Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnabaaardzo:(

Blagam o pomoc, obumarcie ciązy

Polecane posty

Pisalam tu juz wczesniej, otoż okazało się że moja siostra w 16tyg i 5 dniu ciaza obumarla, dowiedziala sie o tym w 18 tyg gdy poszla na wizyte kontrolna, zostala teraz skierowana do sszpitala, to teraz bedzie dalej? jak to wszystko bedzie wygladac? co po tym wszystkim? przepraszam za chaotyczność mojej wiadomosci ale nie moge sie pozbierac:(

Twoja siostra bedzie miala zabieg tzw. Łyżeczkowanie...taki zabieg trwa do 20 min...nie martw sie wszytsko sie jakos ulozy ja jestem 6 dni po poronieniu tez musialam sie jakos pozbierac

wszyscy jestemy bardzo smutni, bo kazdy chcial tego dzidziusia:( A jakies dokumenty powiunna dostac? akt zgonu czy cos? jeju nie wiem co teraz bedzie:(:(

przykro mi :( ja miałam taką sytuację w 12tc i robią łyżeczkowanie. Niestety w bardziej zaawansowanej ciąży wywołują poród, ale nie wiem od którego tygodnia. Mam nadzieję, że siostra załapie się na zabieg(najczęściej pod narkozą), bo poród jest straszny i może trwać kilka dni :( potem ważne są moim zdaniem badania. Niektórzy lekarze dopiero po 2 czy 3 poronieniu je robią, ale niech siostra nie da się spławić. Duzo siły życzę

Tak Minia ma racje zeby siostra zalapala sie do zabiegu po wywolywanie ciazy jest okropne...wiem ze jest wam smutno bo ja tez przez to przechodzilam jest 6 dni od poronienia i wiem jak to boli

czyli ona bedac w 18 tyg bedzie miala wywolywany porod? i po tym tez jest lyzzeczkowanie?

smutnabaaardzo:( nie wiemy. Koleżanka miała w 21 tc wywoływany poród, bo już niestety dziecko było zbyt duże na łyżeczkowanie :( Decyzję podejmą zapewne w szpitalu

ale po wywolywaniu porodu nie ma lyzeczkowania tak? [ przepraszam ale ja sie kompletnie nie znam:(

jest, jeśli łożysko samo się nie urodzi. Tak jak po normalnym porodzie, ale juz bez narkozy

Czyli wychodzi na to ze dostanie kroplowke na wywolanie pordu, urodzi i nasepnie lyzeczkowanie?:(

kochana nie wiemy tego przecież. Jeśli łożysko się nie urodzi, to tak. Ale to inne łyżeczkowanie niż to po poronieniu tzn. jest wydobywane samo łożysko, a nie razem z dzieckiem

a gdyby jednak urodzila z lozyskiem to nie bedzie nic wiecej? zadnego lyzeczkowania? dlugo jeszcze po tym bedzie w szpitalu? dostanie wypis i do domu czy jeszcze jakies formalnosci? :(

Gość madziulex
w 20 tc rodziłam martwe dziecko 5dni. Dostałam oksytocynę kilka razy, szyjka była twarda i długa dlatego tyle musieliśmy czekać koszmar. Samo parcie szybkie prawie bezbolesne i miałam łyżeczkowanie bo łożysko było niepełne, ale to już pikuś po 5 dniowym porodzie. Trzymajcie się jakoś

Gość madziulex
ja wypis dostałam po dwóch dniach

madzilex a mozesz opiwedziec jak to dokladnie bylo? bardzo prosze:( cos musialas wypelniac, jakies formalnosci potem bylo czy tylko wypis i do domu?:(

Gość madziulex
ja nie rejestrowałam dziecka, więc tylko wypis z adnotacją o porodzie zmarłego dziecka. Dla mnie to było zbyt bolesne i nie chciałam tego rozgrzebywać. Wejdź na www.poronienie.pl i tam się wszystkiego dowiesz. Ja nie chcę o tym pisać bo minął miesiąc dopiero

rozumiem... a akt urodzenia doatalas?

Gość madziulex
nie, rodziłam w łodzi tutaj musisz zgłosić, jeśli chcesz wziąć ciało wtedy dostajesz też akt. Ja nie chciałam więc wystarczył wypis

rozumiem... siotra tez nie chce chowac dziecka, czyli jak urodzi to dostanie wypis z adnotacja o martwy mdziecku o tyle:(