Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polelum

badanie na poziom witamin i pierwiastków JAKIE?

Polecane posty

Gość polelum

Jak w temacie, jakie wykonać badanie, by dowiedzieć się jaki jest poziom poszczególnych witamin i pierwiastków? Mam pewne dolegliwości i chciałam się przebadać, na jakie badanie mam iść? To chyba nie jest zwykła morfologia? Proszę pomóżcie, jeśli orientujecie sie w cenach to też dajcie znać. Jestem z Poznania, gdyby ktoś znał odpowiednie placówki.

Kompletne badanie to nistety byłoby bardzo drogie:O.Badanie samych zwiazków pojedyńczych i to tylko tych sensownych pierwiastków jak np. iterbu czy itru by sporo kosztowałao:O.Ale najlepiej zacząć od razu zdrową dietę:P.

Gość polelum
Zdrową, czyli jaką wg Ciebie? :) Wydaje mi się, że jem zdrowo. Bez konserwantów i przetworzonych produktów, w miarę możliwości. Mój problem to garściami, dosłownie, wypadające włosy. Nie mam pojęcia co jest na rzeczy, z pojedynczych badań przychodzi mi do głowy żelazo i wit. H. Kiedyś miałam ten problem i dermatolog po morfologii stwierdził, że wyniki są bardo ok i wg niego nie powinny mi wypadać (co pozostawie bez komentarza). Dlatego teraz chce prywatnie się przebadać, ale mam problem, bo nie wiem na czym się skupić, niestety

Gość a które to studia?:D
zrób morfologię plus wapn, magnez, zelazo, cynk, potas, sód.

moze to byc tarczyca, zbadaj tez TSH, FT4 i FT3 .

mogą to być też jajniki, to juz u ginekologa zbadasz. bierzesz jakies witaminy na wlosy?

Gość mrowa2421
"sensownych pierwiastków jak np. iterbu czy itru" - kretyn pisze bzdury (to nawet nie są pierwiastki śladowe dla człowieka) a wy mu wierzycie :o Pozostali dobrze piszą: warto skontrolować hormony (tarczycę i podstawowe pierwiastki na pewno - pamiętaj, że TSH "w normie" nie zawsze będzie OK, dobrze to 1-1,5 - jak tu nic nie wyjdzie to hormony płciowe, lekarz powie w jakim momencie cyklu i jakie )

Gość polelum
Witamin nie biorę, kiedyś brałam i nie widziałam poprawy. Póki co pije i robię płukanki z pokrzywy.

" polelum Zdrową, czyli jaką wg Ciebie?" Coś w tym stylu: http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263# :classic_cool:. "mrowa2421 "sensownych pierwiastków jak np. iterbu czy itru" - kretyn pisze bzdury (to nawet nie są pierwiastki śladowe dla człowieka) a wy mu wierzycie Pozostali dobrze piszą: warto skontrolować hormony (tarczycę i podstawowe pierwiastki na pewno - pamiętaj, że TSH "w normie" nie zawsze będzie OK, dobrze to 1-1,5 - jak tu nic nie wyjdzie to hormony płciowe, lekarz powie w jakim momencie cyklu i jakie )" Kretyn to może takie coś pisać:P.Po 1 nie masz dowodów na to że nie są niezbędne po 2 zawsze można się tym otruć przy nadmiarze więc badanie jest całkowicie uzasadnione:P.

Gość gość

Na niedobory witamin i mikroelementów warto testy wykonać w 3mmedical.pl, bo dosłownie wszystko jest podane szczegółowo. Widzisz w jak na dłoni, co musisz zmienić, aby przywrócić równowagę w organizmie. A to rzadko spotykana sprawa.