Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka jedna wporzo

Ciotka znów sie czepia

Polecane posty

Gość Taka jedna wporzo

Hej!! Pare dni temu opisałam moja sytuacje link,: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4629677 Mma 17 l i Mieszkam u niej teraz i niestety chybaa zabardzo sobie przywłaszcza rządy do mnie, teraz znow zatarg był Jaaa pierdziele!! ja juz chyba wymiękam, dzisiaj cioctka zaczeła czepiac sie o szkołe, a konkretnie o niektóre nieobecnosci Taaa ,jeszcze tego brakowało zeby wtryniała nos do moich ocen Dzisiaj jest zebranie po południu, ale ona nie może być po ma zajęcia z zaoczniakami do samego wieczora, wiec o 13 skonczyła lekcje i postanowiła zajśc do szkoły od razu prosto z pracy, bo moja szkoła i tak po drodze jest Mialam tam troche godzin opuszczonych, oceny takie "seee". Noi jak przyszłam ze szkoły niedawno to normalnie zaczeła tak się czepiac jak ja bym była jej dzieckiem i jak bym się uczyła dla NIEJ a nie dla SIEBIE, Poco ona wogole wtrynia sie w moja sytuacje szkolna, to jest moja sprawa czy bede mieć srednio 2,0 czy 5,0 Dla mniej najwazniejsze jest zdac, fakt jestem liniwa ze hoo, zdecydowanie o wiele leprze oceny bym mogła miec gdybym przysiadla do nauki, ale uwazam ze oceny nie sa najwazniejsze w zyciu Ona takiej mysli i moim argumentow nie dopuszcza, powiedziała że nawet jakby chciala od niej sie wynieśc to i tak sie nie moge wyprowadzic poniewaz jeszcze niejestem pełnoletnia a moi rodzice wyrazili zgode zebym u niej była przez ten ostatni rok szkolny Ejjj no Sorry , ale jeszcze jako tako dziecku w podtswowki mozna zaglądac do zeszytów czy nie ma jakis problemow , ale nie miii, ja jestem w ostatniej klasie szkoły sredniej, na powiedziała że do grudnia mam zaległosci poprawic, i przez te nieobecnosci , teraz nawet jak bede chora to nie pozwoli mi zostac w domu Coraz bardziej zaczynam nienawidzic ludzi z skrzywieniem nauczycielskim. Huuuj jej do tego, ucze sie dla siebie, ale ona jest tak strasznie despotyczna ze az niekiedy boje sie jej spojrzec w oczy Ktos wyrazi swoje zdanie, postawic się czy ulec??

Gość rrrww3rr
Chuuuknij ciotke z banki, co jej do tego??wez ją sprowadz na ziemie ze za duzo sobie pozwala

Gość I maa racje
I maa racje, ty jestes jeszcze młodziutką osoba, słuchaj się straszych, nie chce dla ciebie źle tylko dobrze, NIE FIKAJ do cioci

Gość eerrr
Ciotka Nieee ma racji, to dziewczyny sprawa kiedy cjhodzi do szkoly i jakie ma oceny

Gość ejjj noo
ejjj nooo, jestes pod jej dachem, ona sie troszczy o ciebie jak o wlasne dziecko, pewnie zalezy jej na tym abys na studia poszla pozniej z dobrymi wynikami, ona nie robi to zeby cie wkurzyc tylko z troski

Gość odpowiem......
zaraz zaraz po pierwsze jesteś niepełnoletnia ....po drugie mieszkasz u niej i żyjesz na jej koszt więc czuje się za Ciebie odpowiedzialna i ma prawo zainteresować się czy chodzisz do szkoły i jak sobie w niej radzisz czy nie chodzisz na wagary itd....Twoi rodzice powierzyli jej opiekę nad Tobą i ona chce się wywiązać co w tym dziwnego ?.....a jakbyś tak przestała chodzić do szkoły doszło by marginesowe towarzystwo to jak myślisz do kogo rodzice będą mieli pretensje ?...w pierwszej kolejności do ciotki że nie upilnowała więc wyluzuj a jak Ci się nie podoba to się wyprowadź

Dobra fakt, przejmuje si... ,ale powinna tylko wrazić swoje zdanie.. Twoje oceny Twoja sprawa... będzie chciała iść na studia to pójdzie nie to nie!!! Teraz studia do gówna się przydają..

Gość jak sie nie podoba ,to
do domu dziecka idź, albo do szkoły z internatem - niewdzięczne dziecko 😠 Ciotka się stara, żebyś na ludzi wyszła, a ty jeszcze fochy strzelasz. Najlepiej powiedzieć, że jestem leniwa. Jasne, kurde. A może na rodziców się wkurzasz za to, że musisz mieszkać u ciotki i w ten sposób demonstrujesz swoje wkurzenie ?? Kumasz, o czym piszę ??

Gość Taka jedna wporzo
Do... odpowiem, Moi rodzice by nie mieli wogole pretensji czy mnie upilnowala czy nie bo wcale nigdy sie moja sytuacja szkolna ani razu nie przejmowali, I nie zyje na koszt cioci, bo ojciec wysyla co miesac jej pieniadze na mnie Ja wiem ze jest to moja sprawa czy pojde dalej na stuadia czy nie, jest to moja sprawa jakie mam oceny, tylko ciotka jest z zawodu nauczycielem w gimn,. z tego co wiem jest straszna sroga żyletą w szkole I dla niej nie ma roznicy czy chodze do 3 klasy LO czy do 3 gimn.Ja jestem dla niej zwyklym uczniem co obowiązkiem jest jakos trzymam się pionu w szkole, powiedziala ze od czasu do czasu, 1(pała) cz 2 (dwója)moze sie przydarzyc ale nie rzyczy sobie widziec u mnie w grudniu ponizej 3 (trójek) Ona jest wkurwiająca, chyba sie kiedys z nią "poszarpie" oczywiscie w przenosni bo nie chcialabym sie znia siłowo zmierzyć ;-)

Gość Kapucynka4567
Jak byłam w twoim wieku, miałam identyczne podejście do nauki. Ot, byle zdać do następnej klasy, nieważne czy na 2 czy na 3 (lepszych ocen w liceum raczej nie miałam), dużo wagarowałam, chodziłam na imprezy, nie uczyłam się WCALE (choć jestem zdolna). Efekt jest taki, że nie dostałam się na państwowe studia, bo kiepsko zdałam maturę:/ Poszłam na studia zaoczne w prywatnej szkole, kierunek raczej kiepski. Teraz jestem na ostatnim roku. I cholera niczego tak nie żałuję, jak tego opieprzania się przez 3 lata liceum:/ Chciałabym móc cofnąc czas, i gdyby się dało uczyłabym się i chodziłą do szkoły. Bo teraz w zasadzie nic nie mam:/ Super znajomi z czasu liceum i wspólnych imprez gdzieś poprzepadali, kończe kiepskie studia, po których porządnej pracy raczej nie znajdę, pracuję od początku studiów w jakiś sklepach, bo przecież muszę je sobie opłacić:/ Chcę zrobić drugi kierunek (bo ten mój to porażka), myślę o ekonomii albo rachunkowości, z tymże to kompletnie niezwiązane z moją dziedziną:/ Muszę zdać matematykę na maturze (bo nie zdawałam), więc siedzę teraz jak głupia nad podręcznikami z LO. Tak jak pisałam, nie jestem głupia, tylko byłam piekielnie leniwa i stąd beznadziejne braki w wykształceniu. I kurcze, mam 26 lat, zmarnowaną całą młodość, bo nic nie udało mi się osiągnąć, a wymarzone studia skończę (jeśli skończę) w wieku lat 30, kiedy normalni ludzie po tym kierunku zajmują już kierownicze stanowiska:/ Nawet nie chcę mysleć o ogromie pracy jaki mnie teraz czeka:/ Porażka:/ Twoja ciotka chce dla ciebie dobrze i moim zdaniem ma rację. Teraz nie myślisz o przyszłości, ale przyjdzie taki dzień, że uświadomisz sobie, że przez swoje lenistwo do końca życia będziesz harować w jakiejś gównianej pracy za psie pieniądze. Nie wiem czy warto:/

Gość Taka jedna wporzo
i nie estem dzieckiem, mimo że posturowo przypominam dziecko z wyglądu, , toi mentalnie i emocjonalnie zapewne jestem bardziej dojrzalsza od was (od ciebie tam powyrzej) A co do rodzicow czy jestem zła ze mieszkam u ciotki?pisalam w poprzednim art.ciotka mnie ziela do siebie musowo bo ojciec siedzi za granica a mama zeszla na własne sciezki I nawet mnie sie nikt nie pytał czy chce czy nie, tak zostało rozporządzone i koniec

Gość Taka jedna wporzo
Noi po drugie nawet jakby chciala sie wyprowadzic to nie moge bo po pierwsze nie jestem jeszcze pełnoletnia, będe dopiero na sam koniec nastepnego roku kalendarzowego, i po drugie nie miualabym gdzie sie wyprowadzic, zresza nigdy w zyciou teraz ciotka by mnie nie wypuuscila z domu, nigdy, Ona powiedziala i wyraziła jasno sie na ten temat wiec moge sobie tak gdybac. A studia to demoralizuja ludzi, ja ma rodzine po studiach i im szajba odbiła od tego papierka Chce byc normalna,

Gość dwerwrwrere
zgadzam sie z "odpowiem...... " a ty widac jestes głupia smarkula z której nic dobergo nie bedzie jak bedziesz wagarowac i sie zle uczyc. kretynka z ciebie!

Gość dwerwrwrere
"Taka jedna wporzo i nie estem dzieckiem" JESTES I JAK WIDAC TU Z OPISÓW TWOICH BARDZO GŁUPIUTKIM I NAIWNYM.

Gość dhila
Bo teraz jest durny system, że za oceny z matury się dostaje lub nie na studia. To normalne w tym wieku, ze się ma co innego w głowie niż naukę. Oceny w szkole są często wystawiane za opinię, a nie za rzeczywiste osiągnięcia czy zdolności. Całe szczęście że jak ja kończyłam szkołę, to były normalne egzaminy na studia. I to ich wyniki decydowały. Gdyby to było dziś, też bym się nie dostała na studia. Miałam beznadziejne oceny w szkole. Ale egzaminy na studia zdałam bardzo dobrze. Ciotkę warto traktować z dystansem. Przejmuje się, dba tak jak umie. Pamiętaj że ona nie ma złych intencji. A że wkurwiająca? Rodzice też bywają. W dobrej wierze :) Więcej luzu do cioci radzę. Nie dyskutować z nią, tylko przytakiwać i... robić swoje, jeśli jesteś taka pewna swego. Pełnoletnia jeszcze nie jesteś więc nic innego na razie zrobić nie możesz. A tak na marginesie - nie obraź się, ale Twoja pisownia i styl wypowiedzi sugerują, że pouczyć się i poczytać troszkę jednak by się przydało...

Gość Taka jedna wporzo
Niee , nie jestem ani głupiutka ani nawiwna Luuudzie kiedys w wieku 18 brali chłopakow do woja, a mi tez blisko 18 i traktuje sie teraz mnie jak dosłownie dzieci Dlaczego kiedys traktowało sie bardziej powaznie ludzi nawet juz wieku danwej 8 klasy ppodst. a teraz ucznia w wieku 2 kl.gimn juz tak sie powaznie nie raktuje?? To jest chamskie z waszej stronytej "dorosłej" A co do czytania, to czytam artykuły w necie i przerózne gazety, a jesli chodzi o ksiazki to lektury wcale mnie nie interesują, uważam je za nad wyraz nudne, noi mi sie nie chce jak przychodze do domu, tracic 2 godzin na czytanie, szkoda tego czasu Ale wy chyba nie doczytaliscie ze ja jestem w OSTATNIEJ klasie szkoły sredniej, to juz sam fakt mowi sam za siebie ze inaczej juz sie powinno traktowac osobe w tym wieku A komórki jak nie mialam tak do tej pory nie mam ;-( Mysle ze moglabym sama spokojnie wyciagnąc z ciotki szuflady ten moj telefon, ale nie chce ryzykowac , bo nie wiem jakby zareagowała

Gość Waldemar51
czy twoja ciocia jest fajna laska? bo chętnie ją bym zapoznał, może jej faceta brakuje dlaczego się czepia ciebie :)

Gość Taka jedna wporzo
No mimo ze mnie wnerwia, to musze obiektywnie powiedziec ze jest baardzo atrakcyjna zadbana kobieta, duzo mężczyzn za nia sie obraca i ma dobry gust do wlasnej scylizacji Ae ona ma męza, tylko że wujek przyjezdza raz na 2 miesiące bo jest marynarzem, noi tak raz wna dwa miesiące jest po 3 dni w domu i znowu wypływa Noi mnie to wkurza, bo ona moze sxapilem kipiec, uzywac perfum zmyslowych ze stado testosteronow pobudza, a na mnie sie krzywila i zlapała sie za głowe jak zobaczyła mnie w biodrówkach i topie co brzuch mialam na wierzchu, i juz było "ollaaboogaa" A jak zobaczyla u mnie dwa kolczyki w pepku?? to dopiero zaczela biadolic ze masakra

jak tak piszesz to cioci chłopa brakuje hormony burzą się w niej jeśli wujek tylko wpada na chwile do domu i dlatego ciebie bo nie ma kogo się czepiać Twojej cioci przydał by się od serca dobry przyjaciel

Gość Hola HolaRRRRR
Ty tam MAŁA nie przywołuj wczesniejszych czasow, co było kiedys a co jest teraz, kiedys za to miałabys trzepanie tyłka, za te numery co ciotce odtawilas typu powrot w nocy, wagary i oceny I to nie od rodzicow tylko z tego co czytam to masz HARDĄ ciocie i mysle ze nie mmiala by zadnych przeciwskazan wziąść się za ciebie ale to dosłownie Teraz juz inaczej sie postępuje, ŁAGOODNIE , o wiele bardziej i marudzisz jeszcze, mowie tobie, kiedys to nawet jak sie było pełnoletnim i dostało się lansko , to nawet nikt sie na to nie skrzywił Ciesz sie ze twoja ciotka juz nie praktykuje tych metod tylko kary,a z tym telefonem to nawet wybij sobie zgowy zebys bez jej wiedzy wyjeła to co ci zawiesiła, bo morzesz zobaczyc drugie oblicze twojej cioci jakie bys wolala nie ujrzec Ja mam juz ponad 40 lat i wiem co mowie, Tak masz racje, kidys bardziej sie uwazalo osoby w wieku 14 czy tam 18 za doroslych, ale i takze jak ktos sie zachowal po gowniarsku bez względuyna wiek był traktowany po gówniarsku

Gość Bata na tyłek
Bata na tyłek młodej trzeba, i przestanie marudzic i płakac na temat jakie to ona ma niesprawiedliwe kary i ciotka sie na nia uwzieła, ehhh I tak ciocia spokojnie do ciebie podchodzi

Gość Ta "młoda"
Ta "młoda" nie ma juz 7 lat tylko 17, juz zapozno na "bata"

Gość jaaaaddddddd
Złotko ty jeszcze za 5-10 lat podziekujesz swojej cioci za to , mowie, ci, dam sobie głowe odciąc że tak bedzie

Gość No ja tez uwazam
No ja tez uwazam ze jeszcze podziekuje w przyszłosci cioci za to , zapewne Chyba ze ma juz takie muchy w nosie i bedzie wiecznie obrazona do konca zycia :-(

Gość ojjjjhhhhh
ojjj zapewne podziekujesz za to

Gość Nie fikaj, nie marudź
Weź nie fikaj do ciotki, bo kobieta na głowie staje zeby tobie pomóc a nie zaszkodzić Kiedy ciotka sie tak wkurzy na ciebie, że nie to ze cie wyrzuci z chałupy bo widze ma łeb na karku, ale kiedys tak ci dopoerdoli szlaban za twoje zachowanie ze stracic chec do zycia