Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorota....Dziewica

Mam 29 lat, jestem dziewicą i jestem z tego dumna!

Polecane posty

"Czyli to tak jakby znak od Boga czy też natury - masz błonę - jesteś zabezpieczona przed chorobami." no patrzcie, na szczepionkach na grypę można zaoszczędzić :D

Gość helga3333
Z czego jesteś dumna? Koleżanki w Twoim wieku już pewnie większość mężatki i dzieciate, a ty ciągle panna...

"Jeśli poczytacie fachową literaturę, dowiecie się że błona dziewicza jest po to, by chronić pochwę dziewczynki. Czyli to tak jakby znak od Boga czy też natury - masz błonę - jesteś zabezpieczona przed chorobami . Kobieta któa już uprawia seks, otrzymuje "karę" czyli możliwość różnych infekcji, bo nic jej pochwy już nie chroni. Logiczne, nie?" żałosne, ręce mi opadły. Zazwyczaj inteligentni ludzie są niewierzący...Nie rozumiem w jakim celu do nas o tym napisałaś????? Poza tym skoro jestes tata wierząca to po co to ubliżanie innym? O co Tobie chodzi kobieto????!!!

Gość 31latek
mam i tez jestem dziewicą :)

29 lat i dziewica :O albo jesteś okropnie brzydka albo głupia :O nie rozumie po co sobie tego odmawiasz i jeszcze jesteś dumna :O ja bym była załamana

Gość llilayyy fo the vallllleynie w
nie wiesz co tracisz,

Gość A od kiedy to
posiadanie męża i dziecka jest najważniejszą sprawą w życiu, a tym bardziej od kiedy ma większą wartość ta kobieta, która wcześnie wyszła za mąż i urodziła, nie mając potem siły i czasu się kształcić i rozwijać niż kobieta, która wiele w życiu osiągnęła, a następnie założyła rodzinę?

Gość A od kiedy to
Powyższe odnosiło się do wypowiedzi helgi3333 "Z czego jesteś dumna? Koleżanki w Twoim wieku już pewnie większość mężatki i dzieciate, a ty ciągle panna..." My mamy z czego być dumne, w przeciwieństwie do niejednej młodej, często zbyt młodej matki, która poza tym wszystkim, co już opisałam, nie zawsze jeszcze jest wystarczająco dojrzała psychicznie, by wychować dziecko. I potem mamy nieraz wyniki takie jak rozwydrzona i nie mająca żadnych wartości młodzież, atakująca nauczycieli i ludzi na ulicy, dzieci pozostawiane bez opieki, a czasem chodzące głodne, aż po różne patologie.

Gość głupia jesteś autorką i na
mózg ci padło od tego dziewictwa, jak Jarkowi Kaczyńskiemu.

To jest prowo, już był kiedyś taki temat też o tych bakteriach w pochwie hehe:D poza tym zakładając że nie prowo to jakby była taka dumna to by nie zakładała tego tematu tylko sobie po swojemu żyła...a tak to widocznie coś nie tak

Gość dhushiunfioeuwf
Dorotko bede szczery... przez to ze przez tyle lat nie mialas faceta w sobie zjeba..o Ci psychike i teraz juz masz przej..ne nie wiem co poczac z Toba powaznie bo mysle ze masz juz tak wiele problemow ze soba ze ciezko Ci bedzie w ogole zyc w zdrowym zwiazku, ogarnij sie kobieto bo umzesz nie pozostawiajac nic po sobie i nic ani nikt o tobie nie bedzie pamietal taki marny zywot KOBIETO ZYJ puki mozesz!!!

Gość a ja dumna nie jestem
mam 28 lat i nigdy sie nie kochałam. nie przez względy religijne, bo do kościoła nie chodzę, nie uważam seksu za coś brudnego, wręcz przeciwnie, bardzo mi brakuje mężczyzny. nie jestem pasztetem, BMI w porządku. problem w tym że najpierw zajmowałam się nauką, poza tym wychowywałam się w środowisku gdzie nie było wielu chłopaków, może dlatego jestem dośc nieufna. nie potrafię iśc z kimś do łóżka kogo nie znam. niestety teraz jest mi coraz trudniej bo nie wyobrażam sytuacji, kiedy będę musiała powiedziec o tym jakiemus mężczyźnie jeżeli doszłoby do sytuacji intymnej. nikt nawet nie podejrzewa że ja nigdy nic. :( jak pojawia się ktoś na horyzoncie to wiadomo że na dalszym etapie za rękę się trzymac nie będziemy i chyba celowo urywam znajomosc aby do tego etapu nie doszło bo pewnie brak doświadczenia do takiego wieku skutecznie odstraszy każdego faceta a poza tym pewnie by mnie wyśmiał. jest coraz gorzej...:( i wcale dumna z tego nie jestem :(

moja ciocia siostra starsza siostra mojej Matki, ma teraz grubo ponad 80 lat i jest dziewicą, a więc o ponad 50 lat starsza i czy jest dumna, bo ja wiem, przyjęła taki styl życia i kogo to obchodzi, czy jest dziewicą czy nie. Głupia prowokacja jakiejś aseksualnej osoby i to wszystko, bo kto o zdrowych zmysłach, nie będąc osobą konsekrowaną, byłby dumny z takiej głupoty jak dziewictwo??????

Gość dobrze rozumiem osobe z 2
postow powyzej "a ja umna nie jestem" ja jestem facetem prawie 30 lat i mam podobnie

fajnie, że ktoś mnie rozumie:) normalnie nigdy o tym nikomu nie powiedziałam. mam wrażenie że przez to jestem upośledzona emocjonalnie jakoś. :( boję się że na zawsze już tak zostanie. że nikomu nie będzie chciało tracic czasu na zrozumienie tego i naukę (chociaż teorię mam opanowaną :) to z praktyką jest nędznie :(

Gość faceci maja gorzej
moga miec jeszcze stulejke lub inne problemy

z czego tu być dumnym, z tego, że spotykałaś w życiu facetów z miękkimi fajami, co nie mogli cie przedziurkować, żeby ci głupota uszła przez piczkę.....

Gość W imię Ojca, Syna i Cury
nie musisz zaraz przerywać błonę, możesz równie dobrze w odbyt brać. Żalisz się, od razu widać, że musisz gdzieś wypocić swoje nerwy i frustrację. Patrzysz tak samo skrajnie, jakbyś bbyła puszczalską. Jednak stoisz, na drugiej stronie barykady. Są jeszcze osoby co uprawiają sex w normalnych związkach, i miały ich może z 2 do 29 roku życia. To są właśnie normalne ososby.

Gość tez dziewica 26l.
Do "a ja dumna nie jestem"- nie jestes jedyna z takim problemem, mam to samo. Mam 27 lat i jestem dziewicą. Znajomi twierdza ze jestem ładna, inteligentna, zabawna wiec. Czytajac twój post pomyslalam ze piszesz o mnie. Nie uprawialam seksu bynajmniej nie z jakichs przekonan religijnych czy swiatopogladowych, ale dlatego ze nie poznalam zadnego mezczyzny z ktorym chcialabym byc na tyle blisko by to zrobic. Nie chce pierwszy raz kochac sie z przygodnie poznanym facetem, a coraz trudniej jest mi sprobowac sie zblizyc do kogos. Z drugiej strony odczuwam coraz dotkliwszy brak kogos bliskiego.

o widzę że jest więcej takich jak ja:) no mnie samotnośc też zaczyna dobijac, a o seksie to chyba myślę codziennie. no i co z tego. nikt się nie pojawia, a strach coraz większy. chyba najpierw trzeba do jakiegoś psychologa będzie wybrac. :( boję się że nie dam rady się przełamac:(

Gość ale sie usmialam:)
:)) nie ma to jak poprawic sobie humor przed snem:))

gdybyś autorko miała 29 lat, od 10 lat męża, któremu byś była wierna, dwoje dzieci, najlepiej parkę, to miałabyś powód do dumy, i sposoby na to aby mąż był wierny, to mogłabyś być dumna jak paw..... a tak co możesz zaoferować , hymen, i zołzowaty charakter, gdyż brak w życiu seksu powduję, że kobieta, jest niezadowolona z życia, w nastroju depresyjnym.....