Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Carrolinne

Ciaza, a brak objawow

Polecane posty

Gość Carrolinne

Witam! Jestem prawdopodobnie w 7 tygodniu ciazy, do lekarza ide dopiero 2 listopada. Robilam 2 testy ciazowe, oba pozytywne. Tylko, ze mam problem, bo nie mam w ogole objawow ciazy. 2 dni po zrobieniu testow bolaly mnie piersi, mialam nudnosci, zgage, a teraz NIC, kompletnie nic... Teraz mam jakies bole w podbrzuszu, krzyz mnie boli (taki tepy bol), nie moge spac, zupelnie tak, jak przed miesiaczka... Tak bardzo sie boje, ze cos moze byc nie tak... Czy miala tak ktoras z Was?

Gość ----=====
czyli 2 listopada będzie to już 9 tydzień? Moim zdaniem trochę długo zwlekasz. ja 5 listopada będę miała już chyba 3 lub 4 wizytę, a będę w 12tygodniu. dlaczego nie możesz iść wcześniej? nie każda kobieta ma typowe objawy. jedno przechodzą to bardziej inne mniej objawowo. Chociaż podziwiam bo ja bym nie dała rady tyle czekać do 1szej wizyty.

Gość PrzyszłaMamusiowataa
nie zawsze objawy sa jedne przechodza ciaze bez objawow inne z objawami

Gość ----=====
przecież dokładnie to samo napisałam wyżej:o

Gość tamtam tam
mnie przez kilka ładnych tygodni bolał brzuch jak na @- to też może być objaw :)

Gość ciezarowka30
3 lub 4 wizyta w 12 tyg??? nie sluchaj takich bzdur. ja pierwsza mialam wyznaczona w 12 tygodniu wlasnie. objawow nie mialam zadnych oprocz nabrzmialych piersi. cala ciaze zreszta czulam sie swietnie i pracowalam do 38tc. nie daj sie zwariowac jakims nawiedzonym Matkom-Polkom...

Gość pearlinee
topik niżej dziewczyna została już uświadomiona ze nie ma co za wcześnie chodzić do lekarza bo można się tylko nerwów niepotrzebnie najeść :) Brzuch cię może boleć, bo macica się rozciąga, jest to naturalne. Co do innych objawów to one mogą jeszcze przyjść, a możesz ich nie mieć, bo są i takie ciąże.

W moim przypadku po wyniku pozytywnym na dwóch testach płytkowych udałam się do lekarza. Zrobił usg dopochwowe i był to 7tydzień. Następną wizytę miałam umówioną dopiero na 12/13tydzień z usg już zewnętrznym. Także wcale nie trzeba latać do lekarza co tydzień, nalatasz się pod koniec ciąży ;] A jeśli chodzi o brak objawów to nie jesteś sama. Ja zrobiłam test, bo strasznie bolały mnie piersi, poza tym NIC, zero objawów. Brzuch zaczął mi rosnąć w 4 miesiącu i żeby właśnie nie ten brzuch (no i oczywiście brak okresu) to w ogóle jakbym w ciąży nie była, zero mdłości, zero wymiotów, dosłownie NIC. Także nie bój nic i ciesz się, że nie umierasz z osłabienia tak jak niektóre z kobiet w ciąży.

Gość bezobjawowa
ja przez całą ciążę czułam się cudownie,żadnych objawów,żadnych wymiotów,czy bóli,nic a nic ! niestety dziecko urodziło się martwe...nie ma reguły,jedne przechodzą to gorzej inne zupełnie normalnie.Co do wizyty,to idź tak jak Cię lekarz skieruje,bo jeśli ciąża nie jest zagrożona,to nie ma potrzeby biegać co tydzień się badać.ja teraz kiedy zajdę w ciążę będę musiała chodzić dużo częściej niż wcześniej.Z resztą sama chyba nie będę opuszczać gabinetu ze strachu przed kolejną stratą :(:(:( .nie martw się tylko ciesz,że nie musisz znosić tych męczarni,ciągłego spędzania dnia w toalecie,czy torsji na zapach kawy :)

Gość hej hej hejjj ja podobnie
autorko ja poczatek 7 tyg , a dokladnie 6t.4d do lekarza wybieram sie 4 listopada ;) moja pierwsza wizyta i nie uwazam tego za pozno :) co do objawow , ja nie mialam zadnych nic a nic czulam sie jak na okres, piersi lekko pobolewajace ale jak przy @ czasami mnie brzuch poboleje i tyle aleeee od 5 dni codziennie mam lekkie mdlosci , ale tak naprawde drazliwych objawow to nie mam i jestem happy :) powodzenia .

Gość nie nie nie nieeeeeee
Ja też nie miałam żadnych obiawów ciązy, może dlatego dowiedziałam sie o niej w 18tyg. :)

Gość nie nie nie nieeeeeee
Moje dziecko urodziło sie zupełnie zdrowe. 10/10

Gość Carrolinne
Uff... Dziewczyny, nawet nie wiecie, jak bardzo mi pomoglyscie! Dziekuje :-) A co do wizyty do lekarza... To uwazam, ze za wczesnie tez wcale nie jest dobrze, bo moze jeszcze nic nie widac, a po co najadac sie strachu?

Do mnie za to mdłości wróciły, miałam miesiąc spokoju i teraz w 18 tc znowu się zaczeło. Ale przynajmniej wiem, że żyję :-)