Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kulka 80

mamy prosze o porade - pyta młoda mama-

Polecane posty

Gość kulka 80

moja córcia przechodziła lekka biegunke i miała wymioty , lekarz zalecił diete i kapsułki enterol 250 jak długo mam utrzymac ta diete - córcia nie wymiotuje juz i robi kupki takie papkowate i brzydko pachnace , lekarz stwierdził ze to był raczej wirus i czy po takiej biegunce organizm jest jakos osłabiony i czy powinnam kontynuowac jeszcze podawanie tych kapsułek na odbudowe flory jelitowej i jeszcze jedno pytanko czy moge zabrac dziecko na trochu na dwór jak jest ładna pogoda - bardzo dziekuje

Gość kulka 80
nikt mi nie poradzi . bardzo prosze

Gość KASIULA NR 2
Jeżeli dziecko już nie wymiotuje i nie ma biegunki,to oczywiście dieta już nie musi być tak rygorystyczna,ale też nie dawaj jej jedzenia z tzw.grubej rury tylko stopniowo.Zobaczysz jak dziecko reaguje. A dlaczego ma nie wychodzić na dwór. Przeciw wskazaniem jest tylko wysoka temp. u dziecka.

Gość omenta menstak
a czemu nie na dwór ??? jak najbardziej!!!!! ;-), nam lekarz zaleciłspacery przy zapaleniu oskrzeli!!!! (bez gorączki oczywiscie ) i nawet dziecko lepiej w nocy spało jak sie przewietrzył ;-) A ile dni kazał lekarz podawac ?? czy zaznaczył ze jak przestanie ją czyścic to odstawic ????? musiał cos powiedziec chyba...:-O

Gość omenta menstak
Zgadzam sie z wpisem powyzej ;-), nie futruj ją od razu cięzkim zarciem, dajmy na to, biegunka była przez 3 dni to do tygodnia trzymaj dziecku diete, tak na moje oko ;-)

Gość kulka 80
no własnie lekarz nic mi nie powiedział jak mam długo podawac te kapsułki a ja głupia nie zapytałam byłam troche zdenerwowana , a o wyjscie na dwór pytam bo podobno jak dziecko jest osłabione infekcja to moze cos złapac - tak mi powiedziała tesciowa przy ostatniej rozmowie , bardzo dziekuje za odpowiedzi

Gość omenta menstak
kulka- nie słuchaj tesciowej!!!!!no prosze Cie!!!!!!:-D Ile ma dziecko w ogóle ?????

Gość kulka 80
dziecko ma 18 m-cy

Gość omenta menstak
kulke- eee , to juz spory dzieciak ;-), ja bym sie nie przejmowała tym wyjsciem na dwór , wiadomo,ze dziecko oslabione ale takie wyjscie zrobi jej tylko dobrze ;-), ubierz odpowiednio, wsadz do wózka i spokojnie pospacerujcie na świerzym powietrzu . Mój gagatek miał 20 miesiecy jak lekarz NAKAZAŁ spacery w chorobie ;-) Nie zaszkodzisz jej bardziej na pewno!!! uwierz ;-)

Gość kulka 80
omenta dzieki serdecznie , moze jestem za bardzo przewrazliwiona