Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zycie nie jest sprawiedliweeee

CZEMU TAK TRUDNO DOSTAC SIE NA MEDYCYNE?

Polecane posty

Gość życie nie jest sprawiedliweeee
Zalezy od uczelni.Na Slaskiej Ak,Med. wystarczy matura podst. lub roz. z biologii.Na pielegniarstwo jest wlasnie malo chetnych,bo ludzie nie chca sie uczyc na trudnych studiach,by pozniej tak malo zarabiac i ciezko pracowac.A obecnie na piel.jest naprawde ciezko. Matura podst.z biologii zupelnie wystraczy zeby sie dostac,trudniej sie utrzymac.Dla mnie nauka na tych studiach bylaby przyjemnoscia,pracowac tez bym mogla za nieduze pieniadze,bo robilabym to z powolania,wiem,ze praca pielgniarki dalaby mi statysfakcje,choc pewnie niedosyt po zaprzepaszczonym lekarskim by pozostal.

Gość wiesz dam ci
wybacz ale nie mogę :) to nie jest takie ciężkie . Wybierasz sobie kolesia najlepiej idź do szpitala wymyśl sobie jakąś przyczynę albo na skargę do ordynatora do lekarza , pogadaj z nim normalnie tak na luzie co lubi robić itp gdzie lubi bywać i jak powie jakiś bary restauracje obojętnie co którą znasz lub tylko o niej słyszałaś powiedz że też tam bywasz . Facet się na to nabierze nie ważne czy ma żonę czy nie tylko ładnie się ubierz nie jak dziwkka ale tak bardziej elegancko i seksownie . Powiedz mu kiedy będziesz na pewno się pojawi i wtedy już wszystko zależy tylko od ciebie niestety

Z kolei na Panstwowej Wyzszej Medczynej Szkole Zwodowej czy np na jakiejkolwiek PWSZ wystarczy tylko srednia ocen z matury.Nie wymagana jest nawet biologia.

Gość wujek rzygi
wybacz dam ci- piszesz tak dlugie posty ze zaczynam wierzyc ze nie wkrecasz autorki :)

wiesz dam ci byc moze spróbuje,w koncu nic nie trace,a moge zyskac.powiedz mi tylko jeszcze czy ten Twoj kochanek pomogl Ci potem takze skonczyc studia?Pomogl zdac jakies examy itp?Czy potem juz sama sobie radzialas z zaliczeniami?

Gość dfbshjf
Wiem, że jest cięzko. Moja koleżanka studiowała pielęgniarstwo, ale zrezygnowała i poszła na ekonomię. Rozmawiałam też ze znajomą, która to studiuje. I bardziej niż słabe płace odstręcza inny fakt... Mianowicie nastawienie ludzi do tego zawodu. W wielu przypadkach zarówno lekarze jak i pacjenci traktują je jak gówno :O

Gość wiesz dam ci
po co miałabym ją wkręcać daje jej dobą rade jak się postara to będzie pracować tam gdzie chce a nie całe życie żałować że nie robi tego co chciała

wujek rzygi niby na pierwszy,2,3,a nawet i 10 rzut oka;) wiesz dam ci mnie wkreca,ale z drugiej strony patrzac w polsce naprawde wszytsko jest mozliwe,bo to skorumpowany kraj.wiec pewnie takie rzeczy jak opisala wiesz dam ci tez sie dzieja..

Gość wujek rzygi
mam jednak szczera nadzieje ze nie...

Gość wiesz dam ci
pisałam wcześniej że wszystko załatwi za Ciebie on za mnie załatwił ja miałam tylko umieć to co on mi dał i nawet nie koniecznie bo z góry było wiadome że zdam a jak coś nie szło to płacił ale musisz naprawdę się postarać

Gość wiesz dam ci
ale ja Ci nie każę mnie słuchać ani wierzyć to jest dobra rada czy z niej skorzystasz czy też nie to twoja sprawa ja tylko odpowiadam na twoje pytania

Gość jjjj jjjjjjjj
Autorko chyba za duzo sie dr House'a albo Chirurgow naogladalas, ze uwazasz sie za tak swietnego diagnoste. I co za brednie, ze poziom w liceum i korki maja wplyw na wyinik z matury !! Wystarczy jak sama podkreslasz ze niby jest i u Ciebie - TALENT i DETERMINACJA. Po chooja lekarz ktory nie jest UZDOLNIONY w dziedzinie chemii, biologii czy fizyki? A jak jest uzdolniony to wystarczy mu kilka DARMOWYCH ksiazek z biblioteki i ma swietnie zdana mature- bo ma PREDYSPOZYCJE ktorych Tobie brak. Ja przez 3 lata gimnazjum i 2 lata liceum mialam gleboko gdzies chemie. W 3 klasie ocknelam sie i stwierdzilam ze zdam z niej mature. Wzielam 2 (slownie DWIE) godziny korepetycji by zrozumiec podstawy - jakies pierdoly o atomach, a pozniej bez problemu nauczylam sie z ksiazek by zdac ta chemie na 90% roz. Bo niestety trzeba byc uzdolionym. I bez uzdolnien i tak nic bys na tej uczelni nie zdzialala. Bo z 3 z przedmiotow fizycznych szybko bys odpadla. A jakbys rzeczywiiscie byla tak zdeterminowana to pieniadze to nie az taki problem- dla szczegolnie uzdolnionych (wiec raczej zdeterminowanych) sa stypendia ministra i nie sa one niskie. Wiec przestan pieprzyc !!

Gość wujek rzygi
gratulujemy, faktycznie musialas byc baardzo uzdolniona poniewaz faktem jest ze wiekszosc osob dlugo i starannie przygotowuje sie do zdawania matury pod katem medycyny.

Gość sex w wielkim mieście
keri aleś ty mundra........

Gość Są cycki jest pompa
Ta niedobra pupa dlaczego sobie ustawiłeś taki pseudonim?