Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ufoludek z przedmiescia

Licencjat - co wpisujecie wyzsze czy srednie ?

Polecane posty

Gość jak to jest bo nie wiem
mam srednie, ale bez matury, wiec czy moge isc na jakies studium policealne ?

No qrde poczytaj co masz napisane na dyplomie, o ile masz ten cholerny licencjat. Ja mam wyraznie wybite dyplom ukonczenia studiow wyzszych zawodowych, a na mgr dyplom ukonczenia studiow wyzszych magisterskich. Jakie niepelne? niepelnie gdy nie zdasz egzaminu/pracy licencjackiej , czegos tam jeszcze.

Gość jak to jest bo nie wiem
mam dyplom ukonczenia liceum, 4 lata chodzilem do szkoly, jednak nie podszedlem do matury, ale srednie i tak mam :P wiec na studia nie moge pojsc, ale chcialbym jeszcze cos sie pouczyc, wiec gdzie moge ?

Gość mam kilka zawodów
Jak skończyłaś Liceum Ogólnokształcące - choć nie masz matury, to masz jednak wykształcenie: "średnie" - czyli możesz się uczyć w każdym Studium Policealnym, bo tam matury nie potrzebują. Jest jeszcze inna opcja: otóż możesz składać dokumenty na Wyższe Uczelnie Prywatne, mówisz, że chcesz studiować, żeby nie tracić czasu a w czerwcu poprawiasz maturę, której nie zdałaś, bądź nie podchodziłaś nawet do niej. Na wyższych uczelniech prywatnych przymykają na to oczy. Trzeba tylko im dać do zrozumienia, że masz ochotę zdawać tą maturę, ale nie chcesz tracić czasu i iść do Studium Policealnego. Moje kilka koleżanek tak zrobiło i studiują już drugi rok, a na matuę poszły w czerwcu i im się udało ją zaliczyć. Nie zdawały Giertychowskiej matury tylko tą zwyczajną.