Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja siedzę sama, bo mój

Krew...wiecie gdzie ;)

Polecane posty

Wspaniały temat na sobotni wieczór, tak, wiem :classic_cool: Ale tak od popołudnia mam krew w okolicach odbytu (nie wiem jak to napisać, zeby nie zabrzmiało głupio, bo i tak to się nie uda ;) ) Nie jest jej dużo, ale jest... Nie miałam ostatnio zaparć, czasem miałam tak właśnie po...(pieprzyć konwenanse) twardszym klocku heh, ale dzisiaj...:o hemoroidy, czy co??

Wiem, że ciężko się przebic z tematem gdy jest wiele innych, ciekawszych, mniej fizjologicznych, ale może jednak?

Krew może być oznaką wielu chorób, ale często też hemoroidów. Wyczuwasz jakieś zgrubienia przy odbycie? Czy też ból przy wypróżnianiu się?

Gość to mozliwe....
tez tak mialam. Przez kilka lat odczuwalam od czasu do czasu potworne pieczenie podczas robienia kupy (no skoro juz dalismy sobie spokoj z konwenansami). Ale naprawde potworne, nie do zniesienia. Tak jakbym miala tam w srodku jakas ogromna, otwarta rane. Kiedys zobaczylam krew i sie przestraszylam. Poszlam do lekarza, ale bez badania dal mi czopki na hemoroidy. Pomogly, chociaz nie wiem do dzis co to bylo, bo przestalam je przyjmowac po dwoch opakowaniach i przeszlo. A wiadomo, ze hemoroidow w taki sposob nie da sie wyleczyc. Bylam prawie pewna ze je mam, bo w tym najgorszym okresie, mialam takie wrazenie, jakbym caly czas miala cos tam, kulke jakby. Zniknelo i mam spokoj. Ale zdaje sobie sprawe, ze predzej czy pozniej problem wroci (o ile to rzeczywiscie byly hemoroidy). Dlatego, w ich leczeniu, podstawa jest dokladne badanie, a nie wiara pacjentowi na "slowo", jak to mialo miejsce w moim przypadku. Co mnie boli teraz, to to, ze boje sie uprawiac seksu analnego. Zaczelam juz po wystapieniu objawow, wiec to nie ztego powodu te dolegliwosci. Ale taraz po prostu tak sie boje ze to mogloby pogorszyc, ze jestem analnie nietykalna. A kiedys z moim facetem uwielbialismy to. No ale zrozumial.

Zgrubienia nie... Bol tylko gdy mam zaparcia.. A miewam od czasu do czasu Wtedy też krwawię, tyle że dzisiaj nie miałam zaparcia, no i ta krew jest widoczna (odrobinę, ale jest) już tyle godzin :o

Musisz spożywać dużo błonnika. A wypróżnienia następują regularnie? Jeśli nie to staraj się to wyregulować, bo jeśli to hemoroidy, to należy to zrobić. Możesz kupić sobie maść, np. Proktis-M i do tego czopki Hemorectal i to stosować. A przede wszystkim udaj się do lekarza. A i pij co najmniej 3l wody, zero czekolady, itp. aby nie było zaparć. I nie wysilaj się podczas wypróżniania, że tak powiem, samo musi wyjść.

to mozliwe.... - No ja akurat analowi mówię nie, jakos tak mnie to nie przekonuje ;) ale pytałaś lekarza, albo czytałaś - może po wyleczeniu całkowitym hemoroidów (da sie tak w ogóle, bo nie wiem?)będziecie sie mogli cieszyć i seksem analnym?

Gość Kafe poradnik
Może to być np pęknięty wrzód żołądka. Wówczas objawy są takie: kał jest całkiem czarny ( bo zabarwia go krew ) , będziesz słaba ( bo nastąpił ubytek krwi ) , bedzie Ci zimno i oddech będzie taki krótki i niepełny. Krew przenosi powietrze a więc ubytek krwii powoduje trudności w oddychaniu. Jeśli to te objawy to natychmiast udaj się do lekarza.

Co do błonnika to fakt, zbyt zdrowo się nie odżywiam :o ale regularnie się wypróżniam (jak to brzmi :D ) Kurde, tej krwi nie jest dużo, nie chcę wyjść na hipochondryczkę...

Kafe poradnik- ja to słaba jestem właściwie cały czas, ten typ tak ma :D i zimno mi też cały czas, ale kał czarny nie jest, z tego co zauważyłam ;) i oddech w normie... Brałam właśnie żelazo jakiś czas temu, mam niedokrwistość, ale musiałam zrezygnować, bo mimo jogurtów, owoców, soków miałam takie zaparcia, ze nie mogłam dać sobie rady

Nie wyjdziesz na nią, krew to poważna sprawa i to niepokojące gdy się pojawia. Ja myślę jednak, że to hemoroidy skoro czułaś pieczenie itp. Zdrowo się odżywiaj. To przede wszystkim, aby nie było zaparć.

Gość to se czekaj
Tak może być po zaparciach, ale i po rzadkiej sraczce, może to być wina zbyt szorstkiego papieru toaletowego, albo zbyt częstego i intensywnego podcierania się, moga być i hemoroidy...

Gość to mozliwe....
no to musisz isc do lekarza. Tylko nie daj sie, tak jak ja, splawic czopkami bez badania. Takie sprawy trzeba leczyc od poczatku, bo pozniej, w starszym wieku, moga sie z tego porobic naprawde nieprzyjemne dolegliwosci. Ja sie dlugo zbieralam na wizyte, bo czytalam o tym wczesniej, i wiedzialam, ze bez badania sie nie obejdzie. A takie badanie do najprzyjemniejszych nie nalezy. Az jak wreszcie sie przemoglam, to gosc mnie zbyl. I bylam zla, ale co mialam mu powiedziec " no prosze, prosze, zajrzyj mi do dupy" :)

Papier mam delikatesowy wręcz :D No nic, zacznę chyba pić ten colon c, a jak do jutra nie przejdzie, to się chyba gdzieś wybiorę do lekarza...

To dość wstydliwy problem, mimo że to juz choroba cywilizacyjna. Często przychodzą do mnie klienci, którzy właśnie opowiadają, że mają problem i wstydzą się iść do lekarza i chcą abym ja jakieś leki im doradziła... No cóż, nie ma się czego wstydzić:)

No ten Colon to jest ogólnie błonnik. Pamiętaj żeby nie jeść czekolady, bo powoduje ona zaparcia.

" no prosze, prosze, zajrzyj mi do d**y" :D :D ale się uśmiałam... :P dziwny ten lekarz, przecież takie badanie to był jego zasrany obowiązek, ze tak powiem :D

Jest czego... :o Ale mus to mus, tyle ze ja się tyle po tych lekarzach nachodzę, że się zastanawiam czy rzeczywiscie nie przesadzam...Czy to nie urazy mechaniczne albo co...

Nie ma się czego wstydzić, lekarz takich przypadków miał sporo, to nie nowość dla niego. Tylko trzeba się udać do takiego, który ma podejście.

Głupio zapytam, bo domyślam się odpowiedzi: takie badanie bardzo boli? :o Do kogo się w ogóle trzeba udać - najpierw do lekarza pierwszego kontaktu czy jak?

Gość możesz mieć raka
w jelitach :O

Tak, idź do lekarza rodzinnego, a tam dostaniesz skierowanie do chirurga. Badanie może troszkę będzie nieprzyjemne, pewnie będziesz miała po prostu włożony palec w odbyt przez lekarza, ale wcześniej Ci go posmaruje, żeby właśnie nie bolało i był lepszy wślizg:)

Gość to mozliwe....
z tego co wiem, to badanie nie boli wcale, i najpierw trzeba isc jak zawsze do lekarza pierwszego kontaktu, ktory jak dobry, to zbada sam i zaradzi, a jak nie da rady to wysle do specjalisty. Mozna tez od razu prywatnie isc do proktologa.

Gość dawniej_dawniej myslalam
o tym wszystkim i nasunelomi sie ze Dana Osoba O Wszystko Obwini Mnie, choc nie bylo mojej winy w ogole , no oprocz tego, ze istnialam i ze postepowalam dokladnie tak jak nalezy postepowac.

Taaa, rak jelita, jeszcze mi tak mów, mało mi mojej paranoi?:D kiedyś tu pytałam, bo krwawił mi pieprzyk, to od razu zawyrokowali wszyscy, ze mam chłoniaka :o ale jak widzicie, naprawde mam lekkie odchylenia jeśli chodzi o zdrowie, ale i tak wolę w ta stronę, niż nie robić żadnych badań i olewać wszystko :o palec, mówicie... Myślałam, ze jakiś wziernik, ale jak palec, to chyba da sie przeżyć, nie licząc psychiki ;)

Gość ale uroczo
raktoskopia - badanie odbytu "Badanie wykonuje się w pozycji kolankowo-łokciowej. Pierwszym etapem jest oglądanie okolicy odbytu, następnie badanie per rectum i dopiero w dalszej kolejności wprowadzenie rektoskopu do światła odbytnicy. Obowiązuje powolne, pod kontrolą wzroku coraz głębsze wprowadzanie instrumentu, absolutnie nie wolno forsować siłowo napotykanych oporów (można usiłować rozszerzyć jelito poprzez wdmuchanie do wewnątrz światła jelita powietrza poprzez dołączoną do rektoskopu pompkę). W trakcie badania, zwykle po wprowadzeniu instrumentu do zagięcia prostniczo-kątniczego (głębokość około 13-15 cm) pojawia się ból, odczuwany przez badanego w dole brzucha, któremu zwykle towarzyszy odruchowe obkurczenie jelita, które może uniemożliwić dalsze badanie." http://pl.wikipedia.org/wiki/Rektoskopia normalnie romantic :classic_cool:

Na pierwszym badaniu zazwyczaj palec :P Nie bój się, to nic strasznego, na pewno troszkę nieprzyjemne, ale przezyjesz:)