Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iloveya

pomozcie mi cos wymyslic-dla inteligentnych :D

Polecane posty

Gość iloveya

w tym roku pisze prace licencjacka...i propmotor kazal mi sie zastanowic, co ja chce udowodnic w mojej pracy...no i ja juz nie wiem :P Moj temat polega na tym, ze bede uczyc dzieci (5-6lat) slowek z jezyka obcego, ale wykorzystujac ich rozne zmysly poznawcze, czyli np. naucze ich nazw zwierzat puszczajac im rozne dziweki, np.szczekanie, etc. Nazw owocow chce ich nauczyc w taki sposob ze zaslonie im oczy i oni beda smakowac np.kawalek jablka... itd. I nie wiem jak nazwac cele tej mojej pracy...:( pomozcie...:)

Gość jak się domyślam to chcesz
udowodnić, że ta metoda "wielozmysłowa" jest skuteczniejsza od tradycyjnej, która wykorzystuje tylko samą mowę (w tym pismo), tak? Celem jest zweryfikowanie hipotezy, że dzieci które uczą się nazw owoców smakując jabłko uczą się szybciej, trwalej, efektywniej, z większym zainteresowaniem, niż te, które się uczyły nie smakując jabłka. Tak?

Gość iloveya
dokladnie :D ale nie wiem czy jak im tak powiem to czy mi nie powiedza ze to jest zbyt latwe jak na prace licencjacka ;/ bo na poczatku jedna babka powiedziala, ze ten temat jest beznadziejny...dopiero moja promotorka wywaliczyla, ze sie laskawie zgodzili zebym o tym pisala ;/