Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co ja mam zrobić???

Czy powiedzieć chłopakowi że mam ojca alkoholika???

Polecane posty

Gość Co ja mam zrobić???

Który gdy sie napije to ciągle się awanturuje. Mam tego dość, ciągle awantury, gdy nie pije jest ok. Ale jak juz wpadnie w trans to wzwyża się na wszystkich, nie ma na niego rady:(. Boję się że jeżeli powiem to mojemu chłopakowi on mnie zostawi:(, nie wiem co mam robic:(

Gość Takijedenfajny
Nigdy bym swojej Kobiety nie zostawił w takiej sytuacji, mało tego, od tego momentu dbałbym o nią jeszcze bardziej !

Gość brbrbrb
jeśli jestes z tego powodu naprawde załamana zgłoś się do DDA-dorosłe Dzieci Alkoholików.tam ci pomogą,powiedzą co zrobić.

Gość Co ja mam zrobić???
Takijeden mile to co napisales, bardzo bym chciala aby moj tak to przyjął, ale boję się bo nie wszyscy są tacy sami, nie każdy reaguje na różne sytuacje tak samo np dobrze. Mam dosyc tych kłótni, awantur, on całym domem trzęsie:(, najchętniej to bym się wyprowadziła i nie chciala go znac! Ale niestety nie stać mnie narazie na wynajem kawalerki,:(. Boję się powiedzieć tego mojemu facetowi, ze moj ojciec pije, nie wiem czy mam to zrobić? Zresztą on prędzej czy pozniej i tak sie dowie:(

Gość Bella na zakupach
trudny temat... chyba lepiej powiedziec..choc wiem, że ludzie unikają rodzin z alkoholem...

Oczywiście, że powiedz. Przynajmniej nie będziesz marnować chłopakowi więcej czasu, jeżeli jest mądry to od razu z tobą zerwie.

Gość Co ja mam zrobić???
Ja jestem winna tego że mój ojciec pije? Dlaczego mam mu zmarnować czas Bedac z nim? Tylko przez to że mój stary jest alkoholikiem?

Sam pochodzę z takiej rodziny i mam dwie siostry. Znam też inne przypadki kobiet z takich domów. Śmiało mogę napisać, że taka kobieta to najgorszy wybór. Twoje kompleksy go zabiją.

Jedyne co ta dziewczyna robi źle to...to ze się wstydzi powiedzieć prawdę swojemu chłopakowi

A pozwolę sobie na generalizację. Skoro wy robicie to samo to tez będę traktowal każdą identycznie. Tak jak pisałem znam takie kobiety bardzo dobrze i wiem jakie są, więc napiszę że każda jest mega zakompleksiona.

Gość ajapytam
a ile jestes z chłopakiem?

Gość Co ja mam zrobić???
dobrze uważasz ze powinnam mu powiedzieć? Dominik mnie nie znasz, nie wrzucaj wszystkich do tego samego worka, nie jestem dziewczyna z kompleksami, moj ojciec nie pije od zawsze, teraz zaczął wariować, na starość mu odbija.

Gość tak tak tez
też jestem córką takiego ojca i niestety Dominik ma racje

Gość Co ja mam zrobić???
Jestem z chłopakiem rok czasu. On juz widział ojca pijanego, ale nie wie ze starszy pije non stop

uważam ze powinnaś mu powiedzieć, nie wstydzić się tego, jeżeli chłopak z którym jesteś jest dojrzałym mężczyzną to nie rzuci cie z tego powodu. To nie jest twoja wina przede wszystkim i nie jest powodem do wstydu:) ile już jesteście razem?

chłopak na pewno nie jest głupi i pewnie się domyśla .... wystarczy z nim porozmawiać

Gość Co ja mam zrobić???
Czyli mam zerwać z chłopakiem dlatego że jestem córka alkoholika, że moje kompleksy go zabiją? Chciałam tylko sie zapytać czy mówić chłopakowi o ojcu, a wychodzi na to że najlepiej zrobie gdy go zostawię:/ KOCHAM go bardzo i on mnie też, nie zostawię go nie dam rady. Powiem mu, Najwyzej to on mnie zostawi:(

Gość to w sumie dobry test czy
chlopak madry, czy moze idiota jak madry, to zachowa sie wlasnie tak jak napisal takijedenfajny, jak niedorosly szczyl, to lepiej dowiedziec sie o tym juz teraz...

Gość to w sumie dobry test czy
a co to twoja wina, ze twoj ojciec pije? wstydz sie za siebie i swoje czyny, a nie za czyjes ja rozumiem, ze jestes dda i masz w sobie poczucie wstydu wlsnie przez ojca, ale im predzej zrozumiesz, ze ty nie masz sie czego wstydzic, tym lepiej dla ciebie a juz pomysl o rzucaniu faceta z tego powodu to tylko dominik mogl wymyslec 🖐️

Dominik ma racje ale nie w 100% Tak jak każda osoba jest inna tak i każda historia alkoholizmu w rodzinie inaczej odciska się na dziecka psychice.

Tak naprawdę to tak nie myślę jak pisałem, ale temat dobitnie pokazuje waszą hipokryzję. Gdyby sytuacja bylą odwrotna, to od razu posypałyby się opinie ze taki facet do niczego się nie nadaję. Że będzie chlał tak samo jak jego ojciec tid. Kiedyś zrobiłem taka prowokacje na innym forum i przeważały właśnie takie opinie.

Gość Co ja mam zrobić???
Dobrze- jesteśmy ze sobą rok. On jest dojrzałym mężczyzną, nie chcę mieć przed nim tajemnic, jesteśmy razem więc powinniśmy wszystko o sobie wiedzieć, ale mimo wszystko boję się powiedzieć prawdy:(

Dominik to jeżeli takie odpowiedzi dostałeś to na pewno wpisywały się na twój topik osoby niedojrzałe lub zatrute przez życie. Bo jak można powiedzieć ze dziecko alkoholika w czasie późniejszym musi sięgnąć po alkohol... może ale nie musi

Gość Co ja mam zrobić???
Macie rację że ja się wstydzę, bardzo mi wstyd. Ale co mam zrobić, nic na to nie poradze, rodziny(ojca) się nie wybiera(niestety). Może jak mu powiem zrozumie, i będzie dobrze. Ale boję się mimo wszystko. Wiem ze muszę mu powiedzieć, bo i tak prędzej czy później dowie się

prawda rodziny się nie wybiera i nie wstydź się ja tez jestem dzieckiem w której alkohol był problemem i nigdy się tego nie wstydziłam powiedzieć, nigdy tez nie odwrocilam sie od rodziny

Gość Co ja mam zrobić???
Najbardziej boję się tego że mnie zostawi. Gdyby nie ta obawa to juz na pewno bym mu o wszystkim powiedziała. Mam jakąś blokadę:(. Tak bardzo go kocham nie chciałabym go stracić:(