Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hej hej lalaka

kiedy kąpiecie noworodka; niemowlę - rano czy wieczorem?

Polecane posty

Gość ja kapie
zawsze wieczorem, potem karmię i usypiam.

Gość hej hej lalaka
a czemu weczorem go szarpiecie, ja co prawda na razie w ciąży, ale raczej myślę o porannym myciu dziecka. jakie sa racjonalne powody kąpieli tak małego dziecka wieczorem?

Gość zyxell
no skoro masz zamiar szarpac dziecko to kap sobie rano...

Gość monika1974
Dziecko powinno mieć swój codzienny schemat do którego się przyzwyczai a dla matki jest chwila na odpoczynek. moi synowie zawsze byli kąpani o godz. 19 następnie mleczko i swoje łóżeczko a ja tylko doglądałam czy jest wszystko w porządku. mój młodszy synek ma trzy latka i dzięki temu że tak go przyzwyczaiłam to o godz.19,30 moje słoneczko śpi a ja mogę już odpocząć:)

Gość zyxell
wykapiesz rano to dop po 3-4 godzinach wyjdziesz z domu z dzieckiem, bo wczesniej moze je przewiac, kapiel działa uspokajajaco i kojaco na dziecko...

Gość hej hej lalaka
No wydaje mi się, ze rano lepiej, np jeśli są goście i ich wizyta się przeciąga to jest to uciążliwe z tą kąpielą...

Gość no to kap rano
o co ci w ogole chodzi? :O

Gość zyxell
no skoro wazniejsza dla ciebie jest jednorazowa wizyta gosci... z reszta jak raz dziecka nie wykapiesz to nic mu nie bedzie...

"No wydaje mi się, ze rano lepiej, np jeśli są goście i ich wizyta się przeciąga to jest to uciążliwe z tą kąpielą... " no tak, dziecko jest uciążliwe w takim wypadku

Gość hej hej lalaka
zyxell i ten argument mnie przekonał :) Będę kompać wieczorem, a jak bedzie jakaś impreza czy gośćie, to po prostu nie będzie kąpieli tego dnia (czytałam zresztą, że nie ma potrzeby kąpac dziecka codziennie, wystarczy umyć)

Gość zyxell
w sumie mozesz dziecko oddac wtedy do schroniska dla zwierzat...bo jest klopotliwe... a jak bedzie mialo kolki i bedzie płaczliwe zamknij w piwnicy...

Gość zyxell
ej nie podszywać się

Gość hej hej lalaka
Minia 85 naucz się czytać. Nie napisałam, ze dziecko przeszkadza w takim wypadku, tylko, że kąpiel dziecka jest uciążliwa, gdy odwiedza mnie ktoś. Wyobraź sobie, ze ja nie znosiłam, jak ktoś przy mnie kąpał dziecko, czułam, ze powinnam sobie iść. Nie chcę, zeby tak się czuły osoby, które będą mnie odwiedzać po narodzinach dziecka. Nie mogę się doczekać, kiedy synek będzie na świecie, ale nie chcę zmienić się w mutanta, który izoluje się od ludzi, bo jest dziecko.

Gość zapomynda
hej hej lalaka :O o czym ty pierdolisz kobieto? :O Gadasz jak potluczona. Rob sobie z tym dzieciakiem co chcesz, kap albo i nie, dawaj mu zrec albo i nie. CO NAS TO OBCHODZI????????? :P

Gość lalaka mutancie
ja bardzo współczuję twojemu dziecku skoro goście będą ważniejsi od jego kąpieli

Gość blekota klekotaa
'ja nie znosiłam, jak ktoś przy mnie kąpał dziecko, czułam, ze powinnam sobie iść"

Gość blekota klekotaa
'ja nie znosiłam, jak ktoś przy mnie kąpał dziecko, czułam, ze powinnam sobie iść" NO BO MIALAS SOBIE ISC TY CHAMOWATA KROWOOOOO!!!!!!

Gość ojaaaaaaaaaa
hej hej lalaka no kąpiel chyba generalnie ma nauczyć rytuału mycia co wieczór przed snem tak? Bo nie chodzi się brudnym i upoconym do pościeli tak? No więc nie wiem w czym problem. Załóżmy, ze jesteś tym gościem, a ktoś kąpie dziecko. Ciebie to krepuje tak? To po cholerę siedzisz tam tak długo? Może mamę dziecka też to krępuje? Teraz kwestia czasu. Czy uważasz, że obmycie dziecka np. płatkami kosmetycznymi czy obojętnie czym ale bez kąpieli będzie mniej czasochłonne niż kąpiel? Bo dla mnie to czasowo żadna różnica. Chyba, że to starsze dziecko i ma się chlapać w wodzie pół godziny... Matko jak masz teraz takie problemy to co będzie potem?

Gość hej hej lalaka
blekota klekotaa 'ja nie znosiłam, jak ktoś przy mnie kąpał dziecko, czułam, ze powinnam sobie iść" NO BO MIALAS SOBIE ISC TY CHAMOWATA KROWOOOOO!!!!!! Sama jesteś chamowatą krową, widzę, ze co niektórym tutaj macierzyństwo uciska mózg. Oczywiście, ze i tak zrobię to, co będę chciała, zapytałam, bo myślałam, że może jest ktoś, kto jednak kąpie rano, i jakie są tego zalety. Widzę, ze dla tych, które tutaj piszą, urodzić to misja całego życia, a wszystko, co było do tej pory, idzie w odstawkę. Współczuję waszym mężom/partnerom.

Gość hej hej lalaka
Załóżmy, ze jesteś tym gościem, a ktoś kąpie dziecko. Ciebie to krepuje tak? To po cholerę siedzisz tam tak długo? Może mamę dziecka też to krępuje? Jesli ktoś mnie zaprasza na kawkę o 19ej a za chwilę wyskakuje z wanienką, no to sorry. Spotkania zazwyczaj są wieczorami, po pracy.

Gość zryc bachorowi tez
wieczorem nie dawaj bo moze to krepowac twoich gosci i beda mysleli ze trzeba wyjsc :O Szurnieta jestes jak malo kto :O

Gość hej hej lalaka
ty wyżej, ładna matka z ciebie, skoro dziecko nazywasz bachorem :o

a moze cie zaprosili i kapali dziecko zeby zasnęło i poszło spac , a wy mogłyscie porozmawiać .. bo wtedy najczęściej jest spokój

a ja moja zawsze kąpałam i kąpie o jednej godzinie dzieki temu teraz bardzo łatwo zasypia zaraz po wieczornej kąpieli i śpi spokojnie kąpiel odpreża uspokaja i jak ktos wczesniej napisał jak rano wykąpiesz to kilka godzin w domu trzeba posiedziec a my najczęściej o 9 juz wychodzimy na spacer :)