Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vbhjklkj

Moja figura, czyli co pasuje, a co nie

Polecane posty

Gość vbhjklkj

Widzę, że przesiadują tu obeznane w temacie kafeterianki, które mogą pomóc. Chciałabym odświeżyć garderobę i kupić kilka nowych ciuchów, czasem intuicujnie uda mi się dobrać krój, a czasem to droga przez mękę ;) Postaram się opisać swoją figurę i liczę na kilka rad, jakie wzory, kroje, fasony spodni, płaszczy, bluzek, sukienek itd. wybierać. wzrost: wysoki (174) ramiona: raczej szersze niż wąskie, ale mniej więcej proporcjonalne do bioder biust: spory (75dd-75e, 96-97cm) talia: wąska, wcięcie jest raczej wysoko (64cm) biodra: proporcjonalne do biustu i ramion, pupa średnioodstająca (96cm) nogi: grubsze uda (56cm), łydki ok-ani zbyt grube, ani chude (35cm)

Gość vbhjklkj
No właśnie niekoniecznie - czuję się... grubo, trochę zwaliście, mam problemy z doborem jeansów i nie lubię eksponować biustu, bo mam rozstępy :O

Gość zosia9999
jaka Ty zalosna! jesli naprawde masz taka figure to wszysko bedzie ci pasowac. przyszlas tu sie przechwalac i dolowac inne?

Gość vbhjklkj
To spróbuj mnie ubrać w golf i rurki, dostaniesz zawału ze śmiechu :D

mogę ci pomóc coś dopasować i powiedzieć ci co nosić. pierwszy opis był bardzo pozytywny. nie doszukiwałaś się swoich wad. wymiary które podałaś łał do tego napiłaś ze wszystko jest proporcjonalne. figura ideał. fajny biust duże wcięcie w tali do tego odpowiednia pupa. dopiero w drugim poście pokazałaś że coś ci się nie podoba. dlatego teraz proszę cie napisz mi co ci się w sobie podoba co chcesz pokazać i co podkreślić a czego wręcz nie nawiedzisz. jak często powtarzam wszystko jest w naszych głowach. golfy to rzeczywiście przy dużym biuście to nie najlepszy pomysł. golf i duży biust hmm "gdzie zaczynają się piersi? a gdzie kończą? a w ogóle to jaki maja kształt?" zamiast piersi mamy melony a przecież nie o to chodzi. napisz to o co cię proszę to postaram się coś doradzić:)

Gość dżemówa93
witam :) mam problem z doborem sukienki na sylwestra, a dokładniej, nie wiem jaki fason powinnam dobrać. Z tego co wyczytałam w necie, powinnam szukac sukienki która wyeksponuje dekolt i zamaskuje biodra czyli z poszerzanym dołem. Moje wymiary to : wzrost : 162cm pod biustem: 90cm talia:84cm biodra (w najgrubszym miejscu) : 111 cm udo (w najgrubszym miejscu) : 66cm łydka : 49cm Jaką sukienkę polecacie? proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję :)

Gość takpytamtylko
Talia 64 a pod biustem 80? ejże ;)

Gość szukająca butów...............
Nosisz źle dobrany stanik. Na pewno powinnaś mieć mniej pod biustem... a i miseczkę większą... Ja też mam tej wielkości biust (zakładając że masz mniej pod biustem niż napisałaś)... i normalnie noszę golfy i wygląda to fajnie. kwestia odpowiedniego stanika.

Gość czytajcie uważnie!!!
Talia 84 a pod biustem 90!!! Ja proponuję cokolwiek ci się podoba przy tych wymiarach. Gorzej nie będzie :P A serio, owszem, coś takiego jak linia A ukryje szerokie biodra.

Gość srebro-faworyt
Talia, brzuch, pupa, nogi, ramiona... A nie pamiętacie, że są jeszcze różne kształty twarzy i różne długości szyi? Ważne też jest aby dążyć do ideału dobrze dobierając biżuterię do kształtu twarzy. Tak wiele osób o tym zapomina, a przecież w tym wypadku także trzeba trzymać się zasady, że: to co piękne uwydatniamy, a to co mniej piękne tuszujemy :-) Oto kilka ważnych wskazówek dotyczących doboru biżuterii do kształtu twarzy: Właściwie dobrane kolczyki mogą poprawić proporcje twarzy - wyszczuplić ją optycznie lub dodać jej wyrazistości. Podstawowa zasada, którą należy się kierować wybierając kolczyki, to zasada odwrotności: jeśli Twoja twarz jest pociągła, ozdoby powinny mieć raczej kształt okrągły; w przypadku twarzy okrągłych lepsze wrażenie zrobią kolczyki długie, tworzące pionową linię. Oto kilka wskazówek jak dobrać kolczyki do kształtu twarzy: * Twarz okrągła cel: wyszczuplenie zalecenia: twarz należy wyszczuplić optycznie, unikaj kolczyków okrągłych oraz kul, a także rozłożystych form wybierz: kolczyki długie, proste, liniowe; np. na bazie łańcuszka "żmijki" ale bez elementów okrągłych (np. kul), kolczyki z wielu linek jubilerskich (tzw. miotełki), możesz także wybrać wąskie kolczyki "żyrandolki" * Twarz kwadratowa(z silnie zarysowaną żuchwą) cel: złagodzenie rysów zalecenia: należy zmiękczyć ostre krawędzie oraz nieco wydłużyć twarz optycznie; unikaj kolczyków w kształcie prostokątów, kostek i ostrych kątów wybierz: kolczyki okrągłe, kuliste, w kształcie łez lub owali, a także długie i wąskie, np. z obłymi elementami * Twarz trójkątna(ze spiczastym podbródkiem) cel: poprawienie proporcji twarzy zalecenia: należy odwrócić uwagę od szpiczastego podbródka, unikaj kolczyków szerokich przy uchu i wąskich przy brodzie wybierz: okrągłe, kuliste lub owalne formy, a także kolczyki typu "żyrandolki", które są szersze u dołu niż u góry, możesz także nosić rozłożyste "miotełki", które poszerzą dolną część twarzy * Twarz owalna cel: nie szkodzić! zalecenia: jeśli masz twarz owalną jesteś szczęściarą, bo ten kształt twarzy nie boi się nawet najbardziej ekstrawaganckich kolczyków wybierz: wybierając kolczyki pamiętaj jednak o zasadach ogólnych dotyczących doboru biżuterii do sylwetki i stroju I co o tym sądzicie? www.srebro-faworyt.pl www.beauty-soft.com