Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ankiesz

Zona w wieku 35 lat mowi ze dopiero poznaje swoje potrzeby i chce zmienic zycie

Polecane posty

Gość Ankiesz

Co ja mam myslec i zrobic, nie chce mi dac zadnej pewnosci ze bedziemy mieli dalej wspolne zycie, tylko mowi ze cos u niej sie zmienilo i chce "swiat i siebie rozpoznac" ?? Dlaczego tego nie zrobila jak byla mlodsza? Nie chce zebym odszedl, prawie wyszedlem kilka tygodni temu bo nie wytrzymalem juz atmosfery w domu ale zatrzymala mnie i porozmawiala wreszcze ale ta rozmowa mi nie dala spokoju. Myslalem ze to faceci maja kryzis w tym wieku nie kobiety, co to moze byc ??

Gość asdfasdfasdfafdsf
Ty jesteś ostoją czy ona? Musisz ją kierować w życiu - kobiety nie wiedzą czego chcą a to jest swego rodzaju test tego czy jesteś samodzielny i potrafisz decydować.

Gość Ankiesz
Nie wiem czy to test, ale czasamy tak tez mysle. Bylo nam dobrze ale wlasnie moje takie naj gorsze mysli o kobietach to chyba sie sprawdzaja, naprawde zaufalem i kochalem, ale mysle ze kobiety zawsze i zawsze beda czegos lepszego in innego szukali.

Gość Ankiesz
jestesmy razem 6 lat

Gość Ankiesz
Woli teraz wychodzenie sama z kolezankami, nasza klasa, facebook, widzi inne takie idealne zycie co ludzie maja w nowej pracy itd

Najwyraźniej z jakichś powodów czuje się niespełniona. Posadź ją na dupie i zapytaj czego ona właściwie od życia oczekuje i na czym to bazuje. Niech ona sama zacznie to racjonalizować.

Gość Ankiesz
W tym prawie ze caly problem, nie chce rozmawiac i nie chce mowic co z nami. Martwie sie ze ja bede musial zdecydowac i wyprowadzic sie, i pozniej zalowac bo ja kocham i myslec przez nastepne kilka lat czy zrobilem cos zlego w zyciu ktorego nie cofne. Ale czuje ze mnie kieruje do tego.

Nie pytaj ją co z Wami, tylko co z nią. Ona tego potrzebuje, określić się czego chce od życia. Podejrzewam, że czuje się niespełniona a Facebook i mądrości koleżanek dają jej sprzeczne obrazy tego jak życie mogłoby wyglądać. Ona może wcale nie wie jak zmienić swoje życie...dlatego żyje ich życiem, pewnie mocno naciąganym.

Wiązała się węzłem małżeńskim w wieku 29 lat i nie wiedziała na czym polega życie po przysiędze? Moze wyslij ja do psychologa/psychiatry, bo widac, ze jej się jakieś zaburzenia zaczynają :)

Jeżeli pozwalasz jej na takie stawianie sprawy waszego związku, to ona to z pewnością wykorzysta. Musisz się jakoś bardziej zdecydowanie zachować.

Gość kot13
niestety standard.... Nie mam pojęcia jak pomóc choć znam przyszłość takich sytuacji.Jedyne, co mogę Ci autorze doradzić to cierpliwość . Macie dzieci?

Ma cierpliwie czekać aż zona zdecyduje, czy łaskawie z nim po tej eksploracji nowych obszarów życia i szerokiej oferty lepszego świata z nim zostanie?

Lucy W.. jasne najłatwiej napsiać wyślij ją do psychiatry skoro nie wiedziała jak to jest być żona.. ło matko. czy naprawdę uważasz,ze psycholog wszystko rozwiąże? echh. Zwyczajnie w życiu dojrzałej kobiety czasem przychodzą refleksje dotyczące jej samej, otaczającego swiata. Dokonujemy przewartościowania życia i niekoniecznie musi się to wiązac z radykalnymi i bolesnymi zmianami życiowymi. Zwyczajnie taki stan należy przeczekać, okazaywac partnerce dużo ciepła i miłości zrozumienia i r o z m a w i a c..o wszytskim, a szczegolnie nauczyć się nazywac swoje ucucia, odcuciai mówić o nich wprost. Taka zmiana zachowania żżony, o któej pisze autor nie musi być pocątkiem końca ich związku. Jesteśmy tylko ludźmi , ciągle czegoś szukamy, odkrywamy siebie samych.. daj jej czas, pokaż jak bardzo ci na niej zależy. Najgłupszą rzeczą jaką mógłbyś zrobić to się wyprowadzić. Życzę ci cierpliwości i wyrozumiałości. Przyda ci się;))

Gość kot13
autor chyba nie ma innego wyjścia.Jeśli nie mają dzieci autor mógłby zaskoczyć żonę eksploracją swoich terenów- to czasem działa- i nie mówię o zdradzie , durnej nk i innych portalach społecznościowych które często stwarzają tzw okazję a raczej o fajnym hobby z kumplami i koleżankami- może to da zonie do myślenia.Kobiety niestety mają także kryzys wieku sredniego a trzeba przyznac że samotne koleżanki często ciągną je w dół- bo czyż razem nie tonie się raźniej?

Gość kot13
Predatorko- madra opinia.