Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudia19

ginekolog

Polecane posty

Gość Klaudia19

kurcze ide dzis do ginekologa drugi raz. Pierwszy raz bylam zeby stwierdzic ciaze a co na drugiej wizycie bedzie robil?

Gość Klaudia19
jakos sie boje :(

jeśli zlecił badania sprawdzi wyniki i założy może kartę ciąży. A jeśli nie to zleci dopiero. Zważy, zmierzy ciśnienie. Prawdopodobnie zbada ginekologicznie. Jeśli prywatnie to zrobi usg, aby sprawdzić tętno, a jeśli państwowo to marne szanse

Gość Klaudia19
usg juz robił i chodze prywatnie...

Gość Mama jednego bobasa
Nie ugryzie :P Z najstraszniejszych rzeczy jakie mogą cie spotkać to usg dowcipne... ale raczej nie jest straszne co?

najgorsze co ją może spotkać to krzywa cukrowa :P ale to dopiero za kilka miesięcy :) a tak poważnie to wizyta jak każda inna ważenie, zlecenia badań, założenie karty ciąży jeśli jeszcze nie masz może usg i badanie ginekologiczne :) nic strasznego :)

masz stwierdzona ciąże - spoko. II wizyta to penie znów usg i zlecenie badań. Karta ciąży i takie tam pogaduchy. Skoro prywatnie to każe ci częśto chodzic, bo to przeciez kasa. Ja już miałam 2 wizyty, teraz na badania prenatalne ide 26,10 i znów kasa bo to kosztuje 200 zł. No coż - tak trzeba.

trzeba jak trzeba :P do 30 roku życia nie trzeba po 30 zalecana a po 35 na kase chorych :P ja nie robiłam prenatalnych bo stwierdziłam że to i tak nic u mnie nie zmieni miałam tylko usg 3d w szpitalu robione w 21tc :)

U mnie na drugiej wizycie było USG , ważenie, mierzenie ciśnienia i skierowanie na badanie krwi i tyle a USG dopochwowe (nic przyjemnego ale też bezbolesne).