Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wierząca nie praktykująca

Czy Bóg może spełnić nierealne prośby??

Polecane posty

Tak się zastanawiam czy Bóg moze spełnić prośby które naukowego punktu widzenia są niemożliwe do spełnienia?

Gość Sukienkowy
Nie wiem jak bóg, ale taki np. JP2 to leczył nawet najtrudniejsze raki, z którymi nie radzili sobie naukowcy, za takie przeciętne guzki to się nawet nie brał. Więc nadzieja jest.

No i co? Tyle zielonoświątkowców tu siedzi, tyle katoli, a jak przychodzi co do czego to nikt nie wie nic o Bogu...

No tak, Bóg to jest małe miki, powinnam sie modlić do ojca klimuszki :D:D:D:D:D:D:D

Gość półidealna :)
ale po co komu nieralne prośby ?

No jak komu? Mi.

Gość no.nie
ale uważasz, że Bóg myśli po naukowemu? na całe szczęście ludzka logika i umysł jest na maksa ograniczony. i nawet jak przeanalizujesz wszystkie rozwiązania i stwierdzisz, że cos przegrałaś to Bóg wymyśla takie rozwiązania, które nawet po 100lat ciężkiego filozofowania do głowy by Ci nie przyszły

no.nie - Czyli jest szansa ze sie spelni? nawet jesli to niemozliwe? (nie, nie chodzi mi o zmniejszenie sie piersi Pameli Anderson)

Gość Sukienkowy
Skąd to głupie pytanie. Bog olewa naukę ciepłym moczem i może nawet zamienić mączny płatek w kawałek ludzkiego serca, jak w Sokółce, może wydobyć krwawe łzy z emaliowanej matki boskiej, może zapłodnić kobietę bez plemnika i wypchnąć z niej niemowlę nie naruszając błony dziewiczej. Nie wiedziałaś?

Gość no.nie
ja tak uważam. nie mówię, że to jest jedyne słuszne myślenie, ale ja długo poszukiwałam i w momencie jak uświadomiłam sobie, że istnieje logika ludzka - ta niedoskonała i logika boska- ta doskonała, w końcu zaczęłam czuć się w życiu szczęśliwa. ale ja dokładam do tego drugą filozofię - nie wszystko jest dla nas dobre, zawsze warto prosić, ale czasami okazuje się, że wg. tej logiki doskonałej co innego jest dla nas dobre, ale my z naszą ograniczoną myślimy inaczej i często przychodzi zwątpienie w stylu; "a przecież miał pomóc to czemu nie pomógł?" proś i nie wątp

Będę prosiła, albowiem wiele razy mnie wysłuchał, ale to był błachostki, a teraz to ja mam ogromną prośbe.

Gość Jwgp.majp
Dla Boga nie ma rzeczy nie mozliwych.

Gość natalilneczka
jak najbardziej Bóg słucha, jeżeli Twoje myśli będą czyste i dobre i cel prośby czysty i dobry. Szczerze polecam Ci książke rhondy byrne - Sekret. Ta ksiazka zieminiła moje życie i przekonałam sie że Bóg cały czas mnie słucha

Gość Jwgp.majp
Oczywiście oprócz stworzenia kamienia, którego sam nie podniesie ;)

Gość WĄTPIĄCA I SZUKAJĄCA..
Więc dla Boga możliwe jest nawet przeniesienie Alp do polski??

Gość no.nie
możliwe, ale, że niby po co miałby to robić?

Nie wiem, tak sie pytam.

Gość Sukienkowy
Alpy to są banalne - Bóg potrafił poruszyć słońce i to tak, że wszędzie poza Fatimą słońce się nie ruszało, a w Fatimie było ruchome - z punktu widzenia logiki, już nawet nie astronomii, to absurd, ale Bóg sobie poradził. To co to dla niego jakieś tam Alpy przesunąć.

Ale jest jedno czego napewno nie potrafi! Zrobić z Polski drugiej Irlandii!

Gość nvihqwPQCNQFBP9
niezbadane są wyroki boskie. być może to co ty uwazasz za nierealne on uwaza za twoje przeznaczenie. jezeli bedziesz sie modlila a bog ci odmowi to widocznie mial w tym jakis cel, chcial dla ciebie czegos lepszego co w swoim czasie otrzymasz. modl sie nawet jesli nie wyprosisz to modlitwa nie przepadnie, odpdowiedz przyjdzie wtedy gdy bedziesz jej najbardziej potrzebowala. mnie rzucil facet, zarzekal sie ze nie chce byc ze mna, wczesniej podczas kryzysu w tym zwiazku blagalam boga bysmy sie pogodzili, no ale mnie rzucil i tak. to bylo kilka lat temu, dzis ten mezczyzna jest moim mezem, wrocil sam bo zrozumial ze nie moze zyc beze mnie, bo naszly go wyrzuty sumienia i zaczal zalowac, od tamtej pory nie mielismy wiecej kryzysow.

Gość no.nie
hehe potrafi, ale widocznie nie o to chodzi na tym świecie, żeby wszędzie powstawały irlandie

Gość larsoon
bog nie istnieje :)

Gość no.nie
spoko larsoon, ona ewidentnie zwracała się do ludzi z innym światopoglądem :)

Gość z duszpasterskim pozdrowieniem
Bóg by mógł spełnić wszelkie prośby,gdyby tylko istniał,hahaa

Gość och ach i ech jeszcze uch
Ale ty głupia jesteś. JPII leczył z raka, bo Watykan i najważniejsi politycy świata finansują najlepszych naukowców, którzy mają już od dawna lek na raka. Nie podają go, bo na razie ciągną kasę z chemioterapii.

Wszystko Bóg spełnić może! Albowiem wszechmocny jest i nie ma dla niego rzeczy niemożliwych, może nawet sprawić że w jedną noc sahare porośnie dżungla, moze sprawić że ktoś zaśnie w drewnianej chacie a obudzi sie w złotym pałacu. Bóg może zmieniać To co było, to co jest i to co będzie, przeszłość, teraźniejszość, przyszłość. Nie ma dla Boga rzecy niemożliwej.

Gość god_is_nowhereeee
Odnosnie boga to mój nick mówi wszystko

Gość no.nie
ale autorka pytała o to czy spełnia prośby, a nie gdzie jest ;)