Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tortowa dziewczyna

pytania do osób potrafiacych piec torty

Polecane posty

Gość tortowa dziewczyna

moja siostra ma wkrotce urodziny i chcialam zamowic jej tort, ale wycofali go z produkcji...znalazxlam na niego przepis, ale nigdy nie pieklam tortu . powiedzcie czy dam rade go sama zrobic? oto przepis: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=27703

Gość Pakula
wiesz co nie polecam poczatkujacym robic samemu torty bezposrednio na okazje. najlepiej zrobic probe przed. zrob cos co juz potrafisz zwlaszcza ze widze ten przepis to juz dla doswiadczonych troche:)

Gość tortowa dziewczyna
kurcze jadlam ten tort raz w yciu i byl oszalamiajaco dobry...ale juz go u Sowy nie robią :( i myslałam żeby upiec...

Gość Pakula
u sowy maja skladniki ktorych nie dostaniesz u nas, chyba ze masz do nich dostep. Zacznij od prostego przepisu naprawde tak ci poprostu radze:) bo sama tez zaczynalam.

Gość tortowa dziewczyna
teraz mnie zaciekawiłaś :) a jakie składniki masz na mysli?:)

Gość Pakula
wiesz ja sama nie wiem dokladnie ale przyjaciolka pracuje u sowy i cos o tym wie ;) to wszystko tez nie koniecznie jest super naturalne:) poprostu podejrzewam niezbedne by ciasto ladnie sie prezentowalo na sklepie:)

Gość jest tyle innych tortów
akurat musisz taki pracochłonny i trudny?

Gość Pakula
no wlasnie:) masz przepis na biszkopt? to tylko krem np czekoladowy delikatny w smaku i juz:) ladnie ozdobic, zrobic listki z czekolady i super efekt:) wierz mi.

Gość Luna-tyczka
zrób cos łatwiejszego na początek upiecz biszkopt lub dwa jesli tort ma byc duzy zrob krem waniliowy i czekoladowy np przełóz dzemem i kremami boki mozesz obsypac wiorkami kokosowymi migdałami lub pogniecionymi orzechami na wierzch kup różyczki z lukru czy co tam chcesz udekoruj tą wyciskarką do kremów jesli masz, jesli nie to mozesz zrobic stożek z papieru i wycistac i masz tort:)

przepis , jaki zamieściłaś tutaj wydaje mi sie byc przepisem dla bardziej zaawansowanych ,,kuchareczek'', obawiam sie iz mogłabyś sobie nie do końca poradzić, i nie do końca wyglądał by tak jakbys tego oczekiwała. Poszukaj cos prostego . Chyba że możesz liczyc na pomoc bardziej doświadczonej osoby w tymże właśnie temacie .?