Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mokateee

Lekarze patrzą na mnie jak na głupią, a mi sie dzieją rzeczy niemożliwe...

Polecane posty

Gość mokateee

Mam białe grudki ropy w migdałach, mimo, że ogólnie wyglądają migdały na zdrowe. Lekarze nie chcą mi dać skierowanie na usunięcie. A ja ciągle czuję ten śmierdzący zapach ropy i widzę ją. Robiłam 2 wymazy z gardła i wyszły jałowe. Więc postanowiłam, że sama pobiorę sobie wymaz i patyczek "pobrudziłam" od tej ropy. I tak zrobiłam w 3 różnych laboratoriach a i tak wychodzą wymazy jałowe. Jak to możliwe???? To są białe kulki brzydko pachnącej ropy wydobywające sie z migdałów. Co ja mam zrobić?????

Gość firma Creatore
u ilu lekarzy bylas?

Gość bo to nie ropa
bo to pewnie nie ropa tylko zalegające resztki jedzenia...też śmierdzą i wyglądają jak ropa!

Gość hola hola wsioki.
to stary temat!!!!!! jka rzek a jest muustwo na kafee ego.. niemartw si e ni e umrzesz... wpis z googl e smierdzace kule masz wszystk c i jak leczyc

hej ! Pamietam,ze moja mama miala ten problem, to nie jest ropa chociaz okrutnie cuchnie, to jest brud ( resztki jedzenia), ktory sie tam zbiera, czasami jest miekki a czasami moze sie zbic i byc twardy , plukac gardlo, ziolami, czasami sola z woda , nie pamietam co jeszcze, poszukaj na forum podobnych tematow.powodzenia

Gość ojaaaaaaaaaa
Mój brat tak ma/miał. Tylko on miał wiecznie problemy z zatokami - żółty katar. Anginy miał po 4-9 rocznie (ma 21 lat). Dostał skierowanie na tomografię zatok, wyszły polipy i megakrzywa przegroda. W międzyczasie miał sobie "czyścić" migdały patyczkiem - dostał je od laryngologa. miał po prostu wyciskać te grudki z migdałów, tyle ile dał radę. Teraz jest po operacji przgrody i polipów, a żeby nie mieć anginy w czasie rekonwalescencji lekarz kazał mu płukać gardło wodą utlenioną. 1łyzka wody utlenionej na 1/3 szkl. przegotowanej wody. Od miesiąca nie wyciągnął żadnego ropnego bruda z migdała. I anginy nie miał ani gardło go nie bolało. Mam nadzieję, ze ci to pomoże.

Gość mokateee
nie, to jest ropa. Nawet miałam anginę to jeszcze więcej tego było. poza tym jak nacisnę na migdał to ta ropa wychodzi z głebi. nie chcę tego mieć, bo boję się, że zarażę dziecko.

Gość też to miałam ale z tego
co czytałam na forum róznie to u ludzi wygląda.Mnie przeciętnie 'ropiało" raz na 3 tyg,z tym ,że bardzo bolało mnie ucho od migdała.Lekarz oczywiście nic nie widział , a ja czułam od srodka megoa ropień.Kiedys się wkurzyłam, bo zwykle czekałam ,ąż samoistnie peknie.Wtedy własnie wychodziły takie ,śmierdzące kuleczki.Ale wtedy zdezynfekowałam łapy, i po prostu na chama to wydusiłam.Miałam odruch wymiotny ,cieżko było , ale od roku mam spokój z tym.

Gość ojaaaaaaaaaa
U mopjego brata było tak samo. Że to normalnie wyciskał stamtąd, ale tylko z jednego migdała. Nie czuł wtedy nic nawet. Jak tylko ruszył drugi od razu bolało go. Lekarz, który go operował (dr Jach, Szczecin),potwierdził, że ten jeden migdał jest do usunięcia, a usuwa się niestety parami. Więc wiosną czeka go kolejna operacja. Na razie kazał dalej wyciskać tymi patyczkami (takie jak przy badaniu używają lekarze) i płukać tą rozcieńczoną wodą utlenioną. Jak pisałam, brat jest od miesiąca zdrowy i gardło go nawet nie boli. Wcześniej bolało 1 dzień, spokój 3 dni i na odwrót, potem anginka, antybiotyk i tak to się kręciło. W zeszłym roku od września-kwietnia brał 10x antybiotyki.

"ojaaaaaaaaaa Mój brat tak ma/miał. Tylko on miał wiecznie problemy z zatokami - żółty katar. Anginy miał po 4-9 rocznie (ma 21 lat). Dostał skierowanie na tomografię zatok, wyszły polipy i megakrzywa przegroda. W międzyczasie miał sobie "czyścić" migdały patyczkiem - dostał je od laryngologa. miał po prostu wyciskać te grudki z migdałów, tyle ile dał radę. Teraz jest po operacji przgrody i polipów, a żeby nie mieć anginy w czasie rekonwalescencji lekarz kazał mu płukać gardło wodą utlenioną. 1łyzka wody utlenionej na 1/3 szkl. przegotowanej wody. Od miesiąca nie wyciągnął żadnego ropnego bruda z migdała. I anginy nie miał ani gardło go nie bolało. Mam nadzieję, ze ci to pomoże." Nic dziwnego że pomogło bo ja to polecam:classic_cool:.