Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wssdsedsdsdsd

Dlaczego traktujecie zwierzęta jak przedmiot !!!!!!

Polecane posty

Gość wssdsedsdsdsd

Nienawidzę ludzi którzy traktują zwierzęta jak przedmiot.Ludzie kupuję swoim pociechą psy,koty,chomiki,szczury i tak dalej a jak się znudzi albo okaże się że dzieciak ma alergię to wyrzucają zwierzę gdzieś na trasie albo usypiają bez żadnego sumienia.Druga sprawa jadę sobie drogą i co chwilę jakiś przejechany jeż !!!!!! Kurwa mać debilom się śpieszy to jadę 100km/h i bez żadnego sumienia przejeżdżają po takim jeżyku.Zawsze trafiam na ludzi którzy traktują zwierzęta bardzo źle i zawsze przez to mają u mnie przewalone.Ostatnio jakiś dwóch gości na rynku znęcało się nad gołębiem (rzucali w niego kamieniami sklecionymi razem z bułką ) no to poszedłem do nich i spuściłem im wpierdol za to co robili.Gdybym miał do wyboru czy uratować jakiegoś Polaka czy jakiegoś psa,kota,jeża i tak dalej to wybrałbym zwierzę.Nienawidzę Polaków za to jak traktują zwierzęta.Jeśli też tak bardzo przejmujesz się losem zwierząt , wpisz się tutaj.

Gość moze nie przejmuje się aż tak
jak Ty ale też uważam, ze miara człowieczeństwa jest stosunek do zwierząt. Stąd wynika, że większość Polaków mało ma wspólnego z człowieczeństwem.Katolicy, psia ich mać

jestem z Toba. mnie tez t obardzo denerwuje. ja na pewnie na Twoim miejscu bym do nich nie podeszla tylko popuscila lzy.. :( biedny goląbek :(

Gość wssdsedsdsdsd
Juliusz Cezar to się nie śpiesz tylko jedź wolniej i wtedy nie będziesz stwarzał zagrożenia dla ludzi a co najważniejsze dla zwierząt.

Gość wczoraj odszedł
uwielbiam zwierzaki ..i ciągle jakies chore ląduje pod moja opiekę ..tak też było wczoraj opiekowałam się chorym ptakiem niebede podawać nazwy bo wyda wam to sie smieszne !!! w każdym bądz razie po tygodniowym zajmowaniu opiece myślaąłm ,ze wyjdzie z tego ..niestety zlichł strasznie stracił apetyt i ..wczoraj na moich oczach i właściwie w moich rękach ..odszedł ..płakałam strasznie!!!! cały czas patrzył na mnie .. cały czas mam ten moment przed oczami .. !!!!!! mnie leciały łzy ..i jemu tak jakby też !!!!! w snię wróciły chwilę od malutkiego jak rósł ... i wiele innych .. ach.życie nie sprawiedliwe !!!

dla ścisłości mam już drugiego psa , pierwszy z nami był 13 lat obecny ma 2 lata :p więc nie wyrzucam zwierząt na dwór jak mi się znudzą. nie będę zwalniał na drodze szybkiego ruchu tylko dlatego ,że gdzieś może sobie iść jeż...

Gość Bombay bicycle club
Kocham zwierzęta , ale jeden gatunek mnie wkurza:CZLOWIEK! Jestem wrazliwa na krzywdę wyrzadzana zwierzętom ,dlatego tez wybrałam studia które pomogą mi spełnić się i pomoc zle traktowanym i maltretowanym zwierzakom:) myśle o czymś w stylu "policja dla zwierząt " Czy jest tu ktoś kto ma jakieś pomysły ? Chciałby założyć jakaś prężnie działająca organizacje? Ja mam pewne plany, tylko szukam osobnych do mnie ludzi

Chyba ciężko Ci Juliuszu będzie jechać 60 km/h po autostradzie ale zawsze możesz spróbować ;)

Gość Bombay bicycle club
*podobnych

Ja polecam wybrać się na hodowlę (mniejszego gabarytu) i zobaczyć jacy popieprzeni są rolnicy, którzy olewają zdrowie swoich zwierząt, takich jak krowy, czy świnie.

Gość wssdsedsdsdsd
Juliusz Cezar skoro masz gdzieś że gdzieś może sobie iść jeż to jesteś zwykłym śmieciem dla mnie. Pewnego razu widziałem w telewizji materiał.Jakiemuś śmieciowi znudził się jego pies z którym żył 13 lat ,przywiązał go do liny z pustakiem i wrzucił do rzeki.Pies przez (4 dni !!!!!!!) walczył o życie ,wystawiając pyszczek ponad wodę,stojąc w jednym miejscu i walczył o życie z potwornymi myślami "dlaczego On mi to zrobił" Po jakimś czasie strażacy uratowali psiaka ledwo żywego wyciągnęli ,wiecie jakie On miał oczy ?! nie chcecie wiedzieć.

Gość Bombay bicycle club
Przejechane zwierzęta to inna sprawa. Wiadomo ze w większości przypadków nie da się uniknąć tragedii, powiedzmy taki jez lisek czy zaba są male,ale kiedy widzimy oznakowanie w lesie ze uwaga na zwierzęta , warto zwolnić . To tak samo jak zwalnia się na terenie zabudownym, bo nie wiadomo czy jakiś nieuwazny pieszy wyskoczy na ulice

spoko dla mnie i tak jesteś tylko zwykłym wyszczekanym worem na spermę :classic_cool:🖐️ już widzę jak będę jechał autostradą 30km/h i wypatrywał na drodze jeży :D 🖐️

Gość juliusz najlepiej jakbys pchal
auto :D:DD

Gość Bombay bicycle club
Jesteś w stowarzyszeniu fretek? A co np robisz dla tych fretek? Tak z ciekawosci pytam:)

Gość juz w niektorych karjach
robi sie pozdiemne przejscia pod droga by zwierzatka mogly sobie przechodzic takie np jak jezyki::)

np. jestem Domem Tymczasowym. Gdy ktoś znajdzie fretkę w moim rejonie to przejmuję nad nią pieczę dopóki nie znajdziemy dla niej domu.. One często są schorowane.. Ktoś albo je porzucił, albo uciekły.

autorze jestem z toba :) dla tego tez przechodze na wegetarianizm bo jestem przerazony tym jak w zezni traktuja te biedne zwiezaki :(

Aż musiałem się zarejestrować bo to coś dla mnie.Też jestem wielkim obrońcą zwierząt i widziałem właśnie ten materiał o psie w telewizji.Dla mnie jeden z najsmutniejszych i najstraszniejszych materiałów jaki kiedykolwiek widziałem.Najgorsze jest to że sprawa tego faceta skończy się na grzywnej której i tak nie zapłaci.

Gość spoko :P
wssdsedsdsdsd - brawo :) ja jestem kobietą więc tak nie mogłabym zrobić, ale jak widzę, że ktoś źle traktuje zwierzaka, czy "bawi się" z gołębiami, to opieprzam bardzo głośno i straszę policją. Jak na razie pomaga :) policja dla zwierząt w Polsce właściwie nie istnieje, ale jest sporo organizacji pomagającym np. fretkom, kotom, królikom, psom (a także poszczególnym rasom, np. rotkom) eee Juliusz - czy ktoś ci już powiedział, że nie żyjesz więc nie powinieneś się wypowiadać? :P

Gość Bombay bicycle club
Wiem ze policja dla zwierząt nie działa tak prężnie jak np w UK czy USA, ale moim zdaniem powinna. A dodatkowo powinno się wprowadzić odpwiednie programy w szkołach , o tym ze zwierzęta to nie zabawki, ze trzeba je traktować normalnie, trzeba wyrobić w dzieciach ta wrażliwość , bo na starych to już za późno :(

autorze jestem z Tobą. Kocham zwierzęta i ich los bardziej mnie interesuje niż los powalonych ludzi. Najbardziej mnie wkurwia jak ludzie wyrzucają psa bo im się znudził, bo jadą na wakacje itd. Ten biedny psiak mimo wszystko kocha tych powalonych właścicieli i oddałby za nich życie. Mam psa ze schroniska jest ze mną już 6 lat, jest schorowany, wydaje na niego kupe szmalu i są osoby które pukają się w głowe po co ja pakuje tyle kasy w kundla :O dla mnie to jest mój przyjaciel, członek rodziny i najważniejsze jest dla mnie jego zdrowie i szczęście.