Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokoszka90

Muszę się wygadac...

Polecane posty

Gość kokoszka90

Muszę się wygadac... Razem z moim chłopakiem chcemy ślubu, postanowiliśmy że na razie weźmiemy ślub cywilny dlatego że jestem w 6 miesiącu ciąży i nie chce iśc do ołtarza z brzuchem(ma to byc mój dzień więc chciałabym ubrac ładną sukienkę bez wielkiej kieszeni na brzuch) oraz dlatego iż nie za bardzo mamy kasę. Dziś moja przyszła teściowa nakrzyczała na mojego faceta że powinien by ślub kościelny a wesele powinna wyprawic matka panny młodej. Jest mi przykro bo moja rodzina nie ma pieniędzy, a ja chce sama sobie wyprawic wesele ale dopiero po urodzeniu dziecka. Chce sama na nie zarobic...

Gość jejkku dziewczyno
czym sie przejmujesz, masz jasno podjete decyzje, wiesz co jak chcesz, wszystko przejrzyste....masz racje ze nie spieszysz sie tak ze slubem koscielnym tez chyba bym tak wolała....ale twoja rodzina nie musi na to dawac, a tesciowa to co juz nie moze dac jakas glupia baba.....zrob jak ty i twoj facet uwazacie niech ci przykro nie bedzie bo nic tu twojej winy nie ma

Gość kokoszka90
no tak ale przykro mi że ona tak uważa że moja rodzina ma mnie w nosie i nic mi nie pomaga...

Gość jejkku dziewczyno
tobie moze byc przykro ze taka bedziesz miec tesciowa ...... nie przejmuj sie nie wszyscy rodzice maja nie wiadomo ile kasy, gdyby ich bylo stac to by ci pomogli normalne, ale jak cos sama uzbierasz to bedziesz z tego dumna ze moglas sobie cos sama zrobic....trzymaj sie i nie przejmuj wogole

Gość no to wyjasnij teściowej ze
owszem matka panny młodej płaci zwyczajowo za imprezkę, ale rodzina pana młodego ma obowiązek wtedy opłacić alkohol (zażycz sobie whisky :P i prawdziwego szampana, a co :P ) wiązankę ślubną (wybierz najdroższą jaka istnieje), koszty ślubów czyli ksiądz, organista, wystrój kościoła itd, obrączki, transport i orkiestrę (i tu też poszalej na max) teściowej się od razu odechce.

Gość no to wyjasnij teściowej ze
a jeszcze rodzinka młodego opłaca fotografa lub kamerzystę. Teściowa jak taka obeznana z podziałami to powinna wiedzieć to co wyżej napisałam :P

Gość dwsxzwzqas
to jest Wasz związek, jesteście dorośli i si możecie podjąć decyzję co do Waszego związku. A teściowa jest ostatnią osobą którą możnaby było się przejmować - już się babsko nieciekawie zapowiada. Powodzenia, Wasze życie i nie zastanawiaj się nad żadnym jej słowem, szkoda nerwów. Dbaj o siebie i maluszka. Buziak.

Gość rozumiem Cie doskonale
Nie martw sie kompletnie nimi ważne żebyś urodziła zdrowe dzieciątko mi nie było to dane bo niestety poroniłam może później ci pomogą i na pewno tak będzie powodzenia:*