Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ;l;/kl

witam mam problem

Polecane posty

Gość ;l;/kl

Mam problem, kochalam sie z chlopakiem w 11 dzien cyklu bez zabezpieczenia ale wytrysku nie bylo wtedy wogole ani sie nie powstrzymywal wiec nie bylo stosunku przerywanego. Nie trwalo to dlugo, juz teraz nie pamietam. Mniej dzisiaj powinnam dostac okres ale go nie mam (nie mam regularnych miesiaczek). Żadnych niepokajacych objawow rowniez nie mam, czy myslicie ze moglo dojsc do zaplodnienia??? Mi sie wydaje ze baaaardzo malutkie prawdopodobienstwo w takich sytuacjach

Gość to raczej mało prawdopodobne
ale jak nie dostaniesz okresu zrób test za kilka dni i bedzie wiadomo:)

Gość ;l;/kl
narazie wolalabym sie z tym wstrzymac ale bardzo sie boje:(

nie masz się czego bać tym bardziej jak masz nieregularne miesiączki głowa do góry bedzie ok:)

Gość kozibonk
no akurat 11 dzien cyklu to najprawdopodbniej dzien plodny ,weic wg mnie duza szansa na zajcie w ciaze,

kozibonk skoro wytrysku nie było to raczej mało prawdopodobe tak naprawde w wydzielinie przedejakulacyjnej mogą być plemniki ale są za słabe żeby zapłodnić jajeczko

Gość ;l;/kl
tylko ze ten plyhn wydziela sie z tego co wiem kilka sekund przed wytryskiem wiec nie jest powiedziane ze wogole sie wydzielil skoro do wytrysku jeszcze brakowalo troche czasu

Gość ;l;/kl
czy ktos jeszcze sie wypowie? Prosze, bardzo zalezy mi na konkretnych i powaznych wypowiedziach:(

Gość no, tak
jak zwykle brak elementarnej wiedzy. Otóż w płynie ejakulacyjnym mogą znajdować się zdolne do zapłodnienia plemniki, poza tym u mężyzny często jest częściowa ejakulacja mimowolna, o której mężczyzna nawet nie wie i nie czuje, mimo, że niby wstrzymał się przed wytryskiem nasienia. Jeżeli nie minęło 72h od stosunku to zażyj RU486 co wywoła natychmist miesiączkę i ew. zapłodnione jajeczko wypłynie z krwią. Poza tym czy to takie trudne użyć prezerwatywy, Patentex Oval, albo na wszelki wypadek kochać się w dniach niepłodnych? Więcej nt. fizjologii seksu i antykoncepcji znajdziesz w necie pod hasłem: vademecum zdrowia -jak żyć żeby żyć. Powodzenia i więcej rozumu życzę. 🖐️🌼 Notabene: 11 dni przed spodziewaną miesiączką jest 2-gim okresem niepłodności!!!! 1-szy okres niepłodności powinnaś już sam wyliczyć, gdyż determinuje go ilóść dni krwawienia. Im dłuższa miesiączka, tym 1-szy okres niepłodności jest któtszy, Przy krótkim cyklu może go nie być!!!!!Przy długim cyklu jest długi.

Gość no, tak
RU486 nie jest to pigułka wczesnoporonna, gdyż do zagnieżdżenia się zapłodnionego jajeczka w macicy dochodzi ok. 5--tego dnia od zapłodnienia.

Gość Do ;l;/kl
niemusisz się martwić, w razie ciąży urodzisz śliczną, podobną do Ciebie dziewczynkę, zatem powodzenia życzę👄