Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lallalla

interpretacja wyników TSH

Polecane posty

Gość lallalla

Może ktoś powie mi cos na temat moich wynikówJestem zapisana na 18 listopada do lekarza więc może ktoś pomoże mi. TSH 7,29 Ft3 3,36 Ft4 0,89

Gość lallalla
Z USG "Tarczyca typowo połozona. Echogeniczność druczołu obnizona, wzorzec ech wybitnie niejednorodny, liczne drobne obszary niskiej echogeniczności, zwłaszcza w obrębie płata prawego oraz hyperechogenne pasma tkanki łącznej fragmentujące gruczoł. Wymiary PP 40* 13* 18 mm ( 4,6 ml) PL 37*14*15 mm (3,8 ml) Węzły chłonne okolicy dużych naczyń szyjnych niepowiększone. Obraz jak w chorobach autoimmunologicznych

Gość uupppppppppppppp
a jakie mialas objawy ze zrobilas sobie te wyniki? co cie niepokoilo?

Gość TSH masz za wysokie
Twoja tarczyca skłania się ku niedoczynności. Nie masz kłopotów z nadwagą?

Gość lallalla
Tak, mam nadwagę. Zrobiłam sobie badania poniewż byłam na diecie oczyszczającej owocowo warzywnej i nagle przytyłam 2 kg. Zdziwiła mnie to. Panie na forum podpowiedziały by zrobić TSH. Zrobiłam prywatnie no i pózniej kolejne ...

Gość TSH masz za wysokie
mam nadzieję, ze 18 listopada masz wizytę u endokrynologa? bo chyba jednak masz niedoczynność tarczycy. Współczuję, choroby tarczycy - to upierdliwa choroba. Zwłaszcza dla otoczenia;) wiem co mówię, leczę się juz ponad 30 lat. Zdrowia zyczę:)

Gość lallalla
Dzisiaj byłam u endokrynologa. Ktoś zrezygnował i ja skorzystałam na tym. Pani Dr oznajmiła mi, że mam tarczycę zanikającą . W tej chwili jest jak u 11 letniego dziecka. Dała mi EUtyrox i powiedziała, że na następnym spotkaniu poda diagnozę.Teraz chce sprawdzic, czy to jest to o czm myśli czyli jedna z chorób autoimmulogicznych.Córki moje też niedawno zachorowały. Jedna 6 lat temu na cuklrzycę, druga 2 lata temu na niedoczynnośc . Zrobiłam też wywiad w rodzinie. Jedna z sióśtr ojca miała łuszczycę (zmarła w wieku 33 lat w 1965 r.)