Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mewa morska i basta

Dziecko śpi ze mną i gówno komu do tego

Polecane posty

Jasne, jesteś wyrodna matką, bo pewnie jak go karmisz to trochę wypluwa ;) Daj spokój, jak dla mnie to te co najlepiej wszystko wiedzą są najgorsze w wychowywaniu dzieci.

Powiem Ci, ze moje 13-miesieczne blizniaki nie jedza w nocy, ale na przyklad starszy synek to ciagnal kasze manne z butli w nocy tak ze 2 i pol roku, po czym w pewnym momencie po prostu przestal sie w nocy budzic... Tak samo bylo ze smokiem. Zasypial ze smoczkiem tez ze 2 i pol roku, po czym pewnego ranka rąbnąl nim o podloge i powiedzial, ze juz go nie chce. I byl konsekwentny. Dodam, ze ma piekne, rowne, zdrowe zabki. Ktos moze zapyta, dlaczego nie probowalam oduczac wczesniej. Probowalam, ale robil brewerie. Chcialam oszczedzic nerwow jemu, sobie i sasiadom :-P

Gość kwiat kaktusa pustynnego
rok i 7m-cy

Gość morska mewa i basta
Dlatego, gdybym miała słuchać tych wszystkich idealnych matek to już dawno bym musiała oddać własne dziecko, bo przecież jestem zła;) Daję smoczka, daję butlę w nocy, śpię z dzieckiem. Żadnej krzywdy dziecku nie robię. Jak ktoś wyżej napisał: dziecko prędzej czy później się oduczy, gdy będzie już na tyle duże, aby zrozumieć co się do niego mówi. Ważne jest to, że mi nie przeszkadza spanie z dzieckiem. Gdy się uśpi przy mnie to idę na inne łóżko do męża i mała sobie smacznie śpi na innym łóżku ;) Niekiedy zostaję i śpię z nią;) Założyłam temat i właśnie się dowiedziałam jakie to idealne są matki i jak idealne mają dzieci. NIe wierzę w takie cuda ;)

Gość EVelinna28
autorko moja córka ma rok, spi ze mną a mąż przeszedł do innego pokoju i żyjemy i nic nikomu do tej sytuacji ;)

Gość kolorowa owieczka
rok i 7m-cy to chyba nic strasznego co? tak mi sie zdaje.ja mysle ze jak dziecko w wieku 3-4 lat ,ma pieluszke to jest cos nie tak.ale niecale 2 latka chyba w normie :)

Gość morska mewa i basta
NIKOla115 skoro gówno ci do tego to wystarczyło przeczytać temat, zamknąć się i nic nie pisać ;) Kapisz? ;)

tak tylko ja słyszę"bo jasiu jak miał rok to juz nie sikał w majty i jasiu to i jasiu tamto"...

i ja sobie wtedy mysle,ze może za mało sięstaram

Gość morska mewa i basta
kolorowa owieczka Jak boi się siadać na nocnik to nie przejmuj się pieluchami ;) Wkońcu przyjdzie czas i zrzucisz pieluchy ;)

Gość morska mewa i basta
kwiat kaktusa pustynnego Bo każdy mierzy jedną miarą wszystkie dzieci:o Co Zbysiu robi w wieku 1 roku to i twoje też musi :o Każde dziecko jest inne, ale wielu tego nie pojmuje.

tylko mi sie tez wydaje,ze to po to zeby zwrócic uwage jaki to jaś jets wybitnie uzdolniony a mój synek to taki opóźniony...

Gość kolorowa owieczka
no wlasnie on sie boi,zreszta nawet jak mu pieluszke sciągam i ma usiasc gołą popcia na nocnik to juz jest krzyk :( ale ja jestem zdania ze kiedys nam sie uda :) mysle ze do 3go roku zycia sie wyrobimy :D

Tak samo mozna powiedziec autorko o tobie, mogłas raz napisac i nic dalej sie nie wypowiadac, a tu polemike juz prawie na 4 strony ciągniesz, jak masz wszystko i wszystkich w dupie w tym temacie to po jakiego chuja dalej w dyskosje się włanczasz??? Widocznie nie jestes aż tak bardzo przekonana do swoich racji A dzieciak nich sobie spi z toba, ja tez mam to w dupie, nie bijesz go (mam taka nadzieje)nie robisz mu krzywde,nie terroryzujesz go jak inne pierdolniete znerwocowane matki, maluch czuje cieplo i bliskośc prz tobie i to jest najwazniejsze Gorzej jak w dalszym czasie zechcem z męzczyzna dzielić łoże,wtedy juz ten nie taki "maluch" poczuje sie dwukrotnie odepchniety No bo kiedys trzeba bedzie powiedziec STOOP co nie?

Gość morska mewa i basta
Próbuj dalej sadzać i zabawiaj czymś. MOże to pomoże mu się przełamać ;)

mój mały jak widziże przytulam sie do męża to przybiega i tez sie przytula wiec chyba nie czuje sie odepchniety

Starannie to mozna pisac ręcznie w zeszycie/na kartce , powtarzam RĘCZNIE, a na komputerze, zwłaszcza na klawiaturze to jedynie mozna robic LITERÓWKI Nie skupiaj się na mojej merytoryce wypowiedzi, bo nie jestes prof. Miodkiem, skuup sie na sensie twojego tematu,bo sama sobie zaprzeczasz w kazdej chwili

Boże, co za rynsztok - wyzwiska i przekleństwa gorsze niż z filmu "psy":P i to są matki- wzory wychowawcze, autorytety:) miałam rację, sądząc, że w barłogach po kilka osob (rodzice, dzieci) śpi patologia:P 🖐️

mam nadzieje,że to nie do mnie

Gość mama 21
moj synek(14m) też śpi czasem ze mną i mężem,dość pózno zaczął ząbkować a co za tym idzie noce były nie przespane(pare zębów na raz szło)braliśmy go do siebie,wyciszał się,uspokajał. są też noce kiedy w ogóle nie spi z nami,ale NIGDY nie potępiałam osób które śpią ciagle z dziećmi. to każdego indywidualna sprawa,pozdrawiam

moj spal do 2 lat, mimo, ze mial 2 łozeczka, potem juz mialam dosc jego wszedobylskiego towarzystwa i wystawilam małego do swojego łożka - lezy sam i zasypia sam bez oporów. poki maluchy potrzebują ciepla i bezpieczenstwa podczas snu, to niech spią z rodzicami - wybór nalezy do rodzicow.

poza tym ktos narzekał na rynsztokowy poziom dyskusji - a czego tu wymagac skoro sama autorka zaprezentowala tez poziom w tytule topiku

Gość pulpeciki w sosie
I kolejny topic na wysokim poziomie wypowiedzi:OWSDYD!!!Nie wazne czy dziecko spi z rodzicami czy samo ale po niektorych wypowiedziach mozna wywnioskowac ze niektore dzieci jako pierwsze slowa bedo mialy do powiedzenia TYLKO "lacine".Patologie szybciej mozna nazwac slownictwo mamusiek niz ile osob spi w lozku:O

Gość Autorko, no normalnie tylko
sie nie potnij! :o

Gość pulpeciki w sosie
WSTYD*

Gość jak cię to podninieca to śpisz
pewnie i się jebiesz przy dzieciaku :O