Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rio blednie przy Świebodzinie

Gigantyczny pomnik jezusa w Świebodzinie

Polecane posty

Już za kilka godzin powstanie największy na świecie pomnik Jezusa Chrystusa. Tym razem pogoda dopisała i ekipy budowlane mogą rozpocząć ostatni etap prac - montaż głowy i ramion. Miało to nastąpić w czwartek, ale od dwóch dni silnie wiejący wiatr zmuszał ekipę pracującą przy budowie monumentu do zmiany planów. Do zamontowania głowy i ramion na plac budowy sprowadzono specjalny 400-tonowy dźwig, ale złe warunki atmosferyczne blokowały jego system zabezpieczający. Internauci i Reporterzy 24 na bieżąco wysyłali do nas filmy i zdjęcia dokumentujące proces budowy Początkowo montaż głowy i ramion miał się odbyć w czwartek. Inżynierowie zdecydowali, że spróbują ponownie w piątek rano. Niestety, ze względu na złe warunki pogodowe prace nie zostały wznowione aż do soboty. Zanim Świebodzin będzie mógł pochwalić się największym na świecie pomnikiem Jezusa, przed budowniczymi jeszcze sporo pracy. W celu obniżenia ryzyka, pomnik montowany będzie w trzech częściach, a nie jako całość. W pierwszej kolejności do stojącego już na cokole tułowia przymocowane zostaną ramiona o rozpiętości 24 metrów, a dopiero potem spocznie na nich głowa, która na koniec zwieńczona zostanie pozłacaną koroną. Gigantyczny Jezus będzie miał 36 metrów wysokości. To o sześć metrów więcej, niż mierzy pomnik Chrystusa Zbawiciela w Rio de Janeiro. Internauci i Reporterzy 24 na bieżąco wysyłają do nas zdjęcia dokumentujące proces budowy. Pomysłodawcą polskiego monumentu jest ksiądz Sylwester Zawadzki - były proboszcz parafii pod wezwaniem Miłosierdzia Bożego w Świebodzinie. Całość projektu finansowana jest z pieniędzy pozyskanych przez parafię, składek wiernych i sponsorów. Oficjalne odsłonięcie pomnika planowane jest na 21 listopada.

I niech ktoś jeszcze napisze że Polska to nie jest katoland :O

Ale na obiady w szkołach to nie ma pieniędzy, a na pomnik jezusa to są!

Gość widocznie spiskowcy chcą z nas
zrobic drugą Brazylię :)

Tylko czy ktoś się zapytał o zdanie ludzi? Przecież w świebodzinie nie mieszkają sami katolicy! Może komuś ten pomnik przeszkadza!

Ale oczywiście kiecunie muszą szerzyć swoją posraną wiarę i pomnik ma nawracać niewiernych!

Precz z czarną zarazą!

no mi raczej przeszkadza wydawanie pieniedzy na jakies durne pomniki kiedy w kraju bieda, nie mowiac ze mnie wk*** juz te katole

bo ja wiem, czy przeszkadza. Mam kilku znajomych ze świebodzina i okolic, żaden z nich nie jest wierzący i każdy targa łacha na myśl o dewotach, które tam będą plackiem leżeć.

Gość głupie ludziska jestescie
oj głupie co da pomnik zwiększy turystykę Niemcy nie beda musieli jezdzic do brazyli a co za tym idzie więcej miejsc pracy Świebodzin będzie znane na całym świecie ludzie sami dawali pieniądze na ten pomnik a se mywic to se moga a na pewno sami w pierwszym szeregu bedo leżeć plackiem

Gość znów jakiś znak?
Jakaś maszyna zmiażdżyła nogę 26 letniemu robotnikowi podczas stawiania tego pomnika...

Gość echh dziewczyny..:-(
fajny ten pomnik..przejezdzalam niedawno przez swiebodzin..spoko to bedzie wygladalao..dodatkowo na przeciw tesco:-P

Gość echh dziewczyny..:-(
podajcie linka do budowy tego pomnika..chetnie sobie lukne:-)

Gość boriwarina
a wszystko w imię miłości do boga !

Gość hejas
Mieszkam w świebodzinie i pomnik widze z okna. Bardzo ładny widok !

Gość Nexi0r
Dekalog w Księdze Mormona: "Pamiętacie, że powiedziałem wam przykazanie: Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach poniżej ziemi". Księga dopuszczona przez Kościół.

Gość Firma RUBEX z łodzi oszust
UWAGA NA OSZUSTA!!! Jeśli będziesz miał lub masz do czynienia z firmą PPHU RUBEX to licz się z tym że zostaniesz OSZUKANY!!! Trudno powiedzieć ile osób oszukał Włodzimierz Ruciński. Oszustwa Włodzimierza Rucińskiego polegają między innymi na nie wypłacaniu lub częściowym nie wypłacaniu obiecanej stawki za prace w jego firmie. Dla przykładu Włodzimierz Ruciński obiecał murarzowi 14 PLN/h a wypłacił tylko 3.50 PLN/h. Nie prawdą jest że Włodzimierz Ruciński wywiązuje się z terminów jak chwali się na swojej stronie internetowej http://www.rubex.com.pl/ gdyż brakuje mu ludzi do pracy z uwagi na to że nie chce ludziom wypłacać pieniędzy. Z tego powodu ludzie zatrudnieni u niego porzucają prace. Między innymi Włodzimierz Ruciński nie wywiązał się jak należy ze zlecenia w muzeum sztuki Więckowskiego 36 z łodzi i prace na terenie ogrodu zoologicznego w łodzi na ul.Konstantynowskiej 8/10. A terminy zakończenia projektu się opóźniają z winy Włodzimierza Rucińskiego. Nie prawdą jest to że w jego firmie pracują ludzie z wykształceniem średnim technicznym jak chwali się na swojej stronie internetowej Włodzimierz Ruciński. Na dowód tego mogę podać swoją osobę bo pracowałem u Włodzimierza Rucińskiego a nie posiadam żadnego wykształcenia oprócz podstawowego jak wielu innych pracowników byłych i obecnych w firmie PPHU RUBEX w łodzi. Wielokrotnie byłem świadkiem awantur z użyciem słownych epitetów wulgaryzmów i gróźb pomiędzy Włodzimierzem Rucińskim a pracownikami. Awantury te były spowodowane tym że Włodzimierz Ruciński nie chciał wypłacić należnych pieniędzy. Mi wypłacił Włodzimierz Ruciński za dwa miesiące pracy 1278 PLN a powinien wypłacić 1528 PLN zmniejszając mi stawkę z 8 PLN/h do 6.50 PLN/h tłumacząc się że odciąga te pieniądze na podatek dla urzędu skarbowego. Do dnia dzisiejszego Włodzimierz Ruciński nie zapłacił podatku i nie wysłał pit rozliczeniowy na mój adres przywłaszczając sobie 250 PLN które ja zarobiłem. Dlatego uważam że Włodzimierz Ruciński jest oszustem i złodziejem a nie poważnym biznesmenem. Mariusz S bunt500@interia.pl

Gość naród prostaczków
w tym chorym kraju juz nic innego się nie buduje,tylko kretyńskie pomniki,średniowiecze połączone z megalomanią,ale prostackie narody tak już mają