Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NOWa narzeczona

Cena za talerzyk ...

Polecane posty

Gość NOWa narzeczona

Znalazlam bajeczna sale, choc nie jest zbyt znana i oblegana to jednak za talerzyk zycza sobie 230 zl na rok 2012 ... to duzo - malo ? prosze o opinie bez dekoracji, bez tortu, bez alkoholu. W cenie sa cieple, zimne posilki, napoje, obsluga kelnerska - jednym slowem standard + apartament dla nowozencow.

Gość NOWa narzeczona
Nikt nie odpowie ... ? Dodam, ze sala jest na Mazurach przy jeziorku w zacisznym miejscu, z dala od wiekszych miast. Wydaje mi sie, ze jest b. drogo ale kompletnie nie orientuje sie w cenach ...

Gość łoppatka
Ja sie nie orientuję w temacie, ale to chyba dosć drogo, bo raczej tu czytam o sumach 160-200 zł

Gość nhaslcfhh
Do 2012 ceny tak pójdą w górę, że to będzie standardowa cena. Już teraz 200 zł za osobę nikogo nie dziwi, a to, że menu nie obejmuje alkoholu, ciasta i tortu, to akurat normalka.

Gość kinga12344556
Ja miałam wesele w łebie tego roku w hotelu i zapłaciłam 200 zł od osoby i uważam że nie jest to jakaś wygórowana cena. Zwłaszcza że do 2012 może jeszcze ostro podskoczyć w górę.

cena ceną ale ważne ile potraw oferują i jakich czy maja przykładowe menu jakos dużo dla mnie przy 100 osobach do spory wydatek a jeszcze szereg innych dlatego ja wolałam wynająć sale i kucharkę

Gość no to już zalezy od
tego ile tych ciepłych posiłków zimnych ( i jakie), czy to impreza 2dniowa czy jedno, o jakich napojach mówimy (czy kawa, hernata, czy tez co innego - CO konkretnie). Ale jedno jest pewne w 2012 roku to będzie średnia cena.

Gość NOWa narzeczona
Więc tak ... 1. Menu: - zupa - drugie danie (3 rodzaje mięs - gramatura dwóch porcji), dodatki oraz 4 surówki do wyboru -deser - 10 zimnych przystawek do wyboru z ogólnego menu Dania gorące: - 4 dania gorące serwowane w czasie uroczystości do wyboru z ogólnego menu Zestaw dodatków np. ogórki kiszone po staropolsku, peperonata marynowana, pieczarki marynowane petit, dodatki do mięs, sosy, itp. - kawa i herbata bez ograniczeń - 2 litry / osobę: woda mineralna gazowana i niegazowana, Coca Cola, Sprite, Fanta, soki: pomarańczowy, z czarnej porzeczki, jabłkowy Patery owoców: - jedna na 15 osób 2. Obsługa kelnerska 3. Dekoracja stołów i krzeseł oraz korzystanie ze sprzętu multimedialnego 4. Apartament dla Nowożeńców 5. Monitorowany parking dla gości weselnych

Gość NOWa narzeczona
Dania mogę wybierać z dość szerokiej oferty. Porównując z innymi lokalami jest to dość drogo, jednak faktycznie za dwa lata ceny się zmienią ...

Gość kinga12344556
To nie jest drogo jest to przeciętna cena. Zwłaszcza na rok 2012

u nas nowo otwarty lokal chociaż już sprawdzony przez nas ;) byliśmy tam na 2 weselach. Cena 110 zł i w tym 6 dan gorących, 11 przystawek, owoce, chlebek, szampan, obsługa, parking, 3 pokoje, kawa herbata bez ograniczeń i napoje oraz soki. Do tego 3 zł od osoby ciasto i 3 zł tort, dekoracja 600 zł w tym też kwiaty żywe. :) Jak dla mnie 230 to kwota niewykonalna ale jak miejsce ładne i jest was stać to czemu nie :)

Gość impossible
Menu z 6ma gorącymi daniami za 110zł?? Ja bym bardzo podejrzliwie patrzyła na taką ofertę. Moja siostra płaciła 7 lat temu 100zł za osobę, a dań było trzy i żaden ekskluzywny lokal. Żeby Ci się goście nie potruli.

Gość ej to ty masz narzeczonego
maminsynka? bo jak tak, to po co planujesz wesele i to na 2012 rok? mówię ci, wasz związek nie ma sensu, rozstańcie sie już teraz. ale termin w sali zaklep, może znjaidziesz innego frajera i będzie jak znalazł.

Uważam, że to bardzo ok cena jak na rok 2012. :) Blacharra, ceny idą co roku w górę, średnio o 10%.

Nowo otwarty lokal jak wcześniej zresztą wspomniałam i sprawdzony. Właściciele ustalili taką cenę promocyjną dla par, które do końca sezonu letniego czyli do końca września podpisali umowę na wesele. I nie jest to oszukaństwo po prostu jako nowy lokal chcą jakoś się ,,zareklamować" i nie wymagają na początek dużej kwoty od osoby... proste i logiczne. Czy fotograf, który zaczyna bierze na początku 3 tys za sesję? Nie, zaczyna od niższej kwoty i wg mnie to normalne. Zresztą w każdym regionie są inne ceny u mnie Lubelszczyzna i tutaj ceny zaczynają się od 90 do ok 190 (hotel 3 gwiazdki w Kazimierzu Dolnym). Drogo nie znaczy dobrze, a tanio nie znaczy wcale źle...

Zapomniałam dodać... w mojej okolicy ok 30 km ode mnie: świetny lokal, drogi każdy chwalił co to za wesela tam, a co się okazało? Działał bez zgody sanepidu i kontrola natrafiła na pleśń w kuchni i trzymanie cista w tej samej lodówce co mięso. Wyobrażacie sobie sernik o zapachu wołowiny? Tam się ludzie mogli potruć dopiero...

Gość madzia co to za lokal?
bo my szukamy jeszcze.

Gość moim zdaniem to niedrogo
ceny na komunie na przyszły rok to 120-140 bez napojów, tortu i ciasta. Więc porównaj.

Gość zgryzotka
Obiad + 4 dania gorące?! To zdecydowanie za dużo, nawet jak na standard weselny. Stąd też pewnie ta cena (dość wysoka zresztą). Pewnie jak zrezygnujesz z 1-2 dań gorących będzie taniej, o ile jest w ogóle taka możliwość.

Znajoma kucharka, która gotuje na weselach w lokalu mówiła tak: z każdej ceny od osoby (w lokalu, w którym ona pracuje jest 160zł) jest tak: ok 80 zł to są produkty 20 zł pieniądze dla obsługi 10 zł prąd, gaz itd (w sali) to jest razem 110 zł reszta czyli 60 zł od osoby to są pieniądze dla właściciela sali... My płacimy ze względu na promocje na rozpoczęcie tylko ceny produktów, obsługi i media. Jeśli lokal jest drogi wcale nie znaczy, że jedzenie będzie świetne i dużo bo z tej ceny mogą wydać na jedzenie 1/5