Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hally

Jakie kosmetyki na brzuch i piersi w ciąży?

Polecane posty

To moja pierwsza ciąża i nie wiem jakie kosmetyki kupić, na rynku jest tyle firm, że ciężko wybrać. Wiele dobrego słyszałam na temat Musteli, ale nie wiem czy nie jest przereklamowana. Czego Wy używacie bądź używałyście i co możecie polecić?

Gość kondonka na cipę
Kosmetyki z krowiego łajna;) Zapewniam, że najlepsze i super pachnie. Przynajmniej od much się nie będziesz mogła odgonić ;)

Gość mamciamamcia
Na piersi to idealnie dobrany stanik - forum Lobby Biuściastych zaprasza :)

Gość gryczka
Moim zdaniem Mustela śmierdzi :-o Miałam tylko próbkę, więc nie wiem, czy działa. Ja praktycznie całą ciążę używam Babydream z Rossmana, na początku (w I trymestrze) emulsji, teraz oliwki (moim zdaniem oliwka łatwiej sie rozprowadza i szybciej wchłania, ale może to subiektywne odczucia). Oba te kosmetyki mogą być stosowane od początku ciąży. Jestem w końcówce 8 miesiąca, rozstępów nie zauważyłam, skóra na brzuchu jest elastyczna, miła w dotyku. Ale nie wiem, czy to zasługa kosmetyków, czy raczej indywidualnych predyspozycji. Nie jestem zbyt systematyczna w tym smarowaniu, na pewno nie robię tego codziennie. A znam kobiety, które 2 razy dziennie się smarują i rozstępów dostają. Więc możliwe, że kosmetyki to tylko pic na wodę :-p

ja używam jakieś oliwki z Rossmanna także takiej różowej do stosowania od samego początku ciąży na brzuch piersi i uda i jestem b. zadowolona. zresztą poleciał mi to koleżanka która nie miała ani 1 rozstępu a stosowała tylko tą oliwkę. cena jakieś 13zł:)