Beti_82 0 Napisano Październik 22, 2010 Witam Może którąś z Was spotkało coś podobnego... Od 4 cykli staramy się o dzieciątko. Bezskutecznie niestety. Mam długie i nieregularne cykle. Ok 35 dni. Zawsze tak około tygodnia po owulacji zaczynały się brązowe plamienia, które trwały ok. tygodnia i występowała miesiączka. Ostatni cykl jest jednak przerażający. Ok 32 dnia cykle czułam się jakby zbliżała się owulacja - bolący jajnik, śluz płodny. Z ciekawości zrobiłam test owulacyjny i rzeczywiście był ewidentnie pozytywny. Poprzytulaliśmy się tego dnia ale bez zbędnych nadziei... 43 dnia cyklu miesiączki nie było nadal. Wybrałam się do lekarza. Ciąży nie było. Gin przepisał Duphaston przez 10 dni. Biorę go od 4 dni a miesiączki niestety jeszcze nie mam. Pobolewa mnie jajnik i już drugi dzień test owulacyjny wychodzi pozytywnie. Duphaston mam brać przez 10 dni - chyba że wystąpi miesiączka to przerwać. Gdyby nie zrobić test ciążowy. Gdyby ciąży nie było duphaston brać od 16 do 25 dc. Trochę się rozpisałam ale jakaś jestem "kołowata". Po ilu dniach zazywania duphastonu powinan wystapić miesiączka. Skąd te pozytywne testy owulacyjne? Czy przy moich długich i nieregularnych cyklach i owulacjach 16 dc to nie za wcześnie? Nie zablokuje owulacji? Gdyby któraś z Was była w stanie mi coś zaradzić... podpowiedzieć byłabym wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Beti_82 0 Napisano Październik 23, 2010 Hej Dziewczyny... Nikt nie jest w stanie nic podpowiedzieć...?:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czekaj jeszcze raz bo Napisano Październik 23, 2010 nie bardzo rozumiem teraz cały czas jeszcze trwa ten cykl, w którym staraliście się o dziecko? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Beti_82 0 Napisano Październik 24, 2010 Dziękuję za odzew... Tak - to cały czas ten sam cykl. Ostatnia miesiączka - 07.09.2010 Od wtorku - 6 dzień - biorę wg zaleceń lekarza duphaston (2x1) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość HelloKitty32 Napisano Październik 24, 2010 Czesc, mnie testy owulacyjne wychodziły pozytywnie do samej @.Zasada jest taka:pozytywny test owulacyjny może ale nie musi oznaczać ciążę ale kiedy jest się w ciąży zawsze musi wyjść pozytywny.Ja miałam pozytywny przez w sumie 15 dni a ciąży nie było..:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Beti_82 0 Napisano Październik 24, 2010 Nie mam już nawet nadziei na ciążę :( Jeszcze 4 dni z Duphastonem i zrobić mam wg zaleceń test ciążowy. Gdyby był negatywny @ powinna się pojawić. Tylko teraz nie wiem co z tym duphastonem w kolejnym cyklu. Czy powinnam go zacząć zażywać od 16 dc jak zalecał gin czy bezpieczniej bedzie dopiero po owulacji. Owulację mam później niż 16 dc:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach