Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WroCszawianka

OK. Mam pytanie - pilne i wazne, odpiszczie prosze

Polecane posty

Gość WroCszawianka

Otóż mam zamiar się przeprowadzić z Wrocławia do Warszawy. i proszę nie naskakujcie tu na mnie ... pytanie kieruję do osób które były w podobnej sytuacji co ja i mniej więcej znają rynek warszawski. Jestem tuz przed obrona- bronie sie za miesiąc, i mam pytanie - czy wysyłając juz teraz cv do Wawy, jest szansa cokolwiek złapać? w sensie czy np zwracają uwagę na adres? ze jak np. z Wrocławia to lepiej dac sobie z nia spokoj?i proszę, bez krytyki, przeprowadzka wynikiem : chęci całkowitej zmiany życia i checi usamodzielnienia się.chodzi mi głównie o zwykłe prace biurowe, bądź sprzedawca w jakimś konkretniejszym sklepie...

Gość WroCszawianka
up up up

Gość nie zwracają na adres
przeciez po przeprowadzce i tak nie będziesz od razu zameldowana w Warszawie, a i wielu mieszkańców nie jest, np. studenci i inni. To nie problem. Najwyżej poproszą o adres warszawski pod ktorym przebywasz. Niemniej z wysyłaniem cv poczekałabym do obrony. Bo inaczej będziesz musiała po obronie wysyłać drugie, ze zmianami, może do tych samych firm? To bez sensu. A szanse na pewno masz. Pozdro

nie, to nie jest oprzeszkoda, ja wysylalam cv z lblskim adresem, to ich nie obchodzi jaki masz adres, jesli wysylasz cv nie wazne z jakiego miasta jest to dal n ich juz sygnal ze jestes gotowa sie przeprowadzic.no chocby na logike to biorac...

Gość WroCszawianka
jej :) dzieki:) bo juz sie balam ze mnie tu zjada równo ze sie do wawy wpycham :( a ja naprawde bardzo chce zmeinic zycie, bo to co mam... wolalabym zeby bylo przeszłościa :(

Gość WroCszawianka
tylko sie boje, ze moj brak doswiadczenia - same praktyki, i jakies marne prace w sezonie wakacyjnym... to za malo :(

moim zdaniem lepiej będzie nie pisać że jesteś z Wrocławia, pomyśl chwilę i postaw się w sytuacji ewentualnego pracodawcy, po co masz zapraszać na rozmowę kogoś z drugiego końca Polski, skoro masz setkę innych kandydatek/ów z W-wy, tym bardziej, że jak sama piszesz będziesz szukała zwykłej pracy w biurze czy sklepie co innego jest w przypadku specjalistów, wtedy nie ma znaczenia miejsce zamieszkania, jesteś dobry, masz doświadczenie to cię wezmą może podaj jakiś zmyślony adres z W-wy, może koleżanki jakiejś czy kogoś z rodziny i poczekaj na odzew

Że się do Wawy wpychasz? :D no w sumie można by, bo głupia jesteś, że wybrałaś najbrzydsze, najdroższe i najbardziej gburowate miasto w Polsce, ale pewnie masz ku temu jakieś powody (facet ;)?)

na bank sa szanse! kazdy ma prawo pracowac gdzie chce..chyba ze napisza w ogloszeniu ze PILNIE potrzebuja ..to moze byc wtedy kiepsko. Mozesz juz startowac..znam osoby ktore juz przed obrona szukaly..np.kumpela od razu dostala przed obrona prace w Poznaniu a jest z Wroclawia.Poczekala do obrony i oficjalnie po obronie a raczej po kilku dniach po obronie rozpoczela prace... w innym miescie:) powodzenia

Jak może nie podać, jak ma w dowodzie adres wrocławski? Przy zatrudnianiu się wyda, a za oszustwo grożą sankcje, poza tym kiedy się wyda, to chyba będzie gorzej widziane niż mieszkanie we Wrocławiu - co nie jest niczym haniebnym.

Gość WroCszawianka
jejje:( smefetka mnei nie pocieszyla :(

Gość WroCszawianka
kokosanka dziekii a czy brak doswiadczenia- w sensie nigdzie nie byla zatrudniona, poza praca dorywcza, sezonowa, ale mma doswiadczenie z praktyk biurowych, dobrze zarzdadzam dokumentacja, ... to wielkii minus na moja niekorzyść?

w dowodzie ma podany adres zameldowania, który nie jest tożsamy z adresem zamieszkania ;) ja też mam inny adres w dowodzie niż w rzeczywistości mieszkam i nie wzbudziło to żadnych podejrzeń ze strony mojego pracodawcy

No właśnie - nie wzbudziło, dlatego pewnie i nie wzbudzi u tych in spe pracodawców Wrocławianki. To bardzo częste, że ktoś mieszka gdzie indziej niż jest zameldowany, więc nie ma czego się bać. Nie napisałaś, gdzie będziesz mieszkać w tej Wwie, ale jeśli nie jest to jakieś bardzo pewne na długi czas lokum, to lepiej podać wrocławski, bo wiesz że się nie zmieni i nie będziesz musiała męczyć się z podawaniem wszędzie nowego, jeśli będzie. I tak na ten adres przychodzą tylko urzędowe bzdury, o których i tak wiesz, będąc na miejscu (np. informacja, ze zostałaś zatrudniona :) ), ale lepiej, żeby te listy docierały.

Wrocszawianka ---> tym adresem to się nie przejmuj, może na próbę powysyłaj trochę aplikacji z adresem wrocławskim, ale zaznacz w liście, że zamierzasz się przeprowadzić do W-wy, żeby pracodawca wiedział, że twoje cv dostał nie przez pomyłkę :) a jeżeli zobaczysz, że nie ma odzewu to wtedy możesz się zastanowić nad podaniem adresu z W-wy co do doświadczenia.... wiadomo czasy są jakie są :( ja widzę po moich znajomych, którzy są 4 lata po studiach, doświadczenia jakieś tam mają, znają języki a i tak szukają pracy po kilka miesięcy, no ale może w stolicy będzie łatwiej powodzenia życzę, trzymam kciuki :)

o rany tez sie kiedys tak wszytskim przejmowalam..jakby to byl koniec siwata w najlepszym wypadku:):) jak dorosniesz to zobaczysz ile rzeczy ktorych sie dzis boisz bedzie tylko smiechu warte

Gość WroCszawianka
Oj dziekuje wam :):) strasznie sie boje, ale podjelam decyzje, i nie zmienię jej za żadne skarby swiata. generalnie- jesli bede miala prace, to loku sie chyba tez szybko znajdzie. Na razie to musze wam powiedzieć - jak się juz podjęło taka decyzje to polowa sukcesu... tu zostawiam wszystko, ale nie żałuję niczego..

Gość podziwiam cie i
zycze powodzenie :) w wraszawie nie jest tak źle jak większość mysli

ja sie nie balam warszawy. a jestem tu juz 2 miesiac. powodem wyprowadzki byl oczywiscie facet. wyszlo mi to na dobre - zapomnialam o problemach, zaczęłam nowe zycie

Gość WroCszawianka
a mam jeszcze jedno pytanie - takie moze glupie.. ile wy szukaliście pracy w warszawie.?

Gość WroCszawianka
up up :(

Gość WroCszawianka
up, up... prosze odpiszcie - dla mnie to naprawde bardzo wazna sprawa :(

Gość WroCszawianka
I mam podstawowe pytanie - jak aplikować do takich firm? wystarczy wysylac na bieżąca swoej cv na ogłoszenia, czy może na te które się nie oglaszają? pomóżcie :(