Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Canada

Jak sie zyje w Polsce?

Polecane posty

Gość ciekawe co piszesz canada
w Detroit kupisz w miare nowy dom nawet za 1000$ bo banki nie chca placic podatkow od gruntu! ale co z tego ze kupisz skoro nie bedzie cie stac splacac rat? bo nie ma pracy:(

Gość w polsce zyje im sie tak bo
nie dosc ze sa nienormalni to jeszcze w dodatku glupi i falszywi i nigdy nie wrocilabym do tego popierdolonego kraju pelnego popierdolonych ludzi, taka moja opinia, bardzo dosadna ale to co o nich sadze zerkajac czsem tutaj na ten syf i kafeteryjny smietnik pelen idiotow.

Gość ciekawe co piszesz canada
canada,to w calej canadzie jest tak zimno?

Gość taaaaaaaaaaaa
w polsce zyje im sie tak bo a ty to niby taka madra hahahahhahahahahhaha

Gość Ta od Ciotki
Nie, ciotka jest przerazona tym ze za swoja pensje musi zyc oszczedniej niz w USA...

Gość adi_P
jeszcze wez pod uwagę zeby u nas załozyć własny biznes trzeba miec cierpliwość i nerwy bo u nas załozenie bizenesu to nie jest takie latwe i proste jak w Kanadzie a nawet jak załozysz jakiś biznes załózmy usługi to nie wiem czy ci wypali ten biznes bo u nas społeczeństwo jest biedne więc z czego mieli byc ci zaplacic jak nie mają kasy więc nie zarobisz bo ludzie nie przyjdą do ciebie kupic twojego towaru wez się dobrze zastanów jak rozumiem ze tęsknota za rodziną ale wez rozwaz plusy i minusy takiej przeprowadzki czy jest sens i czy się kalkuluje tobie

Gość karola29
Canada - tu nie ma do czego wracać, co z tego że nowe osiedla są i ludzie robią zakupy w marketach? to nic nie znaczy. Koszty utrzymania są bardzo duże, a jak się ma dzieci to juz w ogóle, pracę dostać to cud, trzeba mieć albo plecy albo szczęście, 70 ludzi stara się często o jedno stanowisko. Zarobki? mężczyzna może 2000 wyciągnie, kobieta raczej nie. To są moje spostrzeżenia, mieszkam w małym miasteczku. Może w dużych miastach ludzie żyją lepiej i łatwiej, nie wiem. Dużo ludzi nie stać na nowe ubrania, kupują w lumpeksach, dużo dzieci nie chodzi do przedszkoli bo brak miejsc albo są bardzo drogie prywatne. Nie wiem w jakim wieku masz dziecko ale np paka pampersów to koszt ok 50 zł, można oczywiście kupić tańsze za 28 zł

Canada Mysle, ze moge Ci pomoc bo przyjechalam 2 lata temu po 10 latach pobytu w Kanadzie. jak chcesz to odezwij sie na priva moj e -mail sroka123@live.com

Gość Mlody 26 I MADRY GOSC
a mnie sie wydaje ze 90 % z was polakow to nieudaczniki i smieje sie wam w twarz w wieku 22 lat otworzylem firme budowlana teraz mam 26 lat i 10 pracownikow za tamten rok odlorzylem ponad 150 tys PLN zatrudniam tanie robactwo ktoremu place od 7do max 12zl netto na godzine w zimie +zupa lub cos cieplego jak jestescie nieudacznicy to za co chcecie pieniadze ? ciezka praca albo firma mozna sie jeszcze uczyc ale wydaje mi sie ze za glupi jestescie a teraz jade do krakowa bo w tej chwili robimy hale

Gość Mlody 26 I MADRY GOSC
a po drugie jak wy sprzatacie lub robicie po fabrykach czy w fast foodach to jak wy chcecie zarobic pieniadze przeciez to robota dla najwiekszych głupoli

Gość gość
Canada,nie wracaj za zadne skarby do Polski.Ja nieswiadoma realiow polskich-wrocilam.Do dzisiaj z szoku wyjsc nie moge. Zdecydowalam juz ze skoncze tutaj po co przyjechalam i wracam z powrotem.