Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vvvcc

tabletki anty pytanie mam

Polecane posty

Gość vvvcc

w którym dniu w czasie 7 dniowej przerwy w braniu tabletek dostaje sie okresu ??

Gość ammsdd
różnie?? ja najczęściej drugiego

Gość To tylko ja na pomarańczowo
Nie ma na to reguły.

Gość Ups..........
Ja dopiero 5-go.

Gość vvvcc
bo w czawartek brałam ostatnia tabletke i jeszcze nie dostałam.troche sie niepokoje

Ja mam tabletki 24+4 i zazwcyzaj dostaję dopiero pierwszego dnia z nowego opakowania ;)

Gość vvvcc
a jesli w ciagu tych 7 dni nie dostane tylko załozmy własnie któregos tam dnia biorac kolejny blister to nic sie nie dzieje?

W zasadzie jeśli krwawienie się nie pojawi to przed wzięciem pierwszej tabletki z nowego opakowania powinnaś się skonsultować z ginekologiem. A tak poza tym to w opakowaniu razem z tabletkami jest taki kawałek papieru-to się nazywa ulotka. Powinnaś to coś przeczytać dokładnie i tam na pewno jest napisane co i jak ;)

Gość dsreereerre
mi sie pojawił okres dopiero po 2-3 tygodniach, gdy brałam już kolejne opakowanie :O tabletki totalnie mi rozlegulowały cykl, który wczesniej miałam regularny :O

Gość krucafuks
Nie ma powodów do histerii, np na Harmonecie czesto wcale nie mialam krwawienia, a testy wychodzily negatywne.

Gość fgfy
ja brałam tabletki przez 11 lat i zawsze dostawałam @ trzeciego dnia....

Gość vvvcc
tez miałam regularne i bardzo dokładne cykle i troche załuje ze zaczełam brac tabletki

To jak regularnie występuje krwawienie w trakcie brania tabletek antykoncepcyjnych nie ma wiele wspólnego z normalnymi miesiączkami :o

Gość dsreereerre
Ja z tego powodu odrzuciłam pigułki. Okres dostawałam po 2-3 tygodniach, czasami jeszcze później. Wciąz żyłam w stresie że jestem w ciąży, a właśnie pigułki miały zniwelować ten stres. Nie mogłam się już połapac w tym moim cyklu... A gdy w końcu odrzuciłam pigułki - okres dostałąm po 2 miesiącach. :O A potem znów regularnie - co równiutkie 28 dni, jak kiedyś... Bez sensu że brałam te pigułki. Już nie chodzi nawet o mój stres co do ciąży, ale zwyczajne znaki od organizmu że coś jest nie tak, skoro cykl się tak strasznie rozlegulował.

Gość dsreereerre
Oczywiscie po 2-3 tygondniach od spodziewanego okresu, a nie od ostatniego. Więc miałam okres co. 6-7-8 tygodni. Wcześniej wiedziałam kiedy dostanę, byłam przygotowana, np. wyjeżdżając gdzieś, brałam tampony, a podczas brania pigułek nie wiedziałam kiedy, gdzie... okres mógł pojawić się każdego dnia. Wydałam masę kasy na testy ciążowe, bo nie wiedziałam co jest grane... Ech...

Brałam różne pigułki, krwawienia były w 3-5 dniu przy tabletkach 21+7 albo 24 +4. Przy 5fazowych były co drugie opakowanie(robiłam testy ciążowe jak nie było krwawienia).