Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hdmhdfdfd;ld;df

Czy obrzezanie jest wskazane dla zdrowia?

Polecane posty

co ty gadasz, jest inna technika, chodzenia z odciągnietym napletkiem, mi się zdaje, że w naszym klimacie zachowanie higieny w zupełnosci wystarczy....

Gość hdmhdfdfd;ld;df
Jaka jest technika?

Gość jak tak twierdzą to
niech sobie wycinają swoje zwisy

Gość hdmhdfdfd;ld;df
A ty lubisz jak jest wyciety napletek?

Gość STOP cos powiem
Koleś ty codziennie zakladasz topiki o obrzezaniu ... pojebało cie??? czy moze ci wycieli i teraz proubujesz nas namowic ,ze to zdrowe i ładne ? NIE ! mi sie to nie podoba . pozatym dla faceta to ko0szmar. nie mzoe sobie normalnie ulzyc. ktos napisal na poczatku.. kazda ingerencja w cialo jest szkodliwa ... obrzezaja sie tylko zydzi i araby . w usa i kanadzie odchodzi sie od obrzezania ...

na erotycznym jest dość długi topik na ten temat. Po prostu podciąga się napletek i normalnie chodzi. Z początku, trochę przeszkadza,ale po pewnym czasie uzyskuje sie ten sam efekt jak po obrzezaniu.

Gość miałam dwóch chłopaków
w moim skromnym życiu seksualnym i żaden z nich, o ile się mogłam zorientować, nie chodził z odciągniętym napletkiem. Czy trafiłam na flejtuchów?

Gość hdmhdfdfd;ld;df
Mezczyzna musi sobie ulzyc

Gość hdmhdfdfd;ld;df
Ale podobno duzo kobiet jest za obrzezaniem?

Gość jak kobieta ma się
ochotę obrzezać to jej sprawa. Kto jej broni? :classic_cool:

Gość hdmhdfdfd;ld;df
dlCZEGO

Gość ale jajajaaa
Duzo kobiet jest przeciw obrzezaniu :P dla nas to mniejssze doznania :)

Gość wpierdalacz
Jestem na nie :o

Gość hdmhdfdfd;ld;df
PODOBNO SĄ DUZE DOZNANIA DLA MEZCZYNY, KOBIETY TWIERDZĄ,ŻE LEPIEJ ROBIĆ LODA

Gość co ty koles wiesz?
doznania sa mniejsze a loda baba musi sie narobic 10 razy dluzej

Gość hdmhdfdfd;ld;df
DLACZEGO?

Gość ale jajajaaa
ja ci to wyjasnie inaczej... kiedy wsadza facet nieobrzezanego to napletek sie porusza w srodku i to jest bardzo przyjemne...a obrzezany to taki patyk :o to tego wyglada jak poraniony . I facet z obrzezanym dluzej dochodzi ,moze to i dobrze ale jak chcesz oral to ja bym wymiękla albo by mi szczeka odpadla

Gość co ty koles wiesz?
ja musialem sie obrzezac rok temu (a mam 30 lat). Bodzce czuciowe sa teraz mocno przytepione. Zoladz jest sucha, ze mozna by nia deski szlifowac. Dochodze teraz duuuzo dluzej co akurat jest wada bo przed obrzezaniem moglem bardzo dlugo. Oral jest teraz sporadyczny bo moja zona po prostu wymieka. Kiedys przy oralu dochodzilem w 2-3 minuty teraz 15-20. o normalnym seksie ile trwa juz nawet nie bede wspominal. jest roznica?

Gość hdmhdfdfd;ld;df
cZYLI DOBRZE SIE OBRZEZAC

Gość pewnie ze dobrze
zawsze jest szansa ze w wyniku powiklan (co tez sie zdarza) wda sie zakazenie i wtedy jednego KUTASA na swiecie mniej

Gość hdmhdfdfd;ld;df
Dlczego?

Gość bebebebe
co wy gadacie? moj maz jest obrzezany, nie ma zadnego problemu z dochodzeniem, ma wrecz przedwczesny wytrysk... z oralem to samo, szybko dochodzi, minutka starczy

Gość ole ole na miotle pole
Prawda jest taka, ze za to czy facet dojdzie, czy nie- odpowiada mózg. To, że odsłonięta żołądź z czasem się uodparnia na ocieranie o bielizne jest normalne i trzeba wtedy dłuższej stymulacji, ale nie zawsze. Jest wiele przykładów na to, że faceci bez napletka mogą dłużej, ale są też tacy, którym czas dojścia się nie zmienił, albo nawet skrócił. Myślę, że to nie napletek (albo jego brak) jest przyczyną. Jeśli codziennie uprawia sie seks(albo masturbuje) przez powiedzmy 2 tygodnie, to jeśli odstawi sie ta czynnosc na nastepne dwa tygodnie, to po tym okresie dojście zajmie bardzo mało czasu, bo jest coś takiego jak popęd seksualny. To w jakim czasie dojdzie do orgazmu zależy w dużej mierze od niego. Jeszcze inny przykład- facet nieobrzezany zaspokaja się ręką zsuwając i nasuwając skóre. Ja np. chodze z odsłonieta zoledzia (bez obrzezania) i ruszam ręką tylko po trzonie, dotykając jedynie korony żołędzi. W obu przypadkach dojdzie do orgazmu, mimo że w jednym podrażniana jest żołądź- a w moim nie. Po prostu tu chodzi o to co się dzieje w głowie! Poza tym- śmieszne są wypowiedzi ludzi o obrzezaniu, którzy nawet nie próbowali chodzić ze ściągnietym napletkiem i nie porównywali obu stanów.

Gość Akronimu
a ja jestem obrzezany od lat i zabieg sobie baaaardzo chwale drugi raz podjalbym te sama decyzje, a nie mialem stulejki itp mialem seks z napletkiem i bez ...acha... jestem tutaj nowy (nie jedna osoba spod roznych nickow ani nic z tych rzeczy)

Gość sdxfcgvhknjfghjk
Tak jak wszystko ma to swoje plusy i minusy: + niby łatwiej o higienę - no ale wiadomo, czy z napletkiem czy bez trzeba się dokładnie myć; + niby mniejsze ryzyko zarażenia się różnymi chorobami; + niby mniejsze ryzyko zarażenia kobiety wirusem HPV - bo mastka się nie zbiera, a ona jest/bywa rakotwórcza/chorobotwórcza, gdy się nie dba o higienę; + niby estetyczniej bez napletka - rzecz gustu; - podobno członek staje się mniej wrażliwy na bodźce po jakimś czasie; - napletek stanowi jednak coś naturalnego, jakąś tam zewnętrzną ochronę, jakieś swoje funkcje spełnia; Mam tureckiego znajomego (tylko kolegę) i on mi o tym opowiadał. W Turcji obrzezuje się chłopców w wieku nastoletnim, np. ok 12 letnich. Robi to mężczyzna - lekarz. Robią to w znieczuleniu miejscowym i szybko się to goi. Kolega mówił, że on się tego bał i chciał uciekać, ale go zatrzymali i mu to zrobili. Z tej okazji nawet robią takie imprezy-przyjęcia chłopcom, ubierają ich w ozdobne stroje, zapraszają gości, są torty, wystawne jedzenie itd., ale zapomniałam jak to się nazywa. Kolega dzisiaj twierdzi, że obrzezanie bardzo ważne, że zdrowe, że estetyczne i że w sumie nic strasznego.

Gość O co wam chodzi.
Ludzie gdy mają stulejke muszą być obzezani .

Gość tryym
mój napletek od paru lat jest cały czas zwinięty za główką penisa... Doznania są bardzo miłe ale próbowałem go nawet nasunąć na żołądź ale i tak zawsze się zwija, nie wiem czemu ale , nie narzekam... :) zwinięta skórka nie przeszkadza :)