Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekamnaodpowiedz

Kilka opakowań tabletek

Polecane posty

Gość czekamnaodpowiedz

Witam Czy mogę wziąć 4 opakowania tabletek antykoncepcyjcych pod rząd? Biorę Novynette, czuję się świetnie, nie mam plamień, teraz kończę 3ecie opakowanie (bez żadnej przerwy) i chcę zacząc od razu 4te. Można tak?

Gość teoretycznie można
ale dla organizmu to nic dobrego, potem możesz mieć doły jakieś, nadmierne owłosienie itp

Gość czekamnaodpowiedz
Owłosienie :) ? Ja mam PCO, czyli zespół policystycznych jajników, tabletki antykoncepcyjne mnie lecżą jednym słowem. Tylko kurcze nie pytałam ginekologa ile razy można nie robić przerwy... Czeka mnie kilka dni z chłopakiem, a nie hce dostawać okresu :( Teraz nie wiem co mam zrobić...

Gość teoretycznie można
tak, ja przez nierobienie przerw dostałam problemów z owłosieniem-było nadmierne zaczeły mi rosnąć włosy i to na brzuchu i pośladkach !. Musiałam na jakiś czas całkowicie odstawić tabletki zeby organizm wrócił do normy i zaczełam je brać już regularnie robiąc przerwy i jest ok Może zadzwon do lekarza jutro i sie dowiedz

Gość czekamnaodpowiedz
Ewentualnie można przesunąć okres? Czyli kończę opakowanie 2 piątek i np dobiorę 3 tabletki z kolejnego opakowania (czyli zostanie ich 18) i potem zrobię przerwę, po 7dmiu dniahc dobiorę do końca te 18 ? Można tak?

Gość teoretycznie można
tak okresem możesz manipulować tu nie ma problemu

Gość czekamnaodpowiedz
Rozumiem, dziękuję za odpowiedź! Aha, jeszcze jedno... Ile tabletek z jednego opakowania mnie zabezpiecza? Te 18 wystarczy?

Gość teoretycznie można
jak Ci to napisać Te 18 cie zabezpiecza schemat jest taki 18 tabl.-zabezpieczona-7dni przerwy w nie też zabezpieczona ale gdy bierzesz kolejne tabletki po tej 7 dniowej przerwie 18tabl czy więcej-zabezpieczona- 7 dni przerwy niezabezpieczona w momencie gdy nie planujesz brać więcej tabletek po tej przerwie jasne?

Gość czekamnaodpowiedz
Jasne jasne, nie no tabletki będe brac jeszcze jakiś czas, najchetniej to przerwy bym w ogole nie robiła ;) Ale cóż, chyba w końcu trzeba zrobić. Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam!