Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz nie mam sil;(

zaparcia-pomocy!

Polecane posty

Gość juz nie mam sil;(

dziewczyny pomozcie bo juz nie wyrabiam, mam potworne zaparcia, sliwki woda rano itp nie pomagaja a ja sie juz mecze chyba 5 dzien:(czuje sie pelna ale nie czuje potrzeby. co ja mam zrobic? macie jakies domowe sposoby dzialajace od zaraz??prosze pomozcie.

są chyba jakieś tabletki na zaparcia. Pewnie pomagają od razu ;) ja to ci radzę iść na długi spacer albo pobiegaj sobie :P wymęcz ciało to może coś pójdzie :D

Gość juz nie mam sil;(
hehe no nie bede biegac w 6 mies ciazy;) hm maly problem nie mieszkam w pl nie wiem co oni tutaj maja w aptekach a polozna mam za 4 tyg. a jakis domowy sposob??

a masz rower stacjonarny?? na nim możesz jeździć :P spacerować też możesz. Jeśli siedzisz w domu i się mało ruszasz to się nie dziwie że masz zaparcia. Idź do apteki i poproś o coś na zaparcia i tyle :) jabłka jedz. zmień też dietę na lżejszą bo na dłuższą metę z tymi zaparciami to lipa :O

Gość zabierz
hej mi pomogla kapiel w wannie

Gość juz nie mam sil;(
powiem tak-jestem caly dzien w ruchu pracuje i duzo spaceruje. nie siedze na 4 literach;) jablka nie pomagaja:( chyba apteka jutro mi pozostaje. diety chyba nie musze zmieniac jem na prawde lekkie potrawy, jablka tez nie pomagaja.dziwne bo moze dopiero ok 5 tyg temu mnie to dopadlo ale zawsze cos pomagalo a teraz nic:(

Gość nie bierz tabletek
jak możesz to zrób kilka przysiadów, nie wiem czy w ciąży można, ale bardzo pomaga.

Gość Marta35,.,.,
Po porodzie dziecka miałam koszmarne zaparcie trwajace ponad tydzien,nawet srodki na przeczyszczenie nie pomagały. Postanowiłam jeszcze spróbowac z kefirem bo juz nie raz słyszałam o jego własciwosciach. Chlupnełam cały kubeczek ,około 400 ml i na skutki nie trzeba było długo czekac. Początek był bolesny ale potem poszło gładko.Życze powodzenia w toalecie.

Gość Lidiaaa
a rodzynki jadłaś?

Gość No to jak będziesz
jutro w aptece to kup sobie olej lniany, dziennie rano po łyżce i do końca ciąży spokój.... po porodzie też nie ma niczego lepszego...

Gość Ile kosztuje
stary sprawdzony sposób - mydło w tyłek i zaraz Ci wyjdzie

Gość juz nie mam sil;(
kefir pije czesto z tym mydlem niezle heheh nie myslalam ze to moze byc az tak duzy problem ...

Gość dfrger
Colon C w aptece kupić jak zażywać napisane na opakowaniu. Mnie pomaga teraz codziennie nie mam z tym problemu a kiedyś nawet 10 dni nie było nic. Kuracja dość długa bo reguluje pracę jelit ale już na drugi dzień Ci ulży :)

Gość kup w aptece syropek
duphalac - polecił mi go ginekolog. Nie wiem w jak zaawansowanej ciąży jesteś, ale mnie ginekolog powiedział, że w III trymestrze można już nawet xenne wziąć jeśli zaparcia dokuczają. W każdym razie ten syropek działa bardzo szybko (jak brałam ok 10-11, to ok 14 było już po wszystkim ;) ) i skutecznie. Moja rada - spróbuj najpierw z minimalną dawką jaka jest podana na opakowaniu, ew. połowa maksymalnej, bo ja za 1 razem wzięłam max i strasznie mnie męczyło ;) Poźniej już wystarczyło, że wziełam jej połowę i pomagało.

Gość Ile kosztuje
To mydło to nie żart!!!!!!!!!!!!!!!!!! Poczytaj sobie, albo zapytaj babci, bo to stary sposób, niemowlaki kiedy miały zaparcia, to wkładało im się lekko do puki (nie do środka) tylko tak tuż przy wejściu, aby czuły że muszą pchać - mydełko i już po kłopocie. To jest stary sposób!!!

Gość juz nie mam sil;(
dzieki dziewczyny, z tym mydlem to wlasnie mi mama powiedziala przed chwilka hehe ale to mozliwe ze czuje bol brzucha na dole? nie ciagly ale czuje ze cos zalega i czasami boli.

Gość Ile kosztuje
No i widzisz że nie blefowałam :) Stare sposoby są najlepsze :)

Gość juz nie mam sil;(
jak sobie pomyslalam o tym mydle to az mi sie zachcialo hahaha to psychika tak dziala czy co???od razu lepiej:) ale i tak do apteki pojde jutro bo to na pewno bedzie sie powtarzalo. Dziekuje wam wszystkim za pomoc:)

Gość eksperymentując - odkrywasz
Leki nic ci nie dadzą, nie daj się oszukać, jeśli choć trochę pomogą, to na krótką metę. Tylko i tylko prawidłowe odżywianie naprowadzi organizm na właściwą drogę pracy jelit. Wystepujące u ciebie zaparcie, to sygnał od organizmu, że jest coś nie tak, że należy podjąć zmiany na lepsze! Na początek dieta wzbogacona w błonnik, gotowane i surowe warzywa, owoce, surowe też, wstrzymać się od smażonych, ostrych i słodkich posiłków. To wystarczy i daje głowę, że po tygodniu, jesli nie wcześniej wszystkio sie reguluje.

Gość juz nie mam sil;(
taaa jak juz wczesniej pisalam jadam lekkie posilki bogate we wszystko co potrzeba zeby nie miec tego typu niespodzianek a jednak dopadlo mnie to w koncu mimo iz nic nie wprowadzalam nowego w mojej diecie.

Gość pryszczatkaaaaaa
Kasze,kasze i jeszcze raz kasze!!! Miałąm zaparcia chyba z 8 lat!!!Jaka byłam głupia,jadłam weglowodany i chleb całe zycie.Plus słodycze. Teraz codziennie jem kasze i kupa jest rewelacyjna,jogurtów nie polecam ,moze raz na tydzien, kasze i warzywa,wylecza kazde zaparcia.Spróbujcie.

Gość polecam !! dziala
ja jestem w 15tc tez mnie dopadly zaparcia, maly jogurt naturalny + 4 lyzki otrebow pszennych, pomaga ! tak po 2 dniach codziennie chodze, mam wzdecia ale z zalatwianiem 0 problemow, mozesz sobie dodac lyzke jakiegos dzemu dla lepszego smaku, tylko codziennie musisz tak jest obojetna pora dnia

Gość IBG
Dziewczyny a próbowałyście Aloe vera? Ja mogę wam polecić ten produkt kliknijcie na facebooku na strone firmy Indiana Botanic Gardens, naciśnijcie przycisk 'lubie to' a próbkę tego produktu (15 kapsułek) dostaniecie do przetestowania ZA DARMO! Próbka póki co dostępna dla pierwszych 15 osób które nas polubią wiec szybko klikajcie:http://www.facebook.com/events/197939450320766/ więcej o samym produkcie na stronie www.botanic.pl

Gość MałgosiaPoznan
Zioła Tybetańskie przy okazji odchudzania i zmiany szybkości przemiany materii bardzo dobrze czyszczą i mocno gonią do toalety. Dodatkowo to zdrowy i sprawdzony sposób na łatwe wypróżnianie i pozbycie się zbędnych kilogramów. Polecam wszystkim szczerze z autopsji.

Gość gość
Ja próbowałam wszytskiego ale dopiero Jeliton okazał się skuteczny i pomógł mi uporać się z zaparciami.

Gość gość
tak jak ktos tu wspominal.. kasza, mozna tez jesc jablko, ddwa dziennie, i wypijac opdowiednia ilosc wody. ograniczyc albo wyeliminowac cole, czekolade. z rana mozna wypic cieplej wody z miodem i cytryna. jeszcze moge ci polecic proszek zasadowy, mozna go pic rowniez w ciazy

Gość gość
dieta dietą ale potwierdzam - d*phalac pomaga, kiedy dietą już nie idzie nic zdzialać, można go nawet niemowlętom dawac (stosowałam na polecenie pediatry gdy czopki nie dawaly rady u dziecka a i jak ja bylam w ciązy ze 203 razy użyłam)