Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleksandra 22

21 tc 6dz

Polecane posty

Gość Aleksandra 22

czy w tym czasie odczuwałyście już bardzo wyraźne ruchy dziecka???

Gość Aleksandra 22
i były to bardzo wyraźne kopnięcia?? jestem w pierwszej ciąży słabo je odczuwam... :(

Gość jhkhjlk;
takie leciutkie kopniecia, nie masz sie czym martwic to normalne:) takie porzadne kopniecie nastapilo kolo 25 tyg, wtedy po raz pierwszy podskoczyl mi brzuch

Gość Aleksandra 22
dziękuję za odp:)

Gość paszczuchowa
No proszę, ja też przed północą miałam 21 tydzień 6 dzień. Nie odczuwam zadnych wyraźnych ruchów, jedynie od czasu do czsu, jak leżę, to mam wrażenie, jakby jakas mała ryba w środku delikatnie wierzgała, ale to jest naprawdę bardzo delikatne i wcale nie jestem pewna, czy to to. Ale lekarz mówi, zeby sie nie przejmować, bo na tym etapie to się dopiero MOŻE zaczynać, a niekoniecznie jeszcze musi.

Gość gryczka
Indywidualna sprawa, nie ma się co zamartwiać. Ja zaczęłam delikatne ruchy odczuwać w 17 tygodniu i w skończonym 21 już były tak wyraźne, że mąż spokojnie mógł je wyczuć przykładając dłoń do brzucha. Ale niektóre kobiety dopiero koło 20 tyg. zaczynają odczuwać to lekkie smyranie, a wyraźne ruchy nawet miesiąc później.

Gość PrzyszłaMamusiowataa
ja odczuwalam juz w 19 :)

Ja pierwsze ruchy czułam w 18 tyg. ale były one delikatne i sporadyczne. Jeszcze sie doczekasz poobijanych żeber:) Ja jestem w 32 tc i mój syn to mały terrorysta, który ma swoje godzinki na kopanie i rozpychanie.