Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gruba larwa

disney

Polecane posty

Gość gruba larwa

czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć mi dlaczego polski dubbing w bajkach Disneya został zmieniony? Dlaczego niektóre sceny i teksty piosenek zostały całkowicie zmienione?

Gość gruba larwa
ale chodzi mi o to, ze dubbing polski sprzed paru,parunastu(?) lat został zmieniony i obecnie ten polski dubbing to całkiem co innego niż kiedys

Gość gruba larwa
... przykładowo, piosenka w intro, w refrenie brzmiała "życia krąg costam costam", obecnie, słowo "krąg" nawet w niej nie występuje. Scena kiedy mały Simba poluje na Zazu, została zmieniona tak, że poluje on na jakąś nornicę

Gość gruba larwa
20 lat temu umiałem na pamięć wszystkie teksty i chciałem zaimponować córce, niestety teraz wszystko szlag trafił i znowu muszę się ich uczyć od początku, że też są tacy którzy muszą życie normalnym ludziom komplikować

Gość gruba larwa
czy nie ma nikogo na tyle kompetentnego, żeby udzielić mi racjonalnej odpowiedzi?

Gość gruba larwa
nie tylko ja tak uważam

Gość gruba larwa
hm no tak teraz sobie przypominam, pierwszy raz oglądałem to 20 lat temu na imprezie z grzybkami crayzolkami

Gość Piosenka na życzenie
potwierdzam w nowej edycji Króla Lwa zmienili niektóre scenki i dubbing ;/ "Wieczny życia krąg, Co prowadzi nas. Przez rozpaczy mrok, W nadziei blask."

Gość gruba larwa
więc dlaczego?

Gość Piosenka na życzenie
wydaje mi sie, ze chcieli po prostu by re-edycja byla "ciekawsza"... niestety spieprzyli sprawe ;/ na pocieche polecam Krag zycia w wersji japonskiej :D fajne nawet ;) http://chomikuj.pl/Airanel/Disney/Piosenki+z+Kr*c3*b3la+Lwa+%28I*2cII%29/Circle+of+Life+%28Kr*c4*85g+*c5*bbycia%29