Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mammmamia29

Uczenie na nocnik lub kibelek

Polecane posty

Gość Mammmamia29

Jakie macie rady? Kiedy zacząć uczyć korzystania z kibelka i jak?

Gość pearline
moja rada to wywalić pampersy . Nawet na noc, moja córka tylko raz się z sikała w nocy. Moja córa późno się nauczyła sikać na nocnik, miała ok 2 lat. Ale w sumie poszło gładko. Powiedziałam jej że babcia spaliła pampersy i teraz już tylko na nocniczek robimy :) Obecnie ma 3,5 roku i załatwia się do sedesu już od jakichś 2 miesięcy

Moja starsza córcia już w ogóle nie korzysta z pampersów . Na początku po prostu zdjęłam i wysadzałam co chwilkę,zakładając do spania i na spacery,ale później jakoś tak sama ''zaczaiła'' o co chodzi i teraz sama woła :)

Gość Mammmamia29
Moje dziecko ma rok. Zastanawiam się kiedy jest ten odpowiedni moment, żeby rozpocząć naukę załatwiania się na kibelku lub nocniku. Póki co młoda obejrzała nocnik. Nie chce na nim siedzieć. Patrzy na niego nieufnie jak na nieporęczną i dziwną zabawkę i nie kuma dlaczego mama siada na nocniku i mówi, że siusia :) Chętniej daje się posadzić na kibelku, więc myślę, że może pominiemy etap nocnika.....

Wiesz moja córeczka jak zobaczyła nocnik to zaczęła płakać i nie chciała za żadne skarby usiąść !! Schowałam na jakies 1,5 msca,potem się z nią bawiłam wlawała sobie tam wodę i jakoś poszło . Ale też najpierw siadała w ubraniach także pomału..nic na siłę,bo dziecko bardzo łatwo zniechęcic ..

Mój synek roczniak zawsze rano po wstaniu z łóżeczka robi na nocnik siku i kupę i też się zastanawiam kiedy zacząć właściwą naukę. Po za tym nie wiem ile muszę mieć zmian majteczek rajstopek?? W ogóle nie mam pojęcia jak się zabrać do tego. Pomóżcie.

Mój synek zawsze rano po wstaniu z łóżeczka robi na nocnik siku i kupę i też się zastanawiam kiedy zacząć właściwą naukę. Po za tym nie wiem ile muszę mieć zmian majteczek rajstopek?? W ogóle nie mam pojęcia jak się zabrać do tego. Pomóżcie.

Gość alx 33
Ja oduczyłam mego synka zimą,myślę że to dobra pora bo nie wychodzimy tak często na dwór.Trzeba zdjąc pieluchę i cierpliwie czekać, u nas trwalo to okolo 3 tygodni,z kupka poszlo szybcie a z sikaniem troszkę gorzej ale sie udalo.Jak dziecko poczuje że mu leci po nogach raz dwa się nauczy.

Gość DOBRA SPACERÓWKA
moja ma 15 miesięcy i nie może nadal załapać do czego jest nocnik:( sida na niego w ubraniu, jak mówię czy chce kupkę eeee to mi wskazuje nocnik, sadza na niego lalę i misia ale sama nie chce robić do niego, po nocy też prbowałam nie raz ale nie wiem jak wasze dzieci, ale moja po oicy ma przesikanego pampersa, bo budzi się czasem kilka razy w nocy i marudzi(więc wtedy za pewne sika) także jak jąsadzam z samego rana to nie sika wcale. Nie wiem nie chce jej z jednej strony do niczego zmuszać, bo pewnie do końca nie łapie o co tu chodzi a z drugiej strony musze ją do stycznia nauczyć bo 2 dziecko się urodzi i nastepne pieluchy :P

Gość Mammmmamia29
podnoszę temat