Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość franekmanek

Czy mozna samemu poddac sie operacji usuniecia chorego oka?

Polecane posty

Gość franekmanek

Mam bielmo na oku i nie widze na nie. Czy wiecie moze, czy w ogole jest taka mozliwosc aby jakis lekarz- okulista, chirurg, podjal sie usuniecia tego oka i wstawienia protezy? Jezeli tak to gdzie i ile taki zabieg moze kosztowac?

Gość klikacz
Reanimować oko? TE oko?! Toś się popisał doradco od siedmiu boleści:o

Gość klikacz
Reanimacja zespół zabiegów, których celem jest doprowadzenie nie tylko do przywrócenia krążenia i oddychania, ale także do powrotu czynności OUN łącznie z powrotem do świadomości.

Gość klikacz
zapewne chodziło o taką przenośnię:o A TE to zwykła literówka:D

" 20:11 [zgłoś do usunięcia] klikacz Reanimować oko? TE oko?! Toś się popisał doradco od siedmiu boleści" Piszę tak bo niektóre rzeczy są tylko rzekomo niewyleczalne ale co do tego oka to nie twierdzę ze się da wyleczyć:O.Ale może jednak warto spróbować:classic_cool:.Ja też mam problemy z wizją-co prawda nie takie duże ale mam zamiar to głodówką kurować :classic_cool:.

Podobno jest dużo tzw. cudowtwórców leczacych groźne choroby-może by jakiś wykurował te oko:D?Ale na wszelki wypadek doradzam zabezpieczenie-ckm dla zachęty żeby nie sknocił kuracji:D.

Gość klikacz
Autorko, myślę, że wyłuszczenie to ostateczność. Nie masz już nic do stracenia, może ten szarlatan powyżej dobrze radzi. Nie sądzę, aby lekarz tak sobie usunął oko, bo tak chcesz. TE oko, oczywiście:D

Gość TakaSobieJestemJa
Mam ten sam problem i pytalam sie juz paru okulistow w tej kwesti. Niestety kazdy stwierdzil, ze usuniecie "swojego" oka jesli nie stwarza zadnego zagrozenia, jest niemozliwe i zaden rozsadny lekarz sie tego nie podejmie. Na pocieszenie mowili mi ze medycyna idzie tak do przodu ze warto poczekac bo za kilka lat bedzie mozna zrobic cos rozsadnego z tym okiem

Czytałam u Tombaka, w jaki sposób można pozbyć się bielma, ale nie mam czasu teraz szukać, może później.

Gość .,.,.,.,.,.;.;.,,.;
l łyżeczkę soku z cebuli zmieszać z l łyżeczką miodu.Zakrapiać na noc po l kropli. l łyżeczkę soku z cebuli zmieszać z l łyżeczką mleka. Zakrapiać po 1-2 krople.

O właśnie, dzięki. To na bielmo. Czy to bielmo, czy zmętnienie soczewki przy katarakcie? Bo na to drugie, też jest rada u Tombaka. Polecam jego książkę ,,Droga do zdrowia", kosztuje grosze, a jest tyle porad! Po co zaraz wyjmować oko?!

No właśnie po co wyjmować oko? Co to za schorzenie? Medycyna idzie szybko do przodu, wszczepiają już implanty głuchym - to może i wymienią ci kiedyś soczewkę (chyba już są syntetyczne). Lekarz ma rację, jak już wyjmiesz to kicha, bo nic nie zrobisz... chyba że przeszczep. Nie warto poczekać? Zresztą - przeszkadza ci własne oko?