest nielegale, bylo ost o tym glodno w tv i nikt nie moze zadac za to pieniedzy.

Gość pipkaaa75436
a mozna wykonac cesarskie ciecie na zyczenie bez jasnej przyczyny?

Gość iloveya
jesli lekarz uwaza ze ZZO jest konieczne, to wtedy nie pobieraja za to $, a jesli jest to na zyczenie pacjentki to trzeba niestety placic... cesarki nie chce...moze sam porod wtedy nie jest zly, ale za to potem dopiero zaczyna sie masakra... a brzuch sie duzo dluzej goi niz krocze... i do tego ta straszna blizna... juz wole naturalny porod...

Gość muszelka123476
no ja tez wole SN ale z drugiej strony, wiele kobiet chociazby tu, na forum udielalo sie w tym temacie, piszac ze ich pochwy nie sa juz takie jakie byly wczesniej, sa szerokie i seks nie jest juz tak przyjemny...

Gość iloveya
ja slyszalam tylko takie opinie od kobiet co byly chwile po porodzie...a po jakims czasie wszystko wraca do normy... za to ja np. teraz podczas seksu czuje podwojnie :D wiec moze to rekompensata za to ze po porodzie faktycznie nic nie bede czuc :P