Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NiechcianaWiki

GDZIE PO GIMNAZJUM?!

Polecane posty

Ludzie pomocy!! W tym roku kończę gimnazjum i chce iść do technikum ale nie mam bladego pojęcia do jakiego!! Nie jestem dobra z matmy ani fizyki w ogóle z nauk ścisłych.. Historii nie lubię, nie ćwiczę.. jestem beznadziejna we wszystkim ... co ja mam robić nie wiem co będę robić po gimnazjum macie może jakieś propozycje albo coś.. Może jakieś testy internetowe sprawdzające moje umiejętności?

Najlepiej technikum, skoro nie masz żadnych sprecyzowanych zainteresowań, to liceum nie ma sensu. Radziłabym jakiś bardziej "kobiecy" kierunek typu usługi, może technolog żywności.

Gość Belferzyca
A co lubisz ? Co Cię choć trochę interesuje ? Proponowałabym Ci iść do pedagoga szkolnego, poprosić o spis szkół średnich i spróbuj się przymierzyć do jakiejś. Może wybierz się do poradni psychologiczno - pedagogicznej ? W technikum oprócz przedmiotów ogólnych są zawodowe. To jest codziennie po 7-8 lekcji. I dobrze byłoby, gdyby Cię choć trochę interesowały. Może jakieś gastronomiczne, albo żywienia i gospodarstwa domowego ?? Hotelarskie, usług turystycznych ??

Albo idź do doradcy zawodowego, on da Ci takie testy. Mi nawet liceum doradził, wybrałam te, które mi polecił i byłam bardzo zadowolona.

Gość KlapekZnogi.
Po gimnazjum wcale nie musisz wiedzieć co chcesz w zyciu robić i w czym jesteś dobra. W Twoim przypadku wyraźnie brakuje Ci wiary w siebie i trochę dyscypliny. Technikum to nie jest najlepszy pomysł jeśli nie masz ciągotek w określonym zawodowym kierunku. Możesz spróbować w technikum hotelarskim, lub w ekonomiku, ale ja bym na Twoim miejsciu poszedł do ogólniaka:)

Ogólniak??? Zwariowałeś. To do ogólniaka trzeba mieć sprecyzowane zainteresowania, żeby na studia się dostać potem. Bo co Ci z ogólniaka bez studiów?

Gość KlapekZnogi.
Jestem po ogólniaku i zapewniam Cię, że wszystko się będzie dopiero u Ciebie kształtowało.