Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kireksa

Wyczekiwane ruchy dziecka:)))

Polecane posty

Gość kireksa

Jestem w 18 tygodniu ciąży, od jakiś kilku dni coraz silniej czuję ruchy dziecka jednak nie są one tak silne żeby wyczuć je po przyłożeniu dłoni do brzucha, przez co cierpi mój narzeczony:( kiedy te ruchy staną się wyczuwalne?proszę napiszcie jak to było w waszym przypadku?

Gość fajfussa
Ja jestem w 22 tygodniu i nie czuję absolutnie nic, nie mówiąc juz o wyczuwaniu przez skórę.

Gość thaisse80
ja zaczelam czuc pierwsze ruchy dziecka kolo 17 tc. tak po 20 tc staly sie one takimi kopniaczkami, wczesniej to bylo jak laskotki.

to indywidualna sprawa raczej ja pierwsze poczułam w 14tc, a w 16tc już mąż czuł i lekarka robiąc usg przez brzuch- była tym faktem bardzo zdziwiona, bo to podobno zbyt wczesniej kochana jeszcze będziesz miała dość jak dostaniesz po żebrach, wierz mi :)

ja też 22 tydzień, ruchy czuje od 24 września, a takie że czuć po dotknięciu to dopiero może ze 3-4 razy się zdarzyło tak od 2 dni. Spokojnie nie martw się, niedługo będzie tak kopać i czkać i się przewracać, że brzuch będzie Ci podskakiwał :)

Gość bas basssssssssss
to normalne ze teras czujesz delikatne ruchy dzieciatka, z mieisca na miesiac bedzie kopalo coraz mocniej :). Ja jestem w przykoncu 35 tyg ciazy teras dzieciatko szaleje hehe :)

Gość kireksa
Mnie lekarz uprzedził, że mogę czuć wcześniej ruchy mimo że to moja pierwsza ciąża, bo jestem bardzo szczupła. Ja wyczuwam nie tylko łaskotanie ale też słabiutkie kopniaczki, których codziennie jest więcej. Wiem że jeszcze pewnie będę miała dość tych kopniaków ale jak na razie nie myślę o tym:)

Gość kireksa
Dziękuję za odpowiedzi dziewczyny:) A jak jest z tą czkawką?co się wtedy czuje?

Gość bas basssssssssss
napoczatku myslalm ze to wogole nieprawda z ta czkawka hehe, ale zmienilam zdanie hihi. Czujesz jak tak delikatnie brzuch ci sie rusza , bedziesz czula roznice miedzy kopniakami a czkawka:)

Kochana doskonale rozumiem, pamietam jak ja na to czekalam i mój T. tym bardziej, wiec ja tak samo jak ty pierwsze ruchy czulam przed 18 tygodniem, lecz wyczuwalne przed brzuch stały sie jakos w 21... Teraz jestem w 25 i czasem od tego skupić się nie moge:) Czekaj cierpliwie, napewno sie to nieominie :*

Gość kireksa
a czy to są takie rytmiczne ruchy trwające kilka minut? i czy możliwe jest żebym już to poczuła czy za wcześnie? wiem, że niektórym mamom mogą się wydawać te pytania głupie ale na prawdę chciałabym wiedzieć co dzieje się z moim maluszkiem:)

To normalne, ja na poczatku bombardowałam kafeterie moimi pytaniami, które niektórym wydawały się śmieszne... Widac, ze zalezy ci na malenstwie:) odróznisz czkawke od zwyklych ruchow...ja wiem kiedy dziecko mnie poprostu zaczepia i kopie, a kiedy męczy ją czkawka bo trwa to dłuzszy czas i bardzo regularnie..

Gość bas basssssssssss
clkiem cie rozumie , tez napoczatku bylam ciekawa. Ale dostalam od kolezanki ksiazke tam jest dokladnie napisane jak dziecko sie rozwija z miesiaca na miesiac , jak Twoje cialo sie zmienia itd. Tez duzo w internecie jest obisane np ebrzuszek.pl.I jak bedziesz miala okazje idz do szkoly rodzenia ,Polecam :)

Gość hykhghgryd
Tak bardzo mi zależy na maleństwie:) Bardzo chciałam tego dziecka mimo, że jestem dość młoda:) Mam nadzieję, że niedługo będę potrafiła rozróżnić wszystko co maluszek wyprawia:)

Gość kireksa
Przepraszam za pomyłkę:) ta poprzednia wiadomość to ja:)

Gość kireksa
Dziękuję dziewczyny za pomoc:)Zawsze to lepiej się dowiedzieć jeszcze od doświadczonych mam niż tylko od lekarza- mężczyzny:)

Gość bas basssssssssss
bediesz napewno wiedziala :) zczasem rozroznisz :)