Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coz to moze bycccc

boli mnie przy przelykaniu cos w gardle po prawejstronie

Polecane posty

Gość coz to moze bycccc

czasami promieniuje do ucha i szczeki . co to moze byc. zaczelo mnie bolec jak wrocilam ze spaceru. nie czulam zeby mnie przewialo. co to moze byc. momentami mam wrazenie jakbym tam miala jakas rane

Gość fgfhfdh
tez tak milam ale po jakims czasie mi przeszlo a myslalam ze nie przejdzie

Gość fgfhfdh
moze poproszu przeziebilas gradlo ja jak sie przeziebie to pierwszy objaw to bol przy przelyjkaniu

może migdałek? to by wyglądało na zajęty migdałek, weź sobie sprawdź, czy nie masz powiększonych i bolesnych węzłów chłonnych

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanocojets
migdalek! tez tak czasem mam

Gość coz to moze bycccc
nadal boli. a w gardle moze sie zrobic jakis wrzod albo cos w tym stylu? nie wiem czy to migdal bo wezlow nie mam powiekszonych

może byc wrzód, ale to musiałabyś sie najpierw czymś zakłuć najpewniej to stan zapalny migdałka, tak zaczyna sie przeziębienie

Jeżeli miałas juz kiedykolwiek stan zapalny migdałków, szególnie po stronie gdzie Cie teraz boli, to może być powazniejsza sprawa nawet. Może utworzył sie ropien okołomigdałkowy. Ale w takim wypadku odczuwa się bardzo silny ból, trudności z przełykaniem, oraz zazwyczaj jest podniesiona temperatura. Wymaga to interwencji laryngologa. Przecina ropien i po sprawie.:) To zabieg chyba jeszcze ambulatoryjny. W każdym razie prywatnie to robia to od ręki.:)

Gość coz to moze bycccc
wlanie nigdy nie mialam problemow z migdalami. co najwyzej samo gardlo drapanie i te sprawy. a tu jest to umiejscowione wyraznie z prawej strony. czasamiprzy przelykaniu nawet ciagnie bol w kierunku ucha

Przy ropniu charakterystyczna jest też zmiana tonacji mowy - Mowa staje sie głucha i utrudniona. Ale ten objaw nie zawsze wystepuje .

W każdym razie, jeżeli nie chorowałaś nigdy na migdałki, częste anginy, to ropień mozna raczej wykluczyć. Może to tylko poczatek zwykłej infekcji, jak twierdzi Ewa.:)

Jeżeli masz podwyższona temperaturę, to idź do specjalisty. Stan zapalny gardła często kończy się zapaleniem miogdałków, a to juz powazniejsza sprawa. lepiej wziąć antaybiotyk,który zapisze konował, niż narażac się na konsekwencje nie leczonego stanu zapalnego. Toksyny z zapalnie zmienionych migdalków sa bardzo szkodkliwe dla organizmu, i skutkuja długo jeszcze, z czasem pozostawija slad na zawsze. 🖐️:)

Gość coz to moze bycccc
nie mam goraczki ani podwyzszonej temperatury. aha dodam ze przez 3 tyg bralam steryd i w piatek skonczylam kuracje. moze to ma jakis wplyw?

Gość coz to moze bycccc
ja juz mam wszystkie osemki

Gość lolllo
a nosisz lub nosiłaś aparat ortodontyczny, względnie miałaś zakładane ostatnio plomby?

Gość Ivaness
To ból Migdała , też tak miałam , brałam tabletki do ssania i psikacze ale nic nie pomogło , mama dała mi wodę z miodem i cytryną , Polecam najlepszy na bóle migdałów