Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfdgf

ciaza a tabletki pomocy

Polecane posty

Gość dfdgf

dopiero od dwoch miesiecy biore tabletki antykoncepcyjne zapomnialam przyjac jednej pod koniec 3tyg , zazylam nastepna po ok niecałych 12 godzinach , okres spoznia mi sie 3 dzien, czy jest prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy?? moge zobic test ciazowy skoro od stosunku minely 4 dni? czy bedzie wiarygodny??

Gość asuau
na pewno test nie będzie wiarygodny. trochę cierpliwości.

Gość asuau
zresztą jak okres Ci się spóźnia ? Kiedy wypada Ci przerwa w braniu tabletek (kiedy bierzesz ostatnią z opakowania, a kiedy pierwszą?)

Gość dfdgf
ostatnia wzielam 3 dni temu, teraz jestem w trakcie 7dniowej przerwy

Gość asuau
nie masz powodu do obaw. zauważ że nie da się dostać okresu zaraz po wzięciu ostatniej tabletki. ja ostatnią biorę w sobotę okres mam ok. wtorku środy. czyli 3, 4 dni. poczekaj na spokojnie jeszcze ze 2 dni, jeśli dalej nie będziesz miała miesiączki nie zaczynaj nowego opakowania tabletek, żeby przypadkiem nie zaszkodzić dziecku jeżeli jednak jesteś w ciąży, a potem idź do lekarza, nie będzie jeszcze w stanie stwierdzić tak wczesnej ciąży ale powie Ci co robić dalej. ale myślę, że dostaniesz lada dzień i będzie po stresie :)

Gość nic ci się nie spóźnia
jeśli w ciągu 7 dni nie dostaniesz to ci się spóźni!!!

Gość dfdgf
moze nie bedzie tragedii, do lekaza lece we wtorek. bardzo dziekuje troche mnie uspokoilas :-)

Gość smrodek
zaraz padne ... ;D myslisz, ze bierzesz ostatnia tabl i tego samego dnia dostajesz @?? hehe trzeba poczekac 2-4 dni...

Jutro albo pojutrze pewnie dostaniesz krwawienia z odstawienia. Zdarza się, że występuje ono w różnych dniach przerwy. I jak nie minęło więcej niz 12 godzin od pominięcia, to jesteś bezpieczna.

Gość Mariaaa
Nie przejmuj się napewno dostaniesz okres. Z tego co mówiłaś to tabletke wziełaś jeszcze kiedy nie upłynęłó 12 h więc... Gdybyś przekroczyła te 12 h to była by zapomniana tabletka a taK WYDAJE MI SIĘ ŻE WSZYSTKO JEST OKAY. A test żeby był wiarygodny robi się po 20 kilku dniach. Powodzenia.

najwieksze ryzyko wpadki przy tabsach jest wtedy gdy zapomni sie tabsy w pierwszym tygodniu blistra po za tym bierzesz tabletki dopiero 2 miesiace. W czasie brania tabsow jezeli raz nie wystapi miesiaczka to moze tak byc i po siedmio dniowej przerwie trzeba rozpoczac kolejne opakowanie. Jezeli kolejne krwawienie rowniez nie wystapi trzeba isc do gina