Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarownik z bagien

Zagadka z chemii

Polecane posty

Gość czarownik z bagien

tytuł aby zdobyć większe zainteresowanie:treść zadania to oblicz masę i objętość tlenu potrzebnego do całkowitego spalenia 50g benzenu w warunkach normalnych. Reakcję już mam, masę tez a nie pamiętam jak się obliczało objętość? Na Googlach nie umiem nic sensownego znaleźć. Pomóżcie;/

Gość pijanapowietrzem
obliczylabym ci,ale nie chce mi sie isc po ksiazke,warunki normalne czy standardowe? obietosc gazu jest stala sprawdz to..

Gość czarownik z bagien
cała treść jest podana... uczę się zawsze w piątki bo mam dużo materiału i w samą niedziele nie dałabym rady

Gość czarownik z bagien
NO POMÓZCIE:(

Gość czarownik z bagien
germanota podejrzewam,że nie wiesz jak to rozwiązac i obchodzisz to dookoła;] wiem jakie to prawo;] zapomniałam jak to sie robiło tak to trudno zrozumieć;/ fakt lepiej oceniać cycki;/

Gość pijanapowietrzem
daj mi swoje gg,zrobie ci to jutro...

wiesz ile to moli bo masz reakcję , wiesz jaka to objętość bo znasz prawo Avogadro , jak masz objętość to chyba masę umiesz obliczyć...

Gość czarownik z bagien
2C6H6+15o2--> 12Co2+6h2O m2CgH6=156u m15O2=480u 50-x 156-480 x=50*480/156=24000/156=153,85 a co dalej?

Gość czarownik z bagien
wiem,ze proste ale skoro byś wiedziała jak je zrobic to nie bawiłabys sie w kotka i myszke:)

Gość czarownik z bagien
jak to ma byc 1mol-22,4dm3 x-153,85 ?

chyba nie liczysz na to że ci rozwiążę zadanie? , po prostu mi się nie chce , i tak robię wyjątek ( sama nie wiem dlaczego , chyba dlatego że jestem po drinku ) zwykle tu piszę NIE POMAGAĆ W LEKCJACH

Gość czarownik z bagien
to po cholere sie wypowiadasz jak nawet nie umiesz powiedziec czy robie dobrze? prubuje na to od godziny wpaść dzięki

Gość czarownik z bagien
nie boj sie o mnie wiem gdzie zrobiłam błąd pisałam na szybko. Skoro nie chcesz mi pomóc to nie zaśmiecaj tematu.Jesli dla ciebie jest dużym problemem napisac czy to co napisałam jest dobrze czy źle:)

Gość czarownik z bagien
Zrobiłam tak jak napisałam powyżej pijanapowietrzem jeśli tutaj zajrzysz to bądź tak miła i mi sprawdź:)