Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana4765456

Przyspieszyć poród, jak?!

Polecane posty

Gość zdesperowana4765456

Hej! Jestem na początku 37 tc a moje "maleństwo" waży już 3600g !! Dodam, że nie mam ani cukrzycy ciążowej ani innych chorób, które wpłynęły by na tak szybki przyrost masy ciała synka. Lekarz przewiduje cc, bo inaczej się nie da.. ja od początku ciąży bardzo chciałam urodzić SN. Na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że jeśli chce, mogę "wywołać" poród na własną odpowiedzialność jakimiś sprawdzonymi (naturalnymi?) metodami. Bardzo bym chciała aby obeszło się bez cc. Stąd też moje pytanie, jak wywołać poród? Chodzi o metody raczej nie farmakologiczne a naturalne.. dodam, że seks, chodzenie po schodach nie pomaga, napar z liści malin również nie przynosi efektów.. Znacie jakieś inne sposoby? Czytałam tutaj gdzieś o olejku (choć to już nie naturalna metoda) rycynowym, jak to działa?

Gość kamizelka z guzikiem
olejek rycynowy-kilka łyzek.po 12h maksymalnie znajdziesz sie na porodówce :)

Gość kamizelka z guzikiem
olejek wywoluje skurcze jelit-biegunke.po czym skurcze macicy-poród. u mnie po 2h sie zaczelo.powodzenia.

Gość bokowa mama bedzie
a nie lepiej jak ginekolog mowi o cesarce umowic sie na ciecie w konkretnym dniu i konkretnej godzinie ?

Gość bokowa mama bedzie
Ania 24 zgadzam sie z toba ja wskazania do cc a chce sn ja bym wybrala sie do lekarza i skonsultowala cc na dzien i godzine

Gość bokowa mama bedzie
a moze nie ma 30 zl na szczepionke ? mojej cioci zawsze sie super powodzilo tez tylko wszystko co naj itp az w koncu przyszly kruche dni ze nie mieli prawie na jedzenie , ba ubogo jedli :O i napewno by nie miala wydac 30 zl na szczepionke wiec nie badzcie tu takie madre , bo 30 zl to fakt malo ale czasami tak sie zdarzy ze 30 zl to masa pieniedzy :O

Gość bokowa mama bedzie
oj nie tu mialam wkelic post sorry :)

Gość bokowa mama bedzie
no pomylily mi sie tematy z szczepionkami nie tu mial ten post byc :) zdarza sie :P