Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurde_blaszka

bieda, aż piszczy :o

Polecane posty

Gość kurde_blaszka

Mam 10 zł na dzisiaj na 5 osób co mogę zrobić na obiad ? Myślałam o plackach ziemniaczanych, ale ostatnio były :o Co teraz ? Macie jakieś sprawdzone przepisy/dania tanie dania ?!

Gość kurde_blaszka
nikogo nie ma ? :(

Gość Ewelicja
po co chlastałaś tyle dzieci.

Gość kurde_blaszka
naleśniki - dobra myśl :) Ale pomijając fakt, że mam jeszcze 2 w lodówce

Gość kurde_blaszka
może ktoś coś jeszcze wymyśli ?

Gość pozyczyc ci dyche?

Gość kurde_blaszka
nie dziękuję, sama należę do osób pożyczających i jak jest potrzeba to nawet tutaj na forum wysyłałam pieniążki. Ale są ludzie badziej potrzebujący zbliżam się już krokami do 30 wypłaty :)

To może ziemniaczki w talarkach na patelni z ziołami? Albo ziemniaczaną zapiekankę z serem.

Gość kurde_blaszka
dziekuje musze na chwilke odejsc od komputera pozniej poczytam i wybiore cos na dzisiaj milo bedzie jak wymienicie mi jeszcze jakies przepisy :)

Gość slask
makaron z białym serem i śmietaną

- smażone ziemniaki w plasterkach z cebulką.Do tego kefir. - jakieś gotowe pierożki z paczki? Na dwie paczki wystarczy, chyba - frytki plus sadzone jajka - jakiś rosół czy inną zupkę. Brak mi pomysłów, nie jestem dzisiaj kreatywna. :P

Gość Ewelicja
ty to byś chciałą jajecznice ze złotych jaj...

Gość xcvxc
ziemniaki pokrojne w plastry, z marchewka, cebula, przyprawami, pozniej zjesc z ogórkami kiszonymi:P

Gość klara_pawelec
Spaghetti, placki z jabłkami, naleśniki z parówką, warzywa na patelnię, zawsze mozesz zrobić rosół, kup ze dwa udka- ok 4zł, ze dwie marchewki, pietruszkę, ew natka pietruszki koszt ok 3zł i makaron 2 zł i masz gar rosołu mozesz zrobić blachę pizzy, kup drozdze mąke napewno masz a jak nie to tez kup, parę plastrów wedliny, do tego kilka plastrów sera i keczup i juz my czasem lubimy zjesc jajko sadzone z ziemniakami, 2 kg ziemniaków -ok 3 zł do tego z 10 jajek (niewiem w jakim wieku masz ludzi do nakamienia ale na male dziecko 1 jajko wystarczy dla dorosłego potrzeba juz ok 3) - 4,5zł ze 2 pomidory skroić z cebulką skropic oliwą - 2zł mozesz zrobić po zupce chińskiej:P makaron z twarogiem i śmietaną kopytka tutaj potrzeba ci ok 1,5 kg już ugotowanych ziemniaków trochę mąki, oliwy, jajko kup z kg skrzydełek - ok 6 zł do tego 2 kg ziemniaków i masz obiad

Gość najprosciej i najtaniej
placki ziemniaczane