Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iouoiuiuiouou

Jak ja nienawidzę kiedy ktoś u mnie "sprząta"

Polecane posty

Gość iouoiuiuiouou

Rzadko mam bałagan, za to kiedy moja babcia do mnie przyjeżdża (bez uprzedzenia, a ja jestem na uczelni albo w pracy) robi mi "porządki". Wszystko mi przestawia według jej uznania, myje podłogę mopem, którego potem nie wyzyma (w rezultacie śmierdzi). Szmatek, których używam np w kuchni ona używa w łazience, przekłada mi w szafkach, mogłabym wymieniać... Mówię jej, nie sprzątaj, bo po pierwsze jeststarszą osobą i nie ma sensu, żeby męczyła szczególbie, że potem ja mam dwa razy więcej roboty :O Ehhhhhh

Gość Łojtam, Łojtam
zabierz jej klucze .

to powiedz jej żeby nie przekładała ci niczego jak już musi sprzątać. a po drugie po co jej dałaś klucze do swojego mieszkania?

Gość iouoiuiuiouou
Klucze ma na wszelki wypadek, moja mama też ma parę Zresztą babcia chodzi na rehabilitację (!!!!) i do szpitala nieopodal, a mieszka na drugim końcu miasta, więc niech sobie przychodzi na herbatę czy żeby odpocząć, ale nie sprzątać!

u mnie tez sprzata taka bialorusinka za 3 zlote za godzine .. ale tez nie lubie jak sprzata bo ciagle musze nad nia stac i wszystko jej tlumaczyc, nic sie kobieta nie stara kiedys nawet znalazlam kurz za obrazem a raz nie odkurzyla dokladnie pod lozkiem taka zrobilam afere ze teraz juz jest lepiej

Levviatan co ty myslisz, że to wystarczy powiedziec i juz? Bacie takie są (przynajmniej moja) ze i tak nic sobie z tego nie zrobi i dalej swoje ...

Gość iouoiuiuiouou
Mogę sobie mówić i mówić, ona powie, że dobrze, i dalej jest to samo... Nie wspomnę o tym jak myła u mnie okna :O Chociaż obiecała, że tego nie zrobi (nie chcę pomyśleć co by bło jakby np spadła z drabiny...)

Gość ktosssss
no ale ona ma na pewno dobre intencje - przecież nie robi tego na złość. nie możesz jej spokojnie wytłumaczyć, że ciężko Ci później odnaleźć się po jej sposobie sprzątanie. albo znajdź jej jakąś alternatywę - np. niech ugotuje Ci obiad czy coś zeszyje, nie wiem, może ona zwyczajnie się nudzi albo brakuje jej już celu w życiu i zwyczajnie chce poczuć się użyteczna....

Gość Łojtam, Łojtam
zagroź ,że jak tknie choć palcem ścierki to zabierzesz jej klucze-nie zapomnij o poważnej minie i poważnym tonie.