Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marcia_K

w oczekiwaniu na ciążę

Polecane posty

cześć dziewczyny ja staram się o ciąże dopiero od 2 mies, ale już się nie mogę doczekać ,żeby mieć dzidziusia. teraz za dwa dni powinnam dostać okres ale narazie nic na to nie wskazuje, a zawsze mam objawy ponad tydzień wcześniej. mam nadzieje, że to dobry znak. lekarz kazał mi dopiero robić test jak będzie mi się spóźniał z 2- 3 dni, więc cierpliwie czekam aby nie dostać tej miesiączki:)

Dziewczyny które też czekacie na ciąże podzielcie się swoimi doświadczeniami, lub dziewczyny które są już w ciąży jakie miałyście pierwsze objawy?

Gość ville
hej:) a przygotowywałas isę jakoś do ciązy? robiłaś badania? brałas jakieś witaminy?

Gość thaisse80
ja jestem juz mama 6 miesiecznej corenki. o ciaze staralam sie bardzo dlugo, potem se odpuscilam i potem nagle sie okazalo zem w ciazy. moim pierwszym objawem bylo chyba to ze wszystko mi zaczelo smierdziec, potem stracilam apetyt, wiecznie chcialo mi sie spac i okropne klucie w jajnikach. jako ze cykle mialam nieregularne opoznianie sie miesiaczki nie wzbudzilo u mnie podejrzen.

okazało się że mam coś nie tak z progesteronem więc biorę duphaston, a cały czas łykam folik, falvit i magnez

ja tam się doszukuje jakiś objawów bo wieczorami mam straszne wzdęcia i mdłości na zapachy, ale wiem że to wszystko mi w głowie siedzi:) i że to za wczesnie na jakieś objawy. Gratuluje córki!!!

Gość ville
ja sporo czytałam o Feminatal METAFOLIN 800 i zastanawiam się czy faktycnzie jest sens wchdozić w coś takiego? czy sam kwas foliowy wystarczy?

mój lekarz mi polecił po prostu folik czytałam o nim i chyba jest wystarczający, ale to sprawa indywidualna

Gość thaisse80
ja jakis rok przed zajsciem w ciaze zaczelam brac witamine b6 bo mialam bardzo nieregularne cykle, polecila mi lekarka mowiac ze powinno je bardziej uregulowac. folik zaczelam brac juz bedac w ciazy (akurat w danym okresie nie planowalam ciazy wiec o tym nie myslalam), bralam tez choc nieregularnie tabletki materna czy cos takiego (zestaw roznych witamin ktore powinna brac kobieta co chce zajsc w ciaze).

Gość thaisse80
Moj pierwszy objaw to byl ze wszystko mi zaczelo smierdziec...nawet moj maz:))) pamietam jak sie raz chcial do mnie przytulic a mnie sie zygac zachcialo. az sie wystraszylam co mi jest bo zwykle to ja pierwsza przytulanka bylam. potem zaczal mi smierdziec dom, reczniki, pranie, wszystko...pozniej stracilam apetyt nawet na moje ulubione potrawy, miedzyczasie zrobilam sie slaba, zmeczona, spiaca. w dni powszenie wracalam z pracy o 18 i o 19 juz spalam a w weekendy spalam cale dnie. pozniej pamietam ze zaczelo mnie rwac w jajnikach, taki okropny bol. i wtedy sie wystraszylam. kupilam test za namowa mamy jako iz nie mialam okresu a od tego zalezy jak gin bedzie badac. jak zrobilam test wyszly dwie grube krechy (a byl to wieczor) to zggupialam. to ze jestem w ciazy potwierdzil moj maz. minute milczelismy po czym sie mnie spytal: "ty a znasz sie choc troche na malych dzieciach?"

Gość thaisse80
U mnie objawy pojawily sie pare dni po terminie spodziewanej miesiaczki.

Gość ville
i jak samopoczucie po weekendzie? coś się nasiliło? ja kupiłam folik i zaczynam zażywac:)