Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Violetsilence

Kraków czy Katowice - gdzie lepiej na studia ?

Polecane posty

Gość Violetsilence
No i czy lepiej zostać w rodzinnym mieście czy wyjechać ?

Gość 2468
pod jakim względem lepiej?

Gość Violetsilence
Chodzi mi o atmosferę, warunki życia.

Gość 2468
w krakowie lepsza atmosfera w katowicach mozna np taniej wynajac mieszkanie, ceny zywnosci itp sa takie same wszedzie

Gość studentka z Krakowa20
Jeśli chodzi o atmosferę, to w Krakowie jest świetnie. Miasto typowo studenckie, mnóstwo młodych ludzi, w zależności od tego co lubisz robić w wolnym czasie, zawsze coś dla siebie znajdziesz (teatry, galerie sztuki, mnóstwo klubów i klimatycznych knajpek). Ale jest też drogo dosyć, życie tuutaj naprawdę kosztuje.

Gość studentka z Krakowa20
Jeśli masz możliwość studiowania w rodzinnym mieście, to zastanów się nad tym dobrze ;) Ja niestety nie miałam takiej możliwości, i bardzo tego żałuje. Niby mówi się, że fajnie wyjechać na studia i zacząć żyć samodzielnie, ale jest też mnóstwo minusów. Sama musisz się o wszystkro zatroszczyć, sama ugotować, wyprać sobie. Do tego dochodzi potworna tęsknota za domem i rodziną (jeśli jesteś z nimi blisko związana)

Gość Izabellis
O, ja też z Katowic i myślę o Krakowie. Na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie tego, żebym mogła zostać w rodzinnym mieście, ale oczywiście dostrzegam też minusy życia na własną rękę.

Gość gość
Ja jestem z Katowic i waham się pomiędzy SWSZ (Ziętek) a jakąś uczelnią prywatną w Krakowie... Tyle że te dojazdy trochę mnie przerażają, poza tym w Krakowie wszystko będzie po prostu droższe. Chcę iść na Zarządzanie magisterskie i nie ukrywam że w ziętku kuszą mnie też specjalności które wydają się być naprawdę fajnie i życiowo przemyślane. A w Krakowie to pewnie będzie zwykłe zarządzanie... :/ Echh dobrze że mam jeszcze chwilę na tą decyzję! :)

Gość lanka manka
ja bym na Twoim miejscu poszła na Ziętka! Sama skończyłam tę uczelnię. Poziom jest tam dość wysoki, więc można wiele wynieść z zajęć. Na ŚWSZ można też zrobić magisterkę i podyplomówkę w tym samym czasie. Czyli po dwóch latach masz dwa dyplomy. Świetna sprawa :)

Gość i bardzo dobrze
Kraków! Atmosfera, klimat, czar, spotkania, atrakcje, kultura... A Katowice? Brudne, czarne, miasto umiera po 23.00.

Gość gość
Zdecydowanie Kraków. Ja kończę studia na http://www.wsu.pl i nie zamieniłabym tej uczelni na żadną inną. Warto!