Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratunku o co chodzi!!

Problem z kredytem UK.

Polecane posty

Mam problem z uzyskaniem pozyczki lub karty kredytowej. Jestem w UK ponad trzy lata, pracuje i nie moge uzyskac zadnej pozyczki z banku lub karty kredytowej. Wiem, ze w momencie aplikacji sprawdzana jest historia kredytowa i na tej wlasnie podstawie mam odrzucana kazda aplikacje. Kurcze o co tu chodzi. Mam telefon na abonament, placony zawsze w terminie (direct debit wiec nic nie moge zapomniec ;-)). Tak samo z pradem, gazem. Czynsz placony z banku - standing order. Mam jedna karte kredytowa i splacam zawsze na czas, najczesciej powyzej platnosci minimum. Co moglo mi nabruzdzic w mojej historii kredytowej???? 😭😭😭😭😭😭

Gość Krombkampp
Qrde, to jak to jest w tej Anglii? Ja 3 lata w Skandynawii i 100 000zl oszczednosci, a Ty sie musisz posilkowac kredytem? - chyba, ze dom kupujesz :)

No musze, musze ;-) Moze w Skandynawii raj na ziemi, w UK jak sie pracuje, ma rodzine i prowadzi normalne zycie to trudno majatek odlozyc. Ale pies z tym :D Dlaczego nie moge uzyskac tego cholernego kredytu????

Gość sprawdz czy ktos
kto mieszkal pod tym samym adresem wczesniej nie mial jakichs problemow z niesplaconym kredytem. Sprawdz swoja zdolnosc kredytowa na www.experian.co.uk - wiem ze tak tez mozna zrobic

Gość A-antidotum
G... prawda z adresem. Prawda jest taka ze nam polaczka niechca dawac.Poszabys rzucila angielskim paszportem i bylo by w pozadku.

Gość grrrrr...........
"... nam polaczka ..." :O :O :O :O ... Nic dodac nic ujac :P A w temacie ;)... im czesciej sie o kredyt/pozyczke stara (jesli aplikuje sie np w kilku bankach ) i im czesciej sie dostaje odmowy tym bardziej szanse spadaja ... Odczekaj kilka miesiecy i sprobuj znow :)

Gość apropo historii kredytowej
oplaty za komorke lub mieszkanie nie sa podciagane pod historie kredytowa chyba ze mieszkanie jest na kredyt. jesli wszedzie dostajesz odmowe tzn ze nie masz zadnej historii kredytowej. nie ma nic w tym dziwnego skoro przewaznie juz nastolatki w uk dostaja karty kredtowe (zyrowane na poczatku przez rodzicow) i tak sobie wyrabiaja historie kredytowa. potem jest zazwyczaj pozyczka studencka ktora jak zaczynasz splacac, takze zaczyna ci sie historia kredytowa. nie ma znaczenia czy odczekasz kilka miesiecy, i tak cie odrzuca. aby wyrobic sobie historie kredytowa zaaplikuj o karte kredytowa do jakiegos sklepu (czy to spozywczego, lub z ciuchami) niektore z nich przyznaja je osobom bez zadnej historii kredytowej. kupisz cos na taka karte, zaczniesz splacac i juz wyrabia ci sie historia., potem aplikujesz do innego sklepu, innego , czym wiecej kupujesz i splacasz tym zwieksza ci sie limit, przysylaja ci nowe karty, wreszcie aplikujesz do banku i od nich tez dostaniesz karte. innym sposobem jest wypisywanie czekow (nie wiem jak to funkcjonuje w uk ale w usa wszedzie przyjmuja czeki) jesli kazdy czek ma pokrycie, to tez dziala na korzysc twojej historii kredytowej. jest jeszcze opcja ze osoba z historia kredytowa dobra moze ci podzyrowac kaerte kredytowa w banku z jakims malym limitem. no coz, od czegos trzeba zaczac ale potem juz idzie z gorki!

Gość apropo historii kredytowej
poza tym w banku na pewno udziela ci informacji dlaczego nie mozesz uzyskac karty. nikt na forum nie bedzie wiedzial dlaczego akurat ty masz taki problem

Gość gość
Spróbuj w Polsce, będzie łatwiej chociaż też wymagania wyśróbowali. Wniosek niech pójdzie przez Górnośląskie Towarzystwo Finansowe, powinni go puścić tam, gdzie będziecie mieli szansę na kasę. Ogólnie bieganie samemu na kredytem to bzdura - możecie wybrać nawet najdroższą opcję.